Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
17.8.2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Kansanopistot
Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja

Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja

Haluatko näyttelijäksi? Onko suunnitelmissasi hakea Teatterikorkeaan ja kaipaat siihen valmennusta? Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinjalla opiskelet näyttämötyön ja esiintymisen käytäntöä ja teoriaa. Opiskelun pääpaino on näyttelijäntaiteessa. Tämän lisäksi opinnoissa syvennytään muihin teatterin osa-alueisiin, esimerkiksi ohjaukseen ja dramaturgiaan.

Opintovuoden tavoitteena on kehittyä esiintymisen ja näyttelijäntyön alueilla käytännössä ja teoriassa. Esitykset, produktiot ja vierailukäynnit ovat tärkeä osa opiskelua. Opintojen tavoitteena on tukea teatterialalle pyrkiviä, Suomessa ja ulkomaille.

Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijoilta odotetaan motivaatiota ja sitoutumista opiskeluun sekä halua kehittyä ja oppia uutta. Opiskelijoilla tulee olla aito kiinnostus teatteria kohtaan ja kykyä taiteelliseen työskentelyyn yhteistyössä muiden opiskelijoiden kanssa.

Draaman ja näyttelijätaiteen opintojen sisältö

Opintojen sisällössä painotus on näyttelijäntyössä, kuten läsnäolossa, vuorovaikutuksessa, esiintymistaidoissa, improvisaatiossa, fyysisessä ilmaisussa, puheessa ja äänenkäytössä. Opinnoissa syvennytään teatteriin taiteenlajina ja sen eri osa-alueisiin, joita ovat käsikirjoittaminen ja dramaturgia, ohjaaminen, teatterin yleistietous ja soveltava teatteri. Produktiot, niiden valmistelu ja esiintymiset opettavat ja kehittävät.

Opintovuosi sisältää myös teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoja. Teatterikorkeakoulun avoimen opinnoista on mahdollista suorittaa seuraavat kurssit: Kurkistuksia näyttelijäntaiteeseen (1op), Improvisaatio (2op) ja Näyttelijäntaiteen peruskurssi (5op).

Opintojen toteutus

Opiskelu tapahtuu ryhmässä ja on päätoimista päiväopiskelua. Produktioiden esityksiä on myös iltaisin ja viikonloppuisin. Olennaisia asioita työtavoissa ovat kokemuksellisuus, kokeileminen ja toimiminen, joita tukee tiedollinen oppiminen. Lukuvuoteen sisältyy myös työpajoja, joissa teemoina on esimerkiksi tekstien tulkinta ja näyttelijän kameratyöskentely. Draaman ja näyttelijäntaiteen opiskelijat tekevät yhteistyötä myös muiden HEOn opintolinjojen kanssa, mm. Käsikirjoittamisen ja Elokuva- ja TV-ilmaisun opiskelijoiden kanssa.

Opettajina linjalla toimivat kokeneet ja työhönsä sitoutuneet teatterialan ja teatteripedagogiikan ammattilaiset.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu HEOssa on päätoimista. Opiskelijoilla on oikeus hakea Kelan opintotukea ja opintotuen asumislisää.
Lukuvuoden hinta on 3495 € (sis. 157 €:n kirjautumismaksun). 
Voidaan maksaa myös erissä:

  • Kirjautumismaksu 157 euroa, joka peritään kun opiskelupaikka vastaanotetaan. Kirjautumismaksua ei palauteta, vaikka opiskelija myöhemmin peruisi opiskelupaikan.
  • Maksuerät 1-7 (syyskuusta maaliskuuhun), á 436 €.
  • Maksuerä 8 (huhtikuu) 286 €.
  • Toukokuussa ei maksuerää.

Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. 

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä opiston ravintolassa. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 16 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele itsesi onnelliseksi!

Kymenlaakson opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan erikoistunut kansanopisto, jossa voit opiskella lukukauden tai lukuvuoden.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinja täytä seuraavat tiedot: