Ylemmät AMK-tutkinnot

Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
2,5–3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
2,5–3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen

YAMK-koulutuksesta saat osaamisen sosiaali- ja terveysalan vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin. Lisääntynyt osaaminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia työuralla etenemiseen!

Opinnoissa vahvistat kehittämisosaamistasi. Saat valmiudet kehittämishaasteiden tunnistamiseen ja kykenet vastaamaan kehittämishaasteisiin muun muassa innovatiivisilla työmenetelmillä, hallituilla ongelmanratkaisuprosesseilla sekä kannustavalla vuorovaikutus- ja tiedottamisosaamisella.

Kehität myös johtamisosaamistasi. Opit ymmärtämään erilaisten organisaatioiden rakenteita sekä niissä esiintyviä voimavaroja, tilanteita ja työprosesseja. Opit analysoimaan, suunnittelemaan ja ohjaamaan toimintaa organisaation tai työyhteisön tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi opit itsensä johtamisen taitoja ja opit tuntemaan muun muassa psykologisen ja sosiaalisen pääoman merkityksen työyhteisön toiminnassa.

Opiskelet myös talouden prosessien ymmärtämistä. Tämä luo sinulle realistisen perustan ammattitaitoiselle johtamiselle ja auttaa hahmottamaan toiminnan kehittämismahdollisuuksia voimavarat ja mahdollisuudet huomioiden. Asiantuntijuusosaamisen kasvun tavoitteissa painottuu kyky hahmottaa oma työyhteisö osana sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän kokonaisuutta sekä halu vaikuttaa työyhteisön kehittymiseen.

Valmistuttuasi hallitset työyhteisöjen ja organisaatioiden johtamisen sekä palveluiden tuottamisen johtamisen. Voit toimia esihenkilönä, asiantuntijana, projektipäällikkönä ja työyhteisön kehittäjänä sosiaali- ja terveysalalla. Opintojen jälkeen osaat kehittää myös omaa johtajuuttasi ja sinulla on kyky uudistaa organisaation johtamisprosesseja.

Koulutuksen sisältö

Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen -koulutuksessa opiskellaan kehittämis- ja johtamisopintoja, tutkimuksellisen kehittämistyön opintoja sekä johtamisen ja esihenkilötyön asiantuntijuusopintoja.

Opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman yhdessä ohjaavan opettajansa kanssa. Koulutuksen vastuuopettaja yhdessä Savonian muun henkilöstön kanssa ohjaa ja tukee henkilökohtaisten tavoitteittesi määrittelemisessä ja saavuttamisessa.

Uramahdollisuudet

Asiantuntijakoulutuksen jälkeen sinun on mahdollista työskennellä sosiaali- ja terveysalan asiantuntija- ja johtamistehtävissä moniammatillisissa työyhteisöissä. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto on englanniksi Master of Health Care (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014).

Mahdollisia tehtävänimikkeitä:

  • johtaja
  • apulaisosastonhoitaja, osastonhoitaja, ylihoitaja
  • asiantuntija
  • hanke- tai projektipäällikkö
  • työyhteisön kehittäjä

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnon (bioanalyytikko, ensihoitaja, fysioterapeutti, kätilö, röntgenhoitaja, sairaanhoitaja, sosionomi, suuhygienisti, terveydenhoitaja) suorittaneille. Hakukelpoisuuden antaa myös muu korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opistoasteen tutkintoja ei pääsääntöisesti ole enää voinut suorittaa 2000-luvulla. Esimerkiksi lähihoitajan, merkantin ja mekaanikon tutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja.

Tutkinnon lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) sosiaali- ja terveysalan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, kehittäminen ja johtaminen

Bioanalyytikko (ylempi AMK), Ensihoitaja (ylempi AMK), Fysioterapeutti (ylempi AMK), Kätilö (ylempi AMK), Röntgenhoitaja (ylempi AMK), Suuhygienisti (ylempi AMK), Terveydenhoitaja (ylempi AMK), Sairaanhoitaja (ylempi AMK), Sosionomi (ylempi AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu