🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kansanopistot

Politiikka ja viestintä

Työväen Akatemia, paikassa Kauniainen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Politiikka ja viestintä

Politiikan tutkimuksen linja

Kiinnostaako yhteiskunnallinen vaikuttaminen, politiikka, kansainväliset suhteet, viestintä, media ja kulttuuri tai kenties poliittinen historia?

Politiikan tutkimuksen  ja viestinnän tutkimuksen opinnot valmentavat sinua tarkastelemaan politiikan, median ja laajemmin yhteiskunnan ilmiöitä analyyttisesti.

Opiskelun keskiössä ovat politiikan ja viestinnän sekä poliittisen historian opinnot, mitkä tarjoavat välineitä modernin yhteiskunnan rakenteiden ja poliittisten ilmiöiden ymmärtämiseenja tulkitsemiseen sekä vaikuttamiseen, osallistumiseen ja viestintään.

Opintojen sisältö

Politiikan ja viestinnän tukimuksen opinnoissa voit opiskella oman kiinnostuksen mukaan Politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen perusopintoja (25 op), Viestinnän perusopintoja (15 – 25 op) tai poliittisen historian perusopintoja (25 op).

 • Politiikan ja organisaatioiden tutkimus perusopinnot 15-25 op
 • Viestinnän perusopinnot 15-25 op
 • Poliittisen historian perusopinnot 25 op
 • Lisäksi voit suorittaa yliopistotutkintoon sekä avoimen väyliin vaadittavat pakolliset kieli- ja viestintäopinnot sekä räätälöidä itsellesi omannäköiset opinnot.

Näiden lisäksi politiikan tutkimuksen opinnot kattavat

 • Eurooppa-opintoja
 • Maailmanpolitiikkaa, kansainvälisiä suhteita, turvallisuuspolitiikka
 • Aasian tutkimusta
 • filosofiaa, johtamista ja taloustieteitä.

Opetus toteutetaan lähiopetuksena Työväen Akatemian kampuksella.

Vuoden aikana voit suorittaa  kahdet avoimen yliopiston perusopinnot.

Opinnot

Politiikka ja organisaatiot 25 op 

 • Politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen perusteet 5 op
 • Päätöksenteko Suomessa ja Euroopan unionissa 5 op
 • Julkisuus ja demokratia 5 op
 • Poliittisen ajattelun perusteet 5 op
 • Vertaileva politiikan tutkimus 5 op

Viestintä 15-25 op

 • Viestinnän tutkimuksen perusteet 5 op
 • Media ja kulttuuri 5 op
 • Organisaatioiden viestintä 5 op
 • Valinnaiset osuudet 10 op

Poliittinen historia 25 op

 • Johdatus politiikan tutkimukseen 5 op
 • Johdatus poliittisen historian tutkimukseen 5 op
 • Ideologioiden muotoutuminen ja politiikan teorian klassikot 5op
 • Suomalaisten maailmat 5 op
 • Maailmanhistoriat 5 op

Muut opinnot

Tarjolla on myös lukuisia teemaopintokursseja kuten EU-opinnot, argumentaatio ja retoriikka sekä kansainvälinen politiikka ja oikeus. Omien opintojen rinnalle voit valita opintoja myös muilta linjoilta. Mieti, mikä sinua kiinnostaa! Ohjaavan opettajan kanssa käytävässä HOPS-keskustelussa teet henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman.

Vuoden aikana tehdään opintokäyntejä ministeriöihin, eduskuntaan, järjestöihin ja tutkimusorganisaatioihin. Tarkoituksena on tutustua oman oppialan mahdollisiin tuleviin työpaikkoihin ja saada tietoa organisaation yhteiskunnallisesta tehtävästä.

Politiikan tutkimuksen opiskelu mahdollistaa myös osallistumisen Akatemian opintomatkoille. Politiikan tutkimuksen opiskelijoita osallistunut vuosittain Brysselin ja Haagin opintomatkalle.

Valintakoe

Lukuvuoden mittaiset kansanopisto-opinnot ja avoimen yliopiston opinnot tukevat valmistautumista valintakokeeseen. Keväällä järjestetään valintakokeeseen valmentautumista tukevia kursseja, joilla opiskellaan pääsykokeissa vaadittavia sisältöjä sekä harjoitellaan essee- ja aineistotehtäviin vastaamista. Kurssit toteutetaan pienryhmissä opiskelijoiden hakukohteiden mukaan. Kursseille osallistuneista yli 90% on päässyt sisään yliopistoon.

Avoimen väylä

Voit hakea politiikan ja viestinnän opinnoilla avoimessa väylässä suurimpaan osaan kotimaisista yliopistoista. Katso vaatimukset yliopistosta. Jokavuosi Akatemian opiskelijoita pääsee opiskelemaan avoimessa väylässä Politiikkaa ja viestintää Helsingin yliopistoon, Politiikan ja poliittisen historian tutkimusta Turun yliopistoon sekä Jyväskylän ja Tampereen yliopistoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Politiikka ja viestintä, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Työväen Akatemiaan haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kustannukset

Opiskelu Työväen Akatemiassa on maksullista. Kysy lisätietoa opintomaksuista suoraan oppilaitokselta.

Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan opintotukeen. Kansanopistot kuuluvat toisen asteen opintotuen piiriin. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Politiikka ja viestintä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Työväen Akatemia
Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

Työväen Akatemia – moderni oppimiskeskus Kauniaisissa!

Aloita yliopistosi yhteisöllistä ja kokemuksellista oppimista korostavassa kansanopistossa Kauniaisissa. Työväen Akatemia on avartanut näköaloja ja luonut yksilöllisiä opintopolkuja jo vuodesta 1924. Valittavanasi on monipuolinen opintotarjonta yhteiskunnallisista oppiaineista humanistisiin ja luoviin taideaineisiin. Akatemialla voit tutustua sinua kiinnostaviin oppiaineisiin ja löytää itsellesi...

Lue lisää oppilaitoksesta Työväen Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu