Elintarviketieteet
Hyvä ruoka ja ravitsemus ovat laadukkaan elämän edellytyksiä. Ruoan pitää olla turvallista, ravitsevaa ja maittavaa, ja sen tuotannon ja kulutuksen tulee olla kestävää. Monesti ruoan pitää olla myös helposti käytettävää ja hyvin säilyvää. Ruoka ja ravitsemus ovat tutkimuskohteina elintarviketieteissä, joka on monitieteinen, kemiaa, fysiikkaa ja biologiaa soveltava luonnontieteellinen ala.
Kiinnostaako sinua:
- Miten elintarvikkeiden valmistusaineet ja -menetelmät vaikuttavat ruoan laatuun ja ravintosisältöön?
- Mitä aineksia elintarvikkeisiin käytetään? Miksi käytetään lisäaineita?
- Miten elintarvike ja sen nautittavuus sekä mikrobiologinen ja ravitsemuksellinen laatu saadaan säilymään?
- Mitä reaktioita ruoassa tapahtuu ja mikä merkitys niillä on?
- Miten kestävä kehitys otetaan huomioon elintarvikkeiden valmistuksessa ja pakkaamisessa?
Elintarviketieteiden kandidaattiopinnoissa opit vastaamaan näihin kysymyksiin tieteellisen tiedon perusteella. Elintarviketieteiden kandiohjelma on ainoa laatuaan Suomessa: missään muualla ei ole mahdollista opiskella näin laajasti elintarviketieteitä. Viikin kampus monipuolisine biotieteineen luo maassamme ainutlaatuiset puitteet opiskella elintarviketieteitä.
Lähde: Opintopolku
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Elintarviketieteiden kandidaatti ja maisteri
Seuraavat toteutukset
Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....
Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä