🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ylemmät AMK-tutkinnot

Kulttuuriala (ylempi AMK) | muotoiluajattelu ja asiakaskokemus

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lahti
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Kulttuuriala (ylempi AMK) | muotoiluajattelu ja asiakaskokemus

kampus pöytiä ja lab logo

Muotoiluajattelun ja asiakaskokemuksen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnot on tarkoitettu erityisesti muotoilu- ja media-alan ammattilaisille. Opinnot keskittyvät käyttäjä- ja ihmislähtöiseen, systeemiseen, yhteisölliseen (co-design) ja kokeilevaan kehittämiseen sekä tutkimukselliset perustelut (evidence based) sisältävään toiminnan ja asiakaskokemuksen suunnitteluun.

Koulutuksen käynyt muotoilu- tai media-alan ammattilainen osaa soveltaa muotoiluajattelua yritysten ja organisaatioiden kehittämisprosesseihin ja strategiseen suunnitteluun. Hän osaa kohdentaa muotoilun tai media-alan ammatillista erityisosaamista oman suuntautumisensa mukaisesti sellaisiin laajempiin kohteisiin kuten asiakaskokemus, palvelumuotoilu, informaatiomuotoilu, digitalisaatio, brändien kehittäminen, liiketoiminnan muotoilu, kaupunkimuotoilu, julkisen sektorin kehittäminen, hyvinvoinnin kehittäminen ja ympäristövastuullinen suunnittelu.

Koulutus mahdollistaa luovan alan ammattilaisille myös uusien urapolkujen etsimisen ja toiminnan vastuullisuuteen suuntaamiseen muuttuvassa työelämässä.

Opintojen sisältö

Muotoiluajattelun ja asiakaskokemuksen koulutus käsittelee muotoiluajattelua erilaisiin kohteisiin sovellettavana kehittämis- ja innovaatioprosessina. Muotoiluajattelun hyödyntämiin menetelmiin kuuluvat systeeminen ja kokonaisvaltainen kehittämiskohteen ymmärtäminen, asiakas- ja sidosryhmäkokemusta kehittävä, ihmislähtöinen kehittämistutkimus, asiakkaita, erilaisia käyttäjiä sekä monialaisia kehittämisryhmiä osallistava yhteiskehittäminen (co-design), ja nopea, kokeileva kehittäminen.

Näitä menetelmiä sovelletaan asiakaskokemuksen, palvelujen, informaatiomuotoilun, digitaalisten tai ympäristövastuullisten ratkaisujen, brändikonseptien sekä toiminta- ja liiketoimintamallien kehittämiseen. Kehittämisratkaisuja suunnitellaan sekä yksityiselle, julkiselle että kolmannelle sektorille. Muotoiluajattelu ja asiakaskokemus -koulutusta tukee myös LAB-ammattikorkeakoulun Customer Experience -kasvualusta, joka kokoaa monialaisesti yhteen tähän kehittämisaiheeseen liittyvää osaamista, kehittämistutkimusta ja projekteja.

Opiskele YAMK-tutkinto työn ohessa

Koulutus on suunniteltu siten, että tutkinto on mahdollista suorittaa työn ohessa. Opinnot toteutetaan monimuotototeutuksena, joka rakentuu lähiopetusjaksoista ja itsenäisen työskentelyn osuudesta. Opinnot voi suorittaa pääosin etänä. Ydinopintojen opetus toteutetaan pääsääntöisesti päivä- ja viikonloppuopintoina (pe klo 9–17 ja la klo 9–16). Ensimmäisenä lukuvuonna opetusta on keskimäärin 2 viikonloppua kuukaudessa. Osan täydentävistä, valinnaisista opinnoista voi suorittaa myös täysin virtuaalisina. Toinen lukuvuosi keskittyy itsenäiseen tutkimuksellisen kehittämistyön läpivientiin ja siihen liittyviin ryhmäseminaareihin.

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma ja opiskelijaa ohjataan hyödyntämään myös oma aiemmin hankittu osaaminen, josta voi hakea hyväksilukua tutkintoon soveltuvilta osin.

Opintojen rakenne

Koulutuksen laajuus on 60 op, joka jakautuu seuraavasti: ydinosaaminen 20 op, täydentävä osaaminen 10 op ja opinnäytetyö 30 op. Täydentävä osaaminen on vapaasti valittavaa.

Ydinosaamiseen kuuluu:

  • Ihmislähtöisyys ja palvelumuotoilu 5 op
  • Informaatiomuotoilu 5 op
  • Strateginen muotoilu, systeemiset ratkaisut ja co-design 5 op
  • Muotoiluajattelu ja kehittämistutkimus 5 op

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kulttuuriala (ylempi AMK) | muotoiluajattelu ja asiakaskokemus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2024

  • Lähiopetus
  • Lahti
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kulttuuriala (ylempi AMK) | muotoiluajattelu ja asiakaskokemus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu