Sivuston käyttötapa: Mobiili

Matkailun koulutus | restonomi | päivätoteutus

Kajaanin ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Kajaani
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Matkailun koulutus | restonomi | päivätoteutus

Matkailun koulutus, restonomi

Matkailun koulutus | restonomi

Matkailu on yksi maailman nopeimmin kasvavista elinkeinoista ja myös palvelujen osuus kasvaa koko ajan. Opiskellessasi restonomiksi saat vahvan pohjan matkailualan asiantuntijuuteen ja voit työskennellä erilaisissa alan suunnittelu-, kehittämis- ja toteutustehtävissä.

Kajaanin ammattikorkeakoulun restonomiopinnoissa voit suuntautua aktiviteettimatkailuun, mikä on Suomessa ainutlaatuista. Aktiviteettimatkailun kokonaisuuden muodostavat liikunta luonnossa, hyvinvointimatkailu sekä majoitus- ja ravitsemisliiketoiminta. Opintojesi aikana tutkit matkailun erilaisia trendejä ja ilmiöitä sekä suunnittelet ja toteutat uutta.

Työharjoitteluiden sekä erilaisten Kainuussa järjestettävien tapahtumien kautta pääset tutustumaan matkailualaan käytännössä. Koulutus antaa myös valmiuksia yrittäjyyteen.

Yksilöllinen oppimispolku vaihtoehtoisten aineopintojen kautta

Yksilöllisellä polulla voit myös syventää kansainvälisyysosaamistasi (vaihto ja/tai harjoittelu) tai tapahtumamatkailun johtamisosaamista. Voit valita yrittäjyysopintoja, joiden avulla pääset suunnittelemaan oman yrityksen perustamista. Voit vahvistaa omaa yksilöllistä polkuasi erilaisten projektiopintojen ja harjoitteluiden avulla. 

Elämyksellisten aktiviteettien / adventure tourism -opinnoissa opit tunnistamaan merkittävimmät luonto- ja liikuntamatkailun kesä- ja talviaktiviteetit Suomessa sekä ymmärtämään niiden toteutuksen keskeiset vaatimukset. Opit hallitsemaan eri luontoliikuntalajien vaatimia perustaitoja sekä tuottamaan asiakkaille yksilöllisiä ja aitoja elämyskokemuksia.

Hyvinvointimatkailun / wellbeing tourism -opinnoissa keskeisinä teemoina ovat luonto hyvinvoinnin lähteenä ja älykkäät ratkaisut (esimerkiksi teknologia, ravitsemus) hyvinvointimatkailussa. Opintojen aikana opit soveltamaan eri liikuntalajeja ja hoitomuotoja eri lähtökohdista tulevien ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen. Myös ruoalla ja majoituksella on keskeinen rooli hyvinvointimatkailutuotteissa. 

Matkailun koulutuksen sisältö

Opinnot matkailun koulutuksessa KAMK:ssa antavat sinulle valmiudet alan kehittämis-, myynti-, markkinointi-, tuotanto- ja esimiestehtäviin sekä itsenäiseksi yrittäjäksi. Teoriassa hankittua tietotaitoa sovellat käytännössä muun muassa matkailutuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena saat vahvan pohjan ja ymmärryksen alasta ja sen tulevaisuudesta. Opintojen aikana tutustut laajalti matkailualan yrityksiin ja niiden toimintoihin sekä pääset tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Toisesta vuodesta alkaen opintosi muodostuvat yksilöllisemmästä polusta. Liiketoiminta- ja projektiosaaminen karttuu tiimisi kanssa aidoissa asiakasprojekteissa. Alan yritysten kanssa tehtävät asiakaslähtöiset kehittämisprojektit, monenlaiset isot ja pienet tapahtumat sekä yrittäjämäiset projektit tuovat mielenkiintoisia haasteita opiskeluarkeen. 


Tärkeä osa koulutusta ovat opintomatkat niin kotimaisiin kuin kansainvälisiinkin matkailukohteisiin. Kattavan kansainvälisen verkoston avulla sinulla on erinomaiset mahdollisuudet kartuttaa kv-osaamistasi ja kielitaitoasi opiskelijavaihdossa tai harjoittelussa ulkomailla. Valmistuessasi sinusta on kehittynyt monialaiseen yhteistyöhön kykenevä matkailualan osaaja.

Restonomit työelämässä

Työurasi alussa voi työskennellä vaikkapa ohjelmapalvelujen vetäjänä, safarioppaana, vastaanottovirkailijana, myyntiedustajana, markkinointi- tai tapahtuma-assistenttina.

Työuran edetessä nimikkeesi voi olla esimerkiksi vuoropäällikkö, projektipäällikkö, rinnevastaava, tapahtumakoordinaattori tai -tuottaja, kongressisihteeri, myyntipäällikkö, asiakaspalvelupäällikkö, tuotepäällikkö tai tuotekehittäjä. Voit myös toimia itsenäisenä matkailualan yrittäjänä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Matkailun koulutus | restonomi | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Restonomi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matkailun koulutus | restonomi | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulu | KAMK

Kajaanin viihtyisä ja dynaaminen AMK tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisen ja ihmisläheisen oppimisympäristön. Ammattikorkeakoulun monipuolinen opetus, hyvät yhteydet yritysmaailmaan sekä erilaiset käytännönläheiset projektit takaavat opiskelijoille erinomaiset valmiudet tulevien työelämän haasteiden kohtaamiseen! Opiskelu Kajaanin ammattikorkeakoulussa on itsenäistä, mutta opiskelijan tukena on koko ammattikorkeakoulun...


Lue lisää oppilaitoksesta Kajaanin ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Ketunpolku 3 (PL 52)
87101 Kajaani

 Näytä puhelinnumero
www.kamk.fi

Arvioinnit

Rapeli
(4)
Muutin Kajaaniin Länsi-Suomesta koulutuksen perässä. Mikään muu Suomen AMK ei tarjonnut yhtä mielenkiintoista opiskelumahdollisuutta kuin Kajaanin Ammattikorkeakoulun aktiviteettimatkailu. Opiskelen nyt kolmatta vuotta, enkä ole katunut päätöstäni kertaakaan. Koulu on pieni, joka takaa laadukkaan ja henkilökohtaisen opetuksen. Matkailualalla ope...
Näytä kokonaan
Tuksu
(4)
Omasta mielestäni Kamk on tarjonnut minulle hyvät mahdollisuudet kehittyä juuri niissä asioissa, joissa olen halunnut. Ympäristö on kannustava ja mahdollisuuksia itsensä haastamiseen löytyy paljon. Tukea saa niin opettajilta kuin muiltakin opiskelijoilta. Pirskeitä ja muita tapahtumiakin on pidetty jokaisen makuun.
Elli
(5)
Opiskelen Kajaanin ammattikorkeakoulussa luonto- ja liikuntamatkailua (nyk. aktiviteettimatkailu) ja jäljellä on enää opinnäytetyön viimeistely. Tulin opiskelemaan Kajaaniin, koska mielenkiinto luonnosta, liikunnasta, matkailusta ja ihmisten parissa tehtävästä työstä oli tuolloin suuri. En pystynyt näkemään itseäni esimerkiksi hotellivirkailijan...
Näytä kokonaan
Arvioinnit
Matkailun koulutus | restonomi | päivätoteutus
Arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin