Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Itsenäiset maisteriohjelmat

Elokuva- ja tv-käsikirjoitus - Elokuvataide, taiteen maisteri

Aalto-yliopisto, paikassa Espoo
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Erillishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Erillishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Elokuva- ja tv-käsikirjoitus - Elokuvataide, taiteen maisteri

Elokuva- ja televisiokäsikirjoituksen maisteriopintojen tavoite on vahvistaa opiskelijan taiteellisia ja taidollisia valmiuksia ja kykyä rakentaa persoonallista ilmaisua elokuvallisessa kerronnassa. Opiskelija oppii soveltamaan taitojaan tuotannollisessa prosessi- ja ryhmätyöskentelyssä ja kykenee myös pitkäjänteiseen, itsenäiseen työhön. Hän tuntee elokuva- ja televisiotuotannon kokonaisuuden, käsikirjoittajan monet mahdolliset työroolit ja tehtävät sekä alan käytänteet ja sopimukset. Maisteriopiskelija perehtyy käsikirjoittamisen keskeisiin teoreettisiin kysymyksiin ja hänellä on valmiuksia tutkimustoiminnan harjoittamiseen. Halutessaan opiskelija voi painottaa joko elokuva- tai televisiotyöskentelyä.

Opintojen rakenne

Elokuva- ja televisiokäsikirjoituksen maisteriopinnot rakentuvat käsikirjoittamisen syventävistä opinnoista, vapaasti valittavista opinnoista ja elokuvataiteen maisteriohjelman yhteisistä opinnoista. Opiskelija voi halutessaan rakentaa opintonsa siten, että ne painottuvat joko elokuvaan tai televisioon ja valita kurssitarjonnasta valitsemaansa painotusta tukevia opintoja.

Pääaineen syventävissä opinnoissa opiskelija harjaantuu elokuvan ja television eri muotojen ja lajityyppien käsikirjoittajamisessa. Ammattikentän käytäntöjen mukainen vaiheittainen eteneminen ja palaute ovat osa sekä yksilöprojekteina että ryhmätyönä toteutettavien käsikirjoittamisen opintojaksojen työtapaa. Käsikirjoittamisen teorian opinnot tukevat kirjoittamistyötä ja avaavat laajempia näköaloja alan traditioon ja tulevaisuuteen. Koulutuksen perusajatuksena on opiskelijan omaäänisen ilmaisun ja oman tekijäpersoonallisuuden kehittymisen mahdollistaminen. Opiskelijan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan kuuluvat vapaasti valittavat opinnot suunnitellaan tätä päämäärää tukemaan. Vapaasti valittavia opintoja on mahdollista valita oman pääaineen lisäksi myös Aalto-yliopiston muiden pääaineiden tai muiden yliopistojen tarjonnasta. Elokuvataiteen yhteisissä opinnoissa opiskelija tutustuu elokuva- ja televisiotuotannon alan kokonaisuuteen, sen eri toimenkuviin ja käytäntöihin sekä taiteellisesta että tuotannollisesta näkökulmasta. Yhteisiin opintoihin sisältyy myös kokonaisvaltaisteen taiteelliseen pohdintaan haastavia ja tekijälähtöiseen tutkimukseen liittyviä teoreettisia opintoja.

Opiskelija laatii maisteriopintojen opinnäytetyönään taiteellisesti korkeatasoisen käsikirjoituksen itsenäisenä projektina tai toimimalla käsikirjoittajana elokuvataiteen opiskelijaryhmän yhteisessä opinnäyte-elokuvassa. Opinnäytteeseen kuuluu myös tutkimusosio, jossa opiskelija käsittelee itselleen ja alan ammattikentälle merkityksellistä käsikirjoittamiseen alaan kuuluvaa aihetta.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Espoo
  • Viimeinen hakuaika: Erillishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Taiteen maisteri 

Aalto-yliopisto
Otakaari 1
02150 Espoo

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...

Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu