Kandi- ja maisteriohjelmat

Logopedia, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Logopedia, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Logopedian koulutus on monipuolista ja monitieteistä. Se antaa laajan perspektiivin kommunikoinnin, kielen ja nielemisen ilmiöihin sekä näiden haasteisiin ja kuntoutukseen. Turun yliopistossa oppiaineen erityisinä tutkimuksen painopistealueina ovat neurokognitiivinen logopedia ja monikielisyys. Kliinisten opintojen painopistealueena on kehittyminen monipuoliseksi vuorovaikutuksen asiantuntijaksi.

Tavoitteet

Opiskelijat valitaan suoraan FM-tutkintoon johtavaan koulutukseen.

HuK-tutkintoa suorittaessasi perehdyt kirjallisuuden, luentojen ja harjoitusten kautta lasten ja aikuisten tyypilliseen ja poikkeavaan puheeseen, kieleen, kommunikointiin ja nielemiseen. Harjoittelet laillistettujen puheterapeuttien ohjauksessa puheterapeutin työnkuvaan liittyviä toimia, esimerkiksi kuntoutuksen suunnittelua ja toteuttamista sekä kuntoutuksen raportointia. Lisäksi perehdyt kuntoutuslainsäädäntöön, kuntoutuksen eettisiin kysymyksiin sekä psykologian, lääketieteen ja kielitieteiden logopedian kannalta keskeiseen tietoperustaan. Lisäksi perehdyt logopediseen tutkimukseen ja sen menetelmiin sekä kirjoitat kandidaatintutkielman jostain logopedian kenttään kuuluvasta aiheesta. HuK-tutkinnon suoritettuasi sinulla on perustietoja ja -valmiuksia lasten ja aikuisten kommunikoinnin häiriöiden arvioinnista, puheterapia-asiakkaiden kuntoutuksesta ja kuntoutukseen liittyvästä raportoinnista.

FM-tutkintoa suorittaessasi syvennät tietojasi kieli- ja kommunikointihäiriöistä ja niiden kuntoutuksesta sekä logopedisesta tutkimuksesta ja sen menetelmistä. Harjaannut suunnittelemaan ja toteuttamaan itsenäisesti kuntoutusjaksoja ja kirjoitat pro gradu -tutkielman logopedian tieteenalalta.

Lähde: Opintopolku

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Logopedia, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logopedia, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Turun yliopisto | University of Turku
Yliopistonmäki, Opiskelijakeskus Disco
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto | University of Turku

Turun yliopistosta valmistuu asiantuntijoita ja johtajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Koulutamme osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Meiltä valmistuneet ovat kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille on kysyntää työmarkkinoilla. Kahdeksan tiedekunnan monitieteisessä yliopistossamme voit räätälöidä opintojen sisältöä omien...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto | University of Turku ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu