Ammattitutkinnot

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki

Voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Halutko päivittää osaamistasi? Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on alan peruskoulutus tai olet toiminut jo alalla tai olet alan vaihtaja.

Ravintolakokki osaa työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toimintaajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän osaa työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti, esikäsitellä raakaaineita oikein jalostusasteen mukaisesti, valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia sekä viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän osaa palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset sekä matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Koulutuksen sisältö

Opintojen laajuus ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) perusteella. Koulutus edellyttää tietokoneen peruskäyttötaitoa, ja muodostuu verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta ohjatusta oppimisesta. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta:

  • ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp

Pakollisen lisäksi valitaan seuraavista tutkinnon osista 90 osp:

  • erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
  • kasvisruokien valmistaminen 40 osp
  • kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
  • ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
  • ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
  • toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp, ruoanvalmistus suurtaloudessa
  • ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10–30 ops.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Mänttä
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki

Kustannukset

Opiskelumaksu 250 € (alv 0%), oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua.

Mäntän seudun koulutuskeskus Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Virtasalmentie 14
35800 Mänttä

Ammatillinen koulutus on kannattava vaihtoehto

Mäntän seudun koulutuskeskuksessa voit opiskella tekniikan, liiketalouden ja palvelujen aloilla. Koulutus Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on nykyaikaista ja monipuolista. Oppilaitos tarjoaa runsaasti verkko-opintoja, joiden kautta voit opiskella ajasta ja paikasta riippumatta. Verkko-opetukseen painottuva ammatillinen peruskoulutus on joustavaa ja sopii eri ikäiselle opiskelijalle....

Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu