Konetekniikan maisterikoulutus

Tampereen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Tampere
Itsenäiset maisteriohjelmat

Konetekniikan maisterikoulutus

Tavoite

Konetekniikan DI-tutkinto-ohjelman vahvuutena on poikkitieteellisyys ja tiivis yhteistyö yritysmaailman kanssa. Tutkinto-ohjelma tekee laaja-alaisesti yhteistyötä teollisuuden kanssa harjoitustöiden, vierailuluentojen, diplomitöiden ja ekskursioiden muodossa. Lähes kaikki diplomityöt tehdään yhteistyössä teollisuuden ja elinkeinoelämän kanssa.

DI-tutkinnon suorittaneet voivat suuntautua käytännön insinöörityöhön tai alan tutkimukseen. Valmistuneilla on erittäin hyvät valmiudet työllistyä ja luoda uraa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Osan tutkinto-ohjelmien opinnoista voi tehdä englannin kielellä ja myös vaihto-opiskelijana ulkomaalaisissa yhteistyöyliopistoissa.

Konetekniikan DI-tutkinto-ohjelmassa voit syventää osaamistasi oman kiinnostuksen ja ammatillisten tavoitteiden mukaan. Tutkinnon sisältö riippuu hyvin paljon omista valinnoistasi ja tavoitteistasi. Vapaasti valittavilla opinnoilla saat mahdollisuuden suunnata opintojasi itseäsi kiinnostavaan suuntaan.

Koulutuksen sisältö

Moderni konetekniikka pohjautuu luonnontieteiden perusilmiöihin, joten alan opintojen perustana ovat matematiikan ja fysiikan laajat teoreettiset perusopinnot. Ne helpottavat uuden tiedon omaksumista ja arviointia opintojen edetessä.

Diplomi-insinöörin tutkinnossa kaikille yhteisiä opintoja on hyvin vähän, omaa osaamistaan voi suunnata varsin joustavasti. Opintokokonaisuudesta riippuen opinnoissa voi olla laboratorioharjoituksia, yksin tai ryhmässä tehtäviä projektitöitä ja ekskursioita teollisuuteen normaalin lähiopetuksen lisäksi.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen yliopisto

Kalevantie 4
33014 Tampere

Arvioinnit
Konetekniikan maisterikoulutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.