Kansanopistot

Oikeustiede

Työväen Akatemia, paikassa Kauniainen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Oikeustiede

Oikeustieteen linja

Kiinnostaako oikeustiede? Kiinnostaako ura asianajanana, ihmisoikeusjuristina ja asiantuntijana? Olet oikeassa paikassa!

Valitse oikeustieteen opinnot ja paranna valmiuksiasi päästä opiskelemaan oikeustiedettä. Akatemiassa suoritat Turun yliopiston järjestämiä oikeustieteen avoimen yliopiston opintoja sekä Akatemian omia oikeustieteellisiä opintoja. Vuoden aikana teet ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot.

Opiskelun tueksi järjestetään viikoittaista lähiopetusta ja ryhmänohjausta.  Avoimen yliopiston oikeustieteen opetuksesta vastaa oikeustieteen tiedekunnan hyväksytyt oikeustieteilijät.

Linjalla on myös oma oikeustieteen tuntiopettaja, joka vastaa Akatemian omien opintojen opetuksesta sekä pitää opintoryhmiä avoimen opintojen tenttikirjallisuudesta. Saat siis apua avoimen yliopiston kurssien suoritukseen. Ryhmässä pääset osaksi Työväen Akatemian lämmintä ja kannustavaa oppimisyhteisöä.

Opettajien ohjauksessa saat tukea ammatinvalintaasi ja kehität itsetuntemustasi.

Oikeustieteen opinnot

Opintoihin kuuluu opintokäyntejä, opintomatkoja ja oikeustapauksien harjoittelua. Oikeustieteen opintojen lisäksi suoritat tutkintoon kuuluvia pakollisia kieliopintoja ruotsista, englannista ja äidinkielestä.

Lukukauden aikana voit suorittaa avoimen yliopiston opintoja jopa 47 op verran. Opinnot ovat oikeusnotaarin tutkintoon sisältyviä perusteita ja voit ne hyväksiluetaan yliopistossa.

Akatemiassa tarjotaan myös avoimen yliopiston kieliopintoihin valmentavia kursseja ruotsista ja englannista.

Oikeustieteiden opinnot avoimessa yliopistossa, Turun yliopisto

 • Johdatus oikeustieteen opintoihin ja oikeudelliseen ajatteluun 2 op
 • Eurooppaoikeus 6 op
 • Hallinto-oikeus 7 op
 • Kansainvälinen oikeus 6 op
 • Rikosoikeus 7 op
 • Valtiosääntöoikeus 7 op
 • Työoikeus 7 op
 • Perhe- ja jäämistöoikeus 7 op

Oikeustieteen teemaopinnot

 • Sopimusoikeus
 • Velvoiteoikeus
 • Prosessioikeus
 • Juridinen kirjoittaminen
 • Luku- ja vastaustekniikka

Kieliopinnot

 • Tieteellinen kirjoittaminen 2 op
 • Englannin kieli (Academic and Professional Communication in English) 4 op

Muut opinnot

Oikeustieteellisten opintojen lisäksi voit valita myös muiden linjojen opintoja, kuten EU-opintoja tai kieliä. Ohjaavan opettajan kanssa käytävässä HOPS-keskustelussa teet henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Oikeustieteen opinnot kestävät yhden lukuvuoden. Opintoja varten olet oikeutettu toisen asteen opintotukeen. Et siis menetä korkeakouluopintoihin tarkoitettuja opintotukikuukausia. Lisäksi kun haet ja pääset yliopistoon, haet ensikertalaiskiintiössä.

Avoimen väylä

Opinnot voi sisällyttää myös Turun oikeustieteen avoimen väylään. Avoimen väylä tarkoittaa mahdollisuutta hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopisto-opetuksessa suoritettujen opintojen perusteella. Hakijalla on oltava edellä mainittuja opintoja vähintään 60 opintopistettä. Akatemialla voit suorittaa lähes kaikki vaadittavat opinnot Turun avoimen väylään.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Oikeustiede, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Työväen Akatemiaan haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kustannukset

Opiskelu Työväen Akatemiassa on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista suoraan oppilaitokselta.

Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan opintotukeen. Kansanopistot kuuluvat toisen asteen opintotuen piiriin. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Oikeustiede? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Työväen Akatemia
Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

Työväen Akatemia – moderni oppimiskeskus Kauniaisissa!

Aloita yliopistosi yhteisöllistä ja kokemuksellista oppimista korostavassa kansanopistossa Kauniaisissa. Työväen Akatemia on avartanut näköaloja ja luonut yksilöllisiä opintopolkuja jo vuodesta 1924. Valittavanasi on monipuolinen opintotarjonta yhteiskunnallisista oppiaineista humanistisiin ja luoviin taideaineisiin. Akatemialla voit tutustua sinua kiinnostaviin oppiaineisiin ja löytää itsellesi...

Lue lisää oppilaitoksesta Työväen Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu