Sivuston käyttötapa: Mobiili

Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja

Draamalinja

Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja

Opintovuoden tavoitteena on kehittyä esiintymisen ja näyttelijäntyön alueilla käytännössä ja teoriassa. Esitykset, produktiot ja vierailukäynnit ovat tärkeä osa opiskelua. Opintojen tavoitteena on tukea teatterialalle pyrkiviä, Suomessa ja ulkomaille.

Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijoilta odotetaan motivaatiota ja sitoutumista opiskeluun sekä halua kehittyä ja oppia uutta. Opiskelijoilla tulee olla aito kiinnostus teatteria kohtaan ja kykyä taiteelliseen työskentelyyn yhteistyössä muiden opiskelijoiden kanssa.

Draaman ja näyttelijätaiteen opinnot

Opintojen sisällössä painotus on näyttelijäntyössä, kuten läsnäolossa, vuorovaikutuksessa, esiintymistaidoissa, improvisaatiossa, fyyfisessä ilmaisussa, puheessa ja äänenkäytössä. Opinnoissa tutustutaan laajasti teatteriin taiteenlajina ja sen eri osa-alueisiin, joita ovat käsikirjoittaminen ja dramaturgia, ohjaaminen, teatterin yleistietous ja soveltava teatteri. Produktioiden valmistus ja esiintymiset yleisölle ovat hedelmällisiä oppimisen ja kehittymisen kannalta.

Opiskelu tapahtuu ryhmässä ja on päätoimista päiväopiskelua. Produktioiden esityksiä on myös iltaisin ja viikonloppuisin. Olennaisia asioita työtavoissa ovat kokemuksellisuus, kokeileminen ja toimiminen, joita tukee tiedollinen oppiminen. Lukuvuoteen sisältyy myös työpajoja, joissa teemoina on esimerkiksi tekstien tulkinta ja näyttelijän kameratyöskentely.

Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijat tekevät yhteistyötä myös muiden HEOn opintolinjojen kanssa, mm. Käsikirjoittamisen ja Elokuva- ja TV-ilmaisun opiskelijoiden kanssa.

Opettajina linjalla toimivat kokeneet ja työhönsä sitoutuneet teatterialan ja teatteripedagogiikan ammattilaiset. Opetus toteutetaan päivisin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. HEOn opiskelijamäärä on vuosittain maamme kansanopistojen suurimpia. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO Kulttuuri tarjoaa laadukasta taideopetusta teatterin, kirjoittamisen, musiikin ja kuvallisen ilmaisun aloilla....


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit

Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tervetuloa Kymenlaakson Opistoon!

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto. Opintolinjat kestävät lukukauden tai lukuvuoden.