🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Kerava (+2 sijaintia)
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
IT-ala työllistää ja kehittää!

IT-tukihenkilönä selvität tietoteknisiä ongelmia. Asennat ja ylläpidät laitteistoja, ohjelmistoja, lähiverkkoja ja palvelimia. Luot ja ylläpidät erilaisia verkkopalveluja ja virtuaalisia ratkaisuja sekä rakennat tietoturvallisia toimintaympäristöjä. Toimit osana tietohallintoa kouluttaen ohjelmistojen ja laitteistojen käyttöön, ja autat käyttäjiä erilaisissa teknisissä ongelmissa. Työtä tehdään asiakkaan tiloissa tai etäyhteyden välityksellä.

Ohjelmistokehittäjänä ohjelmoit, hyödynnät rajapintoja, käsittelet tietoa sekä käytät versionhallintaa. Suunnittelet, toteutat ja testaat ohjelmistoja varmistaen niiden laadun. Toimit osana ohjelmistokehitystiimiä ja kommunikoit asiakkaan kanssa.

Tietoverkkoasentajana teet tietoverkkokaapeloinnit asiakkaan vaatimusten ja tarpeiden mukaisesti. Asennat ja käyttöönotat tietoverkkoja ja tietoliikennelaitteita sekä teet valokuitukaapelointeja ja kuitujen hitsauksia. Huomioit tietoliikenneverkkojen rakenteet ja käytetyt materiaalit sekä teet tarvittavia mittauksia ja testauksia järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi.

Elektroniikka-asentajana asennat, testaat ja huollat erilaisia elektroniikkalaitteita esimerkiksi pienelektroniikkaa ja kodinkoneita. Kokoat elektroniikkalaitteita komponenteista hyödyntämällä erilaisia materiaaleja ja työ- ja mittavälineitä.

Tutkinto on suunniteltu niin, että sinulla on mahdollisuus saada rajoitettu Sähköpätevyys 3 -koulutus, joka antaa hyvän pohjan myös vastuullisemmille työtehtäville. Keudassa sinun on mahdollista suorittaa tuplapätevyys, jolloin voit toimia sekä tietoverkkoasentajana että elektroniikka-asentajana.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinun kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon aiemmin hankkimasi osaaminen. Keskimäärin tutkinnon suorittaminen kestää 2–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

IT-tukihenkilö

Päiväkoulutus | Sipoo | Nurmijärvi
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Päiväkoulutus | Kerava Keskikatu
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Verkkokoulutus
Opiskelu koostuu työssäoppimisesta alan työpaikalla sekä etäopetuksesta ja ohjatusta verkko-opiskelusta. Verkko-opinnot sijoittuvat arkipäiviin klo 8–16 välille. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma opintosuunnitelma. Halutessaan opiskelija voi osallistua myös lähiopetukseen Sarviniitynkadulla. Koulutuksessa merkittävä osa oppimisesta tapahtuu alan työpaikalla joko koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskelija etsii itse työ- tai harjoittelupaikan. Opettajalta saa tarvittaessa vinkkejä työpaikan hakemiseen opintojen aikana. Verkkokoulutuksena voit tehdä IT-tukihenkilön opinnot.

Ohjelmistokehittäjä

Päiväkoulutus | Kerava Keskikatu
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Päiväkoulutus | Sipoo
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Tietoverkkoasentaja

Päiväkoulutus | Kerava Sarviniitynkatu
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Elektroniikka-asentaja

Päiväkoulutus | Kerava Sarviniitynkatu
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille voi tulla kustannuksia hankkimistaan työkaluista.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto IT-tukihenkilö Keuda tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto ohjelmistokehittäjä Keuda tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto tietoverkkoasentaja Keuda tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto elektroniikka-asentaja

Kysy lisää!

Ahvenainen Mirja

Opinto-ohjaaja

+358504731189

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Leppänen Pipsa

Opinto-ohjaaja

+358505675524

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Honkasalo Katri

Opinto-ohjaaja

+358505137740

Sipoo, Iso Kylätie 14 (Sipoo Enter)

Lounela Eero

Opinto-ohjaaja

+358504320425

Nurmijärvi, Lopentie 20

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Aiheesta lisää:

Kuuntele aiheesta Keudan Kohti unelma-ammattia -podcastista

https://open.spotify.com/episode/1nX7T1waFhfy5tp44PX0hm

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu