Sivuston käyttötapa: Mobiili

Musiikkikasvatus

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Musiikkikasvatus

Musiikkikasvatuksen opiskelijana perehdyt musiikkikasvatuksen tavoitteisiin, sisältöihin ja menetelmiin sekä saat taidolliset, tiedolliset, pedagogiset ja asenteelliset valmiudet musiikinopetukseen yleissivistävässä koulutuksessa. Opintojen kautta saat valmiudet musiikkikasvatusta koskevan tutkimuksen tekemiseen ja seuraamiseen. Musiikkikasvatuksen opintojen luonne ja sisällöt määräytyvät oppiaineen perustehtävästä.

Musiikkikasvatuksen pääainetutkintoon kuuluu opettajan pedagogisten opintojen kokonaisuus. Tutkinto antaa kelpoisuuden peruskoulun ja lukion musiikin aineenopettajan virkoihin sekä vapaan sivistystyön ym. opetustehtäviin. Musiikin lisäksi tutkintoon on mahdollista sisällyttää toisen opetettavan aineen opinnot, joita Jyväskylän yliopistossa on tarjolla monipuolisesti.

Kandidaatintutkinto koostuu seuraavista opinnoista:

  1. musiikkikasvatuksen perus- ja aineopinnot sisältäen tutkielman
  2. pedagogiset perusopinnot
  3. viestintä- ja kieliopinnot
  4. yleisopintoja
  5. valinnaiset opinnot, joihin sisältyy esim. toisen opetettavan aineen opintoja, viestintä- ja kieliopintoja ja/tai muita valinnaisia opintoja

Kandidaatintutkinnon laajuus on vähintään 180 opintopistettä.

Maisterintutkinto koostuu seuraavista opinnoista:

  1. musiikkikasvatuksen syventävät opinnot sisältäen tutkielman
  2. pedagogisia opintoja
  3. valinnaisia opintoja, esim. toisen opettavan aineen opintoja, viestintä- ja kieliopintoja ja/tai muita valinnaisia opintoja.

Maisterintutkinnon laajuus on vähintään 120 opintopistettä.

Tässä koulutuksessa opettajan pätevyyden antaa kandidaatin- ja maisterintutkinto, joihin sisältyy vähintään yhden kouluissa opetettavan aineen perus-, aine- ja syventävät opinnot sekä pedagogisten opintojen perus- ja aineopinnot. On suositeltavaa, että tutkintoihin sisältyy myös toisen opettavan aineen perus- ja aineopinnot.

Musiikkikasvatusta opiskeleville suositeltuja valinnaisia opintoja ovat esimerkiksi peruskoulussa ja lukiossa opetettavat aineet. Jyväskylän yliopisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eri oppiaineyhdistelmien opintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkikasvatus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkikasvatus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Musiikkikasvatus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Musiikkikasvatus täytä seuraavat tiedot: