Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lääketieteen koulutusohjelma

Helsingin yliopisto
Yhteenveto
6 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Helsinki
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot
Helsingin yliopisto

Lääketieteen koulutusohjelma

Tavoite

Lääketieteen koulutusohjelma johtaa lääketieteen lisensiaatin (LL) tutkintoon ja valmistaa opiskelijat lakisääteiseen lääkärin ammatin harjoittamiseen. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiudet tieteellisen tiedon hakemiseen, kriittiseen arviointiin ja soveltamiseen, antaa edellytykset jatko-opintoihin ja toimia vuorovaikutuksessa muun yhteiskunnan kanssa.

Lääkärin tehtävänä on terveyden edistäminen ja potilaiden sairauksien diagnosoiminen ja hoitaminen.

Koulutuksen sisältö

Lääketieteen lisensiaatin tutkintoon johtava koulutus järjestetään siten, että koulutukseen ei kuulu alempaa korkeakoulututkintoa. Tutkinto muodostaa systemaattisesti etenevän kokonaisuuden, jossa tieto syvenee ja etenee kohti tietojen ja taitojen soveltamista lääkärintyössä.

Opinnot koostuvat opintojaksoista ja harjoittelusta. Opinnoissa teoria ja käytännön oppiaines muodostavat integroidun jatkumon, jossa uusi tieto karttuu aiemmin opittuun tietoon. Opetuksen sisältö on suunniteltu vastaamaan nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeita osaamistavoitteiden ja ydinainesanalyysien mukaisesti. Opinnoissa edetään ihmisen normaalista rakenteesta, toiminnasta ja käyttäytymisestä häiriintyneen rakenteen, toiminnan ja käyttäytymisen kautta kliiniseen lääketieteeseen.. 

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Lääketieteen lisensiaatti

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto – opiskele maailman parhaaksi

"Yhtenä maailman johtavista monitieteisistä yliopistoista uskomme ajattelun voimaan muuttaa asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa – maailman parhaaksi. Tavoitteemme on tuottaa ja jakaa tietoa, joka auttaa ratkaisemaan meitä kaikkia koskettavia maailmanlaajuisia haasteita. Olemme edelläkävijöitä esimerkiksi ilmastotutkimuksessa ja maailman kärkeä syöpähoitojen mekanismien ymmärtämisessä."...


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Helsingin yliopisto

Arvoinnit
Lääketieteen koulutusohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Jopa 58 % lääkiksen paikoista

Valmennuskeskuksen lääketieteen kurssilaiset veivät 58 % Oulun lääketieteellisen pääsykoevalinnan aloituspaikoista vuonna 2020.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: