🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Itsenäiset maisteriohjelmat

Tietojenkäsittelytieteet, filosofian maisteri

Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Tietojenkäsittelytieteet, filosofian maisteri

Tietojenkäsittelytieteen koulutus antaa opiskelijalle syvällisen tieteellisen ja ammatillisen osaamisen tieteenalan asiantuntijatyöhön. Maisteriksi valmistuneella on valmiudet hakea, arvioida ja analysoida tieteellisiä tietolähteitä sekä soveltaa alaan liittyviä tieteellisiä menetelmiä. Tutkintorakenne on erittäin joustava ja tarjoaa laajat erikoistumismahdollisuudet mm. tekoälyn, pelinkehityksen ja kieliteknologian aloille.

Opiskelijan on mahdollista käyttää hyväksi myös AHOT-menettelyä (aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen), jossa tutkintoon kuuluvia opintoja voi korvata muualla kuin toisessa korkeakoulussa tehdyillä opinnoilla. Tällaista osaamista on voinut syntyä esimerkiksi epävirallisen koulutuksen (täydennyskoulutus, henkilöstökoulutus, vapaa sivistystyö jne.) tai arkioppimisen (työkokemus, luottamustoimet, harrastukset jne.) yhteydessä. Keskeistä on kokemuksen kautta opitut tiedot ja taidot, ei itse kokemus. AHOT-päätökset tehdään tiedekunnassa arvioimalla osaaminen tapauskohtaisesti.

Tavoitteet

Tietojenkäsittelytiede on eräs merkittävimmistä korkean teknologian tutkimusaloista niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tietojenkäsittelytieteen ylemmän tutkinto-ohjelman tavoitteena on kouluttaa tietojenkäsittelyn asiantuntijoita teollisuuden, kaupan, hallinnon, tietojenkäsittelyalan yritysten ja tutkimuslaitosten palvelukseen. Monipuolinen ja henkilökohtaisen kiinnostuksen mukaan räätälöitävissä oleva koulutus antaa erinomaiset mahdollisuudet uran luomiseen niin varsinaisella IT-alalla kuin mitä moninaisimmissa kansallisissa ja kansainvälisissä tehtävissä. Tehtävät sijoittuvat yhteiskunnan eri sektoreille ja toimialoille niin yritysmaailmassa, yrittäjänä kuin julkisten palveluiden parissa. Asiantuntijuuden kehittymisen kannalta avainasemassa on oman alan teoreettisen ja käytännöllisen osaamisen yhdistyminen muiden tieteenalojen tuntemukseen ja yhteiskunnan eri osa-alueiden välisten suhteiden ymmärrykseen.Tietojenkäsittelytieteet ovat eräs merkittävimmistä korkean teknologian tutkimusaloista niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Tietojenkäsittelytieteen ylemmän tutkinto-ohjelman tavoitteena on kouluttaa tietojenkäsittelyn asiantuntijoita teollisuuden, kaupan, hallinnon, tietojenkäsittelyalan yritysten ja tutkimuslaitosten palvelukseen. Monipuolinen ja henkilökohtaisen kiinnostuksen mukaan räätälöitävissä oleva koulutus antaa erinomaiset mahdollisuudet uran luomiseen niin varsinaisella IT-alalla kuin mitä moninaisimmissa kansallisissa ja kansainvälisissä tehtävissä. Tehtävät sijoittuvat yhteiskunnan eri sektoreille ja toimialoille niin yritysmaailmassa, yrittäjänä kuin julkisten palveluiden parissa. Asiantuntijuuden kehittymisen kannalta avainasemassa on oman alan teoreettisen ja käytännöllisen osaamisen yhdistyminen muiden tieteenalojen tuntemukseen ja yhteiskunnan eri osa-alueiden välisten suhteiden ymmärrykseen.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Turun yliopisto | University of Turku
Yliopistonmäki, Opiskelijakeskus Disco
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto | University of Turku

Turun yliopistosta valmistuu asiantuntijoita ja johtajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Koulutamme osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Meiltä valmistuneet ovat kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille on kysyntää työmarkkinoilla. Kahdeksan tiedekunnan monitieteisessä yliopistossamme voit räätälöidä opintojen sisältöä omien...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto | University of Turku ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu