🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Saksan kieli, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Saksan kieli, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Haluatko saksan kielen asiantuntijaksi, opettajaksi tai kääntäjäksi? Onko tavoitteenasi työskennellä tärkeissä asiantuntijatehtävissä, joissa edellytetään saksan kielen erinomaisia taitoja ja saksankielisen kielialueen kulttuurin osaamista?

Turun yliopiston saksan kielen kandidaattiopinnoissa hankit vahvan saksan kielitaidon, perehdyt saksankielisen alueen yhteiskuntaan, kulttuuriin ja kirjallisuuteen sekä omaksut kielen ja vuorovaikutuksen analyysitaitoja. Kandidaattiopinnot suoritettuasi valmistut humanististen tieteiden kandidaatiksi.

Kandidaatintutkinnon jälkeen jatkat opintojasi maisterivaiheen tutkinto-ohjelmassa (2 vuotta), jossa erikoistut haluamaasi työnkuvaan (ks. kohtaaKoulutuksen sisältöjäljempänä). Filosofian maisterin tutkinnonsuorittaneena:

 • Sinulla on vahvat työelämätaidot ja ammatillista erityisosaamista kielen oppimisesta ja opettamisesta, kieliasiantuntijuudesta yhteiskunnassa tai monikielisestä käännösviestinnästä.
 • Olet syventänyt saksan osaamistasi sekä kehittänyt vuorovaikutuksen ja kielen ilmiöiden analyysitaitojasi.
 • Olet perehtynyt erilaisiin tutkimussuuntauksiin ja kehittänyt kykyäsi tuottaa ja soveltaa uutta tietoa sekä arvioida sitä kriittisesti.

Sekä kandidaatin- että maisterintutkintoon sisältyy sivuaineita. Monitieteisessä Turun yliopistossa sinulla on mahdollisuus valita sivuaineita laajasta valikoimasta ja rakentaa tutkintosi kiinnostuksesi ja tulevaisuudensuunnitelmiesi mukaiseksi.

Saksan kielen asiantuntijoita tarvitaan opetus- ja koulutusalalla, käännösviestinnän tehtävissä sekä yritysten, hallinnon, media-alan, järjestöjen ja julkisen sektorin erilaisissa kansainvälisissä viestintä-, suunnittelu- ja johtotehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

Tavoitteet

Humanistisen tieteiden kandidaatin tutkintoa varten suoritat saksan kielen perus- ja aineopinnot. Kandidaatin tutkinnossa opinnot tähtäävät erinomaiseen saksan kielen suulliseen ja kirjalliseen taitoon. Samalla perehdyt saksankielisten maiden yhteiskuntiin, historiaan, kirjallisuuteen ja kulttuuriin sekä tutustut kielen ja vuorovaikutuksen ilmiöiden analyysimahdollisuuksiin.

Erikoistuminen tapahtuu maisteriopinnoissa. Maisterin tutkintoa opiskelet yhdessä seuraavista tutkinto-ohjelmista:

 • Kielen oppimisen ja opettamisen tutkinto-ohjelmassaerikoistut kielen oppimisen ja opettamisen kysymyksiin. Aineenopettajan pedagogiset opinnot suorittamalla voit pätevöityä kielten aineenopettajaksi.
 • Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelmassahankit kielikohtaisen asiantuntemuksen, ja ohjelman muut opinnot antavat valmiuksia muuttuvan kotimaisen ja kansainvälisen yhteiskunnan ja työelämän viestintä- ja vuorovaikutushaasteisiin.
 • Monikielisen käännösviestinnän tutkinto-ohjelmassakouluttaudut kulttuurienvälisen viestinnän asiantuntijaksi, erikoistut käännösviestinnän kysymyksiin ja saat valmiudet toimia kääntäjän tehtävissä.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Turku
 • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Syksy

 • Lähiopetus
 • Turku
 • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Opintoihin haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Turun yliopisto | University of Turku
Yliopistonmäki, Opiskelijakeskus Disco
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto | University of Turku

Turun yliopistosta valmistuu asiantuntijoita ja johtajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Koulutamme osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Meiltä valmistuneet ovat kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille on kysyntää työmarkkinoilla. Kahdeksan tiedekunnan monitieteisessä yliopistossamme voit räätälöidä opintojen sisältöä omien...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto | University of Turku ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu