AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Konetekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Konetekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Konetekniikan insinöörinä suunnittelet ja tuotat mekaaniseen työhön tarkoitettuja koneita ja laitteita. Kone- ja metallituoteteollisuuden menestystuotteita ovat muun muassa risteilijät, laivojen ja voimaloiden moottorit, massa- ja paperikoneet, hissit sekä metsä-, maanrakennus- ja maatalouskoneet. 

Savonia-ammattikorkeakoulun konetekniikan opinnot antavat sinulle vahvan teknisen perusosaamisen. Saat vahvan koneenrakennuksen sekä tuotantotekniikan ja -talouden osaamisen – vahvalla matematiikan ja fysiikan osaamisella höystettynä! Myös tuotantorobotit ja digitaaliset työkalut, esimerkiksi simuloinnin ja mallinnuksen välineinä, tulevat tutuiksi. 

Teknisen osaamisen ohella koulutus tarjoaa tietotaidon projektien hallintaan ja projektien johtamiseen.  Osa opinnoista suoritetaan työelämästä tulevien projektien parissa, joten pääset harjaannuttamaan ryhmässä työskentelyä ja projektimaista toimintaa jo opintojen aikana.  

Valmistuttuasi olet taitava konetekniikan asiantuntija. Vedät taitavasti projekteja ja hallitset koneiden ja laitteiden tuotekehityksen, suunnittelun ja toteutuksen.  

Työssäsi konetekniikan insinöörinä teet suunnittelu- ja tuotekehitystehtäviä, tuotannon kehitys- ja ohjaustehtäviä ja tutkimus- ja opetustyötä. Kokemuksesi karttuessa voit siirtyä projektien johtamiseen sekä laatuasioihin ja huoltoon liittyviin tehtäviin tai myynnin ja markkinoinnin tehtäviin. 

Savonian konetekniikan tutkinto-ohjelma on läpäissyt vuonna 2022 ENAEE-järjestön ylläpitämänEUR-ACE arvioinnin. EUR-ACE-leima varmistaa ja kertoo Savonian konetekniikan koulutuksen eriomaisesta laadusta ja siitä, että koulutus täyttää eurooppalaiset laatuvaatimukset. 

Tutkinto-ohjelmalla on vahvat juuret Pohjois-Savossa. Insinöörejä on koulutettu Savossa vuodesta 1886 asti. Tämän vuoksi Savonialla on vahvat verkostot paikallisen yritystoiminnan kanssa. 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun konetekniikan insinöörikoulutuksesta saat konetekniikan alalla tarvittavan tietotaidon. Koulutus on käytännönläheistä ja työtä tehdään usein konkreettisten tuotteiden ympärillä. Konetekniikkaa opiskellaan muun muassa pienoiskaivinkoneen, ja sen simulaattorissa ajettava digitaalisen kaksosen, avulla. Opintojen aikana opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat kaivinkoneeseen erilaisia osia.  

Opintojesi aikana pääset tekemään projekteja yhdessä alan yritysten ja myös muiden alojen opiskelijoiden kanssa. Aiemmilla vuosikursseilla opiskelijamme ovat suunnitelleet ja toteuttaneet moottoripyöriä. Savoniassa on valmistunut niin perinteinen chopperi kuin nykyaikainen sähköenduro. 

Koulutuksessa opit myös hyödyntämään nykyaikaisia tietokonepohjaisia menetelmiä: 3D-suunnittelujärjestelmiä, simulointia ja etäohjelmointia. Myös tuotekehitysprosessi, automaation menetelmät, tuotteen arkkitehtuuri, tuoterakenne ja modulointi samoin kuin verkostoituneet tuotantojärjestelmät tulevat sinulle tutuiksi. 

Lisäksi pääset perehtymään koneiden ja laitteiden elinkaariajatteluun ja palveluliiketoimintaan. 

Uramahdollisuudet

Konetekniikan insinöörit sijoittuvat hyvin monipuolisesti erilaisiin teollisuuden tehtäviin. Työkokemuksen ja työntekijän erikoistumisen mukaan työtehtävät muuttuvat vuosien varrella usein esimies- ja johtamistehtäviin.  

Teknologiateollisuudessa menestyminen vaatii usein myös kansainvälisyyttä, joten kielitaidon merkitys ja kulttuuriosaaminen on tärkeää. Konetekniikan opinnoissa kansainvälisyys on voimakkaassa kasvussa. Omilla valinnoillasi voit vaikuttaa opintojesi kansainvälisyyteen. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu