🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Suuhygienistinä olet suun terveyden asiantuntija.  

Koulutuksessa opiskelet suun terveydenhoitotyötä, hammaslääketiedettä ja terveyden edistämistä. Lisäksi opit työskentelemään itsenäisesti ja yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhoidon työryhmien kanssa. 

Työssäsi suuhygienistinä tarkastat ja arvioit asiakkaiden suun terveydentilaa, osallistut suu- ja hammassairauksien varhais- ja ylläpitohoitoon. Työsi tärkein osa-alue on suun terveyttä edistävä toiminta, sen suunnittelu, organisointi ja kehittäminen. 

Suuhygienistin ammatissa tarvitset ohjausosaamista, kädentaitoja, tarkkuutta, päätöksenteko- ja järjestelykykyä sekä palveluasennetta. Terveysala muuttuu jatkuvasti, joten kyky osaamisen kehittämiseen läpi työuran on tärkeää. 

Valmistuttuasi olet taitava suun terveydenhoitotyön asiantuntija ja osaat hyödyntää asiantuntijuuttasi moniammatillisessa yhteistyössä. Sinulla on vahva tieto- ja taitoperusta hyvät valmiudet jatkuvaan oppimiseen ja asiantuntijuutesi kehittämiseen. 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun suuhygienistikoulutuksessa saat suuhygienistin työssä tarvittavan tieto- ja taitoperustan. Opintosi koostuvat vuositeemoista. 

Ensimmäisenä vuotena perehdyt laajasti ammattialaan ja suun terveydenhoidon perusteisiin. Hankit perusosaamista suun terveydenhoitotyöstä ja suun terveyden edistämisestä. Harjoittelet kliinistä osaamista taitopajoissa ja simulaatioissa. 

Toisena opiskeluvuotena lisäät teoreettista ja kliinistä osaamistasi. Perehdyt eri ikäisten suun terveyttä edistävään toimintaan ja perheen suun terveydenhoitotyöhön. Kieliopinnot tukevat ammattitaidon opiskelua ja eri kulttuureista tulevien potilaiden kohtaamista. 

Kolmantena vuotena syvennät osaamistasi opiskelemalla asiakaslähtöistä suun terveydenhoitotyötä erilaisissa yhteisöissä ja erityisryhmiin kuuluvien asiakkaiden suun terveydenhoitotyötä. Hankit tutkimus- ja kehittämisosaamista ja aloitat opinnäytetyön tekemisen. 

Viimeisenä opiskeluvuotena osaat soveltaa ja arvioida suun terveydenhoitotyön osaamistasi. Syvennät osaamistasi syventävissä ja valinnaisissa opinnoissa kehittymistarpeesi mukaan. Opinnäytetyösi valmistuu. Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti alan ammattilaisille sekä suurelle yleisölle. 

Suuhygienistiopinnot ovat päätoimista päiväopiskelua. Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, verkko-opiskelusta, simulaatioharjoittelusta ja ammattitaitoa edistävästä harjoittelusta.  

Ammattitaitoa edistävät harjoittelujaksot toteutuvat aidoissa työympäristöissä. Harjoittelua voi olla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin suun terveydenhoidon opetusklinikan lisäksi eri puolilla Suomea ja kansainvälisessä vaihdossa. 

Opiskelusi tueksi laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa aiemmin hankittua osaamista voidaan hyödyntää. Savonian opettajat ja muu henkilöstö ohjaavat ja tukevat opiskelusuunnitelmasi tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa. 

Uramahdollisuudet

Suuhygienistejä työskentelee hyvinvointikeskuksten suun terveydenhuollossa, sairaaloissa, muissa hoito- ja hoivayksiköissä, yksityisillä hammaslääkäriasemilla ja yrittäjinä omilla vastaanotoillaan.  

Myös alan laitteita, tarveaineita ja välineitä valmistavat ja markkinoivat yritykset tarjoavat töitä suuhygienisteille myynti- ja markkinointitehtävissä. Suuhygienistinä sinulla on mahdollisuus työskennellä esimerkiksi hallinnollisissa tehtävissä, esihenkilötehtävissä, asiantuntijana sekä tutkimus ja kehittämistehtävissä. 

Useimmissa työtehtävissä teet yhteistyötä eri sidosryhmien kuten hammaslääkäreiden, hammashoitajien, hammasteknikoiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten esimerkiksi terveydenhoitajien ja sosionomien kanssa. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Suuhygienisti (AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu