Sivuston käyttötapa: Mobiili

Turvallisuusalan perustutkinto

Amiedu
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Pätevöidy osaajaksi turvallisuusalalle

Turvallisuusalan perustutkinto

Turvallisuusalan perustutkinto, Amiedu

Turvallisuusalan perustutkinto

Koulutuksen tavoitteena on, että tutkinnon suorittaneella henkilöllä on laaja-alaiset perustiedot ja valmiudet työskennellä, erikoistua tai jatkokouluttaa itseään kaikilla turvasektorin aloilla, joita ovat tekniikan alan työt, logistiikkatyöt, ympäristötyöt, palvelutyöt ja yksityisen turvallisuusalan työt.

Yhteiskunnan monimutkaistuminen ja ympäristön häiriötekijät lisäävät turva-alan monipuolisten palvelujen tarvetta. Yksityiseen turva-alaan kuuluvat vartiointi, yksityisetsivätoiminta, turvaurakointi, rakenteellinen turvallisuus, lukkosepäntoiminta ja tekniset valvontajärjestelmät, turvakonsultointi, tietoturvallisuus ja näihin liittyvä koulutus. Tutkinto antaa perusvalmiudet työskennellä erilaisissa turva-alan tehtävissä.

Koulutuksen toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan lähiopiskeluna, joka sisältää läsnäolopäiviä, etäpäiviä sekä työssäoppimisjakson.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö määritellään jokaiselle opiskelijalle erikseen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman perusteella. Suorittamisaika on noin 1,5 vuotta.

Koulutuksen rakenne koostuu ammatillista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista.

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Turvallisuusalan toiminta

Valinnaisia tutkinnon osia ovat esimerkiksi:

  • Vartiointitoiminta
  • Pelastustoiminta
  • Uhkatilanteiden hallinta
  • Kiinteistötekninen toiminta
  • Turvajärjestelmien käyttö

Yhteiset tutkinnon osat (laajuudeltaan 35 osp):

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Turvallisuusalan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on avoin kaikille perusopetuksen oppimäärän suorittaneille tai vastaavat valmiudet omaaville. Koulutus soveltuu hyvin alalle pyrkiville henkilöille tai jo alalla työskenteleville, jotka haluavat jatko-opiskelukelpoisuuden tai parantaa omaa ammattiosaamistaan.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Turvallisuusalan perustutkinto

Kustannukset

Koulutuksen rahoituksesta vastaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö. Opiskelussa tarvittavat luentomateriaalit sekä oppimistehtävät ovat opiskelijalle maksuttomia. 

Koulutus sisältää ilmaisen ruokailun lähiopetuspäivinä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Turvallisuusalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Turvallisuusalan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.