Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Elintarviketieteet

Helsingin yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Helsinki
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Helsingin yliopisto

Elintarviketieteet

Hyvä ruoka ja ravitsemus ovat laadukkaan elämän edellytyksiä. Ruoan pitää olla turvallista, ravitsevaa ja maittavaa, ja sen tuotannon ja kulutuksen tulee olla kestävää.  Monesti ruoan pitää olla myös helposti käytettävää ja hyvin säilyvää. Ruoka ja ravitsemus ovat tutkimuskohteina elintarviketieteissä, joka on monitieteinen, kemiaa, fysiikkaa ja biologiaa soveltava luonnontieteellinen ala.

Kiinnostaako sinua:

  • Miten elintarvikkeiden valmistusaineet ja -menetelmät vaikuttavat ruoan laatuun ja ravintosisältöön?
  • Mitä aineksia elintarvikkeisiin käytetään? Miksi käytetään lisäaineita?  
  • Miten elintarvike ja sen nautittavuus sekä mikrobiologinen ja ravitsemuksellinen laatu saadaan säilymään?
  • Mitä reaktioita ruoassa tapahtuu ja mikä merkitys niillä on?
  • Miten kestävä kehitys otetaan huomioon elintarvikkeiden valmistuksessa ja pakkaamisessa? 

Elintarviketieteiden kandidaattiopinnoissa opit vastaamaan näihin kysymyksiin tieteellisen tiedon perusteella. Elintarviketieteiden kandiohjelma on ainoa laatuaan Suomessa: missään muualla ei ole mahdollista opiskella näin laajasti elintarviketieteitä. Viikin kampus monipuolisine biotieteineen luo maassamme ainutlaatuiset puitteet opiskella elintarviketieteitä.

Elintarviketieteiden kandidaattina

  • tunnet elintarvikkeiden tuotantoketjun raaka-aineista kulutukseen ja osana kestävää biotaloutta 
  • ymmärrät elintarvikkeiden ravintoarvoon, laatuun ja kemialliseen sekä mikrobiologiseen turvallisuuteen vaikuttavien tekijöiden luonnontieteellisen perustan
  • osaat soveltaa luonnontieteellistä tietoa elintarvikkeisiin
  • osaat työskennellä erilaisissa laboratorioympäristöissä.

Elintarvikeala on tärkeä työllistäjä sekä Suomessa että kansainvälisesti tarjoten monipuoliset työmahdollisuudet. Pääosa hakeutuu työelämään maisterina.  Tutkinto antaa kelpoisuuden maisteriopintoihin elintarviketieteiden, elintarviketalouden ja kulutuksen, ihmisen ravitsemuksen ja ruokakäyttäytymisen sekä mikrobitieteiden ja mikrobibiotekniikan maisteriohjelmissa. Voit pyrkiä myös muihin maisteriohjelmiin Suomessa tai ulkomailla.

Uramahdollisuudet

Kandidaatin tutkinnon lähtökohtana on antaa hyvät valmiudet maisteriopintoihin Suomessa ja kansainvälisesti. Pääosa opiskelijoista jatkaakin maisterin tutkintoon saakka. Maisterin tutkinnon suorittaneilla on hyvät työllistymismahdollisuudet elintarviketeollisuudessa ja elintarvikealan tutkimus-, kehitys-, opetus- ja valvontatehtävissä.

Valmistuttuasi saatat työskennellä esimerkiksi tuotekehitys- tai laatupäällikkönä, valvontaviranomaisena, asiantuntijana, tutkijana tai yrittäjänä.
Elintarviketieteissä tehdään paljon yhteistyötä yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa esimerkiksi opetukseen kuuluvina ekskursioina, projektitöinä ja tutkielmina.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Elintarviketieteiden kandidaatti ja maisteri

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto – opiskele maailman parhaaksi

Voit opiskella Helsingin yliopistossa 33 kandi- ja 33 maisteriohjelmassa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi yliopistossa voi opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science. Englanninkielisiä maisteriohjelmia yliopistolla on 34. Lähes kaikissa koulutusohjelmissa on tarjolla useiden tieteenalojen sisältöjä....


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Helsingin yliopisto

Arvioinnit
Elintarviketieteet ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.