🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Logopedia, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Logopedia, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Logopedian koulutus on monipuolista ja monitieteistä. Se antaa laajan perspektiivin kommunikoinnin, kielen ja nielemisen ilmiöihin sekä näiden haasteisiin ja kuntoutukseen. Turun yliopistossa oppiaineen erityisinä tutkimuksen painopistealueina ovat neurokognitiivinen logopedia ja monikielisyys. Kliinisten opintojen painopistealueena on kehittyminen monipuoliseksi vuorovaikutuksen asiantuntijaksi.

Tavoitteet

Opiskelijat valitaan suoraan FM-tutkintoon johtavaan koulutukseen.

HuK-tutkintoa suorittaessasi perehdyt kirjallisuuden, luentojen ja harjoitusten kautta lasten ja aikuisten tyypilliseen ja poikkeavaan puheeseen, kieleen, kommunikointiin ja nielemiseen. Harjoittelet laillistettujen puheterapeuttien ohjauksessa puheterapeutin työnkuvaan liittyviä toimia, esimerkiksi kuntoutuksen suunnittelua ja toteuttamista sekä kuntoutuksen raportointia. Lisäksi perehdyt kuntoutuslainsäädäntöön, kuntoutuksen eettisiin kysymyksiin sekä psykologian, lääketieteen ja kielitieteiden logopedian kannalta keskeiseen tietoperustaan. Lisäksi perehdyt logopediseen tutkimukseen ja sen menetelmiin sekä kirjoitat kandidaatintutkielman jostain logopedian kenttään kuuluvasta aiheesta. HuK-tutkinnon suoritettuasi sinulla on perustietoja ja -valmiuksia lasten ja aikuisten kommunikoinnin häiriöiden arvioinnista, puheterapia-asiakkaiden kuntoutuksesta ja kuntoutukseen liittyvästä raportoinnista.

FM-tutkintoa suorittaessasi syvennät tietojasi kieli- ja kommunikointihäiriöistä ja niiden kuntoutuksesta sekä logopedisesta tutkimuksesta ja sen menetelmistä. Harjaannut suunnittelemaan ja toteuttamaan itsenäisesti kuntoutusjaksoja ja kirjoitat pro gradu -tutkielman logopedian tieteenalalta.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Turun yliopisto | University of Turku
Yliopistonmäki, Opiskelijakeskus Disco
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto | University of Turku

Turun yliopistosta valmistuu asiantuntijoita ja johtajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Koulutamme osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Meiltä valmistuneet ovat kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille on kysyntää työmarkkinoilla. Kahdeksan tiedekunnan monitieteisessä yliopistossamme voit räätälöidä opintojen sisältöä omien...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto | University of Turku ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu