Kandi- ja maisteriohjelmat

Musiikkikasvatus

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Musiikkikasvatus

Musiikkikasvatuksen koulutusohjelmassa tehdään ja tutkitaan musiikkia sekä tarkastellaan musiikin oppimista monipuolisesti.

Musiikkikasvatus on sinulle sopiva koulutusohjelma, mikäli olet kiinnostunut perusopetuksen, lukion ja muun yleissivistävän koulutuksen musiikinopettajan työstä.

Musiikkikasvatusta opiskeleville suositeltuja valinnaisia opintoja ovat esimerkiksi peruskoulussa ja lukiossa opetettavat aineet. Jyväskylän yliopisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eri oppiaineyhdistelmien opintoihin.

Musiikkikasvatuksen koulutusohjelmassa tutkitaan musiikkia sekä musiikin oppimista monipuolisesti. Opinnot antavat laaja-alaiset valmiudet toimia ammattitaitoisena musiikkikasvattajana sekä asiantuntijana eri koulutusasteilla ja työtehtävissä. Opintojen aikana pääset syventämään tietojasi ja taitojasi niin musiikkiteknologian, musiikkiliikunnan, musiikin monimuotoisen tutkimuksen, instrumenttitaitojen, säveltämisen, sovittamisen, kuoron- ja orkesterinjohdon kuin yhteismusisoinninkin parissa. Näiden lisäksi musiikkikasvattaja saa paljon käytännön kokemusta opetustyöstä luoden verkostoja työelämään sekä valmiudet käyttää musiikkia hyvinvoinnin ja kasvun tukena erilaisissa yhteisöissä.

Musiikin lisäksi tutkintoon voi sisällyttää toisen opetettavan aineen opinnot, mikä laajentaa musiikkikasvattajan työllistymismahdollisuuksia peruskoulussa ja lukiossa. Meillä on mahdollisuus muun muassa musiikin- ja luokanopettajan kaksoiskoulutukseen.

Kasvuasi musiikkikasvattajaksi ja opettajaksi tukevat inspiroivat ja asiantuntevat opettajat sekä lämmin yhteisö. Meillä pääset kasvamaan musiikkikasvattajaksi turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti, Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu