Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio on SASKY-koulutuskuntayhtymän oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 80-100 opiskelijaa. Lukio toimii hyvin varustetuissa ja viihtyisissä opetustiloissa. Opiskeluryhmät ovat pieniä ja mahdollistavat tehokkaan opiskelun. Opintojen ohjauksessa on riittävästi resursseja yksilölliseen ohjaukseen. Opettajat ovat päteviä ja motivoituneita.

Ratsastuslukio

Ruoveden lukio on ollut syksystä 1999 lähtien ratsastuspainotteinen lukio, jossa on mahdollisuus yhdistää ratsastus osaksi lukio-opintoja. Ratsastuspainotteisuus on tuonut lukioon uusia opiskelijoita eri puolilta Suomea ja rikastuttanut koulun elämää monin tavoin. Ratsastuksen opetuksesta vastaa yksi Suomen suurimmista ratsutalleista, Ruoveden Ratsutalli. Opiskelijoiden on mahdollista suorittaa tutkinnon osia lisäksi hevostenvalmentajan ammattitutkinnon hevosten hyvinvoinnin tutkinnonosasta.

Urheilulinja

Syksystä 2017 lähtien lukiossa on mahdollista painottaa myös liikuntaharrastuksia. Lajivalmennuskursseja järjestetään osana lukio-opintoja. Jäähalli sijaitsee koulun naapuritontilla ja muutkin liikuntapaikat, urheilukenttä ja kuntosali ovat käden ulottuvilla. Lajeina ovat tällä hetkellä jääkiekko, pesäpallo ja kunto- ja terveysliikunta. Syksyllä 2018 uutena painotusalueena alkaa eSports - elektronisen urheilun valmennuslinja.

Eläinlääketieteen linja

Eläinlääketieteellisten opintojen painotuslinja alkaa yhteistyössä Tarton yliopiston kanssa syksyllä 2018. Linja sopii myös lääketieteen opintoihin aikoville.

Kansainvälisyys

Ruoveden lukio on kansainvälinen opiskelupaikka. Koululla on kaksi pitkäaikaista yhteistyökumppania, italialainen Olevano Romanon lukio Istituto d’istruzione superiore “Renato Cartesio” di Olevano Romano lähellä Roomaa sekä Berliinin lähellä sijaitseva saksalainen ratsastuslukio Prinz-von-Homburg-Schule Neustadt (Dosse). Jokaisella lukiolaisella on mahdollisuus osallistua koulujen väliseen yhteistyöhön. Koulu on aktiivisesti mukana erilaisissa kansainvälisyyshankkeissa.

Haluatko lisätietoa Ruoveden lukion koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Ruoveden lukion koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Ruoveden lukiolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset

Lukiot ja erikoislukiot
Lukiokoulutus Paikkakunta
Eläinlääketieteellinen linja Ruovesi
Ratsastuslukio Ruovesi
Urheiluvalmennuksen linja Ruovesi

Näytä kaikki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Ruoveden lukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Ruoveden lukio

Kuruntie 6
34600 Ruovesi

 Näytä puhelinnumero
peda.net

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Ruoveden lukio täytä seuraavat tiedot:

Arvioinnit

Ruoveden lukio ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.