Sivuston käyttötapa: Mobiili

Yhteiskuntatieteet ja filosofia

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Yhteiskuntatieteet ja filosofia

Oletko kiinnostunut maailmasta, politiikasta, sosiaalisesta toiminnasta, kansalaisuudesta, todellisuuden ja ajattelun luonteesta? Haluaisitko ymmärtää miksi ja miten meitä ympäröivä sosiaalinen ja poliittinen maailma on muotoutunut? Entä miten niitä pidetään yllä ja kehitetään tiedon avulla? Kuinka tuo tieto on rakentunut? Pohditko olemisen ja olemassaolon kysymyksiä tai hyvän, pahan, oikean ja väärän ongelmia? Yhteiskuntatieteiden ja filosofian opiskelu antaa vastauksia näihin kysymyksiin. Opinnot auttavat ymmärtämään kriittisesti ihmistä ja ihmisen toimintaa, mutta myös omaa itseä ja paikkaa maailmassa.

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian tutkinto-ohjelma koostuu neljästä opintosuunnasta.

Filosofian tutkimuskohteena on koko todellisuus. Filosofia selvittää muiden tieteiden ja eri elämänkäytäntöjen perustaa: olemassaoloa ja olemista, hyvyyttä ja hyvää elämää, tietämistä, toimintaa ja tuntemista, merkityksen muodostumista, aineellisuutta, ajallisuutta ja tilallisuutta sekä minuuden, kokemuksen ja kehollisuuden rakenteita.

Sosiologia on yhteiskuntatiede, joka tutkii sosiaalista vuorovaikutusta, yhteisöjä ja organisaatioita sekä kokonaisia yhteiskuntia ja maailmanjärjestelmiä.

Yhteiskuntapolitiikka on soveltava yhteiskuntatiede, joka etsii keinoja edistää hyvinvointia ja lievittää sosiaalisia ongelmia. Se tutkii ja tulkitsee yhteiskunnallisen hallinnan mekanismeja paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Tutkimus kohdentuu sosiaalipolitiikkaan, yhteiskunnalliseen tasa-arvoon sekä talouteen, työelämään ja ympäristöön liittyviin ongelmiin.

Politiikan (valtio-opin)opintosuunta tarjoaa opiskelijalle perustiedot suomalaisista eurooppalaisista sekä kansainvälisistä poliittisista järjestelmistä, parlamentaarisista menettelytavoista ja niiden historiasta, poliittisesta ajattelusta, aatteista ja puolueista, politiikan kielestä, retoriikasta sekä poliittisen toiminnan luonteesta ja ilmenemismuodoista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yhteiskuntatieteet ja filosofia, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Tutkinto / todistus

Yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yhteiskuntatieteet ja filosofia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Yhteiskuntatieteet ja filosofia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Yhteiskuntatieteet ja filosofia täytä seuraavat tiedot: