🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Ylemmät AMK-tutkinnot

Kulttuuriala (ylempi AMK) | muotoilun ja median digitaaliset ratkaisut

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lahti
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Kulttuuriala (ylempi AMK) | muotoilun ja median digitaaliset ratkaisut

vihreä sohva ja pöytiä, lab logo

Teknologian alati laajentuva läsnäolo muuttaa maailmaa. Vanhoja työpaikkoja menetetään, uusia syntyy. Tutut toimenkuvat muuttuvat ja kysyntä uusille osaamistarpeille kasvaa. Muotoilun ja median digitaaliset ratkaisut -koulutuksen avulla saat uutta kykyä vastata työelämän muutoksiin ja haasteisiin.

Opintojen keskiössä ovat digitaaliset toimintaympäristöt ja niiden kehittäminen. Lähtökohtana on käyttäjäkeskeinen suunnittelu (UCD), muotoiluajattelu ja modernit kehitysmenetelmät. Opiskelija saa koulutuksen aikana hyvän ymmärryksen teknologiaympäristön tulevaisuuden näkymistä sekä sähköisten palvelujen käyttökokemuksen (UX) ja käyttöliittymien (UI)  suunnittelusta parhaan arvon luomiseksi. Opetuksessa painotetaan ympäristönä mobiililaitteita. Käytännön opiskelusta vähintään puolet on tutkivaa kehittämistä omassa hankkeessa.

Tutkinnon suoritettuaan opiskelija kykenee toimimaan vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja suunnittelutehtävissä tai yrittäjänä median ja muotoilun digitaalisten ratkaisuiden UX/UI-kehittämisen parissa.

Opintojen sisältö

Muotoilun ja median digitaaliset ratkaisut -koulutuksen sisältönä ovat digitalisaatioon liittyvät strategiat, toimintamallit, ratkaisut ja palvelut sekä niiden kehittämiseen liittyvät menetelmät ja prosessit. Johtavana ajatuksena on muotoiluajattelun soveltaminen digitaalisten ratkaisujen kehittämisprosessiin. Sen menetelmiin kuuluvat mm. käyttäjäkeskeinen suunnittelu, modernit arviointimenetelmät, käyttäjätestaus, nopea ja kokeileva kehittäminen sekä prototypointi. Kehittämisen kohteena voi olla esimerkiksi sähköisen tuotteen tai palvelun konseptin ja käyttöliittymän kehittäminen tai informaatiomuotoilun hanke.

YAMK-koulutus on suunniteltu siten, että tutkinto on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Opinnot toteutetaan monimuotototeutuksena, joka rakentuu etäopetusjaksoista ja itsenäisen työskentelyn osuudesta. Varsinaista lähiopetusta koulutuksessa on vain muutama päivä. Ydinopinnot toteutetaan pääsääntöisesti päivä- ja viikonloppuopintoina (ke-la), kokonaisina ja puolikkaina päivinä. Toinen lukuvuosi keskittyy itsenäiseen tutkimuksellisen kehittämistyön läpivientiin ja siihen liittyviin ryhmäseminaareihin.

Opintojen rakenne

Koulutuksen laajuus on 60 op, joka jakautuu seuraavasti: ydinosaaminen 20 op, täydentävä osaaminen 10 op ja opinnäytetyö 30 op. Osa ydinosaamisesta on pakollisia, osa vaihtoehtoisia. Täydentävät opinnot ovat valinnaisia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kulttuuriala (ylempi AMK) | muotoilun ja median digitaaliset ratkaisut, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2024

  • Monimuotototeutus
  • Lahti
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kulttuuriala (ylempi AMK) | muotoilun ja median digitaaliset ratkaisut? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu