Sivuston käyttötapa: Mobiili

Matkailu- ja palveluliiketoiminta | YAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
Noin 2 vuotta
suomi
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Syksyllä
   
Monimuotokoulutus
Mikkeli
Ylemmät AMK-tutkinnot

Matkailu- ja palveluliiketoiminta | YAMK

Matkailu- ja palveluliiketoiminta, YAMK

Matkailu- ja palveluliiketoiminta, YAMK

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa kehität matkailu- ja ravitsemispalvelujen liiketoiminnan, prosessien ja johtamisen asiantuntijuuttasi.

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus antaa sinulle valmiudet toimia vaativissa kehittämistehtävissä, asiantuntijatehtävissä sekä liiketoiminnan ja erilaisten prosessien strategisen tason johtajana.

Koulutuksessa korostuvat elämyksellisten ja kestävien matkailu- ja ravitsemispalvelujen kehittäminen ja johtaminen. Tärkeitä teemoja ovat myös teknologian ja digitaalisuuden hyödyntäminen matkailu- ja ravitsemisalalla.

Oman työn ja organisaation käytännönläheinen kehittäminen on osana opintoja alusta alkaen.

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan opinnot

Koulutus on käytännönläheistä ja työelämälähtöistä. Yhdistät opinnoissasi luontevasi teoriaa ja käytäntöä, mikä tuo uusia näkökulmia oman työsi ja organisaatiosi kehittämiseen.

Koulutus (90 op) on jaettu kolmeen kokonaisuuteen, joita ovat tutkintokohtaiset syventävät ammattiopinnot (30 op), täydentävä osaaminen (30 op) ja opinnäytetyö (30 op).

Tutkintokohtaiset syventävät ammattiopinnot ovat

 • Johtamis- ja kehittämisosaaminen
 • Innovatiiviset matkailu- ja ravitsemisalan palvelut
 • Palveluliiketoiminnan kehittäminen

Täydentävän osaamisen opintokokonaisuuden voit koota oman henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS) mukaisesti Master School -tarjonnasta tai muista YAMK-tasoisista korkeakouluopinnoista.

Monimuotokoulutuksen toteutus

Opinnot on suunniteltu niin, että voit suorittaa ne työn ohessa opiskellen. Opintojen kesto on noin 2 vuotta. Opinnot toteutetaan monimuotoisina eli ne sisältävät lähi- ja verkko-opetusta sekä itsenäisiä tehtäviä. Keskeinen osa opintoja on työelämään liittyvä opinnäytetyö.

Lähiopetusta on pääsääntöisesti 2–3 päivää kerran kuukaudessa puolentoista vuoden ajan. Opintoihin sisältyy työelämään kytkeytyvä opinnäytetyö.

Työelämä

Työelämässä Matkailu- ja ravitsemisalan YAMK-opiskelijat toimivat pääsääntöisesti koulutusalan tai lähialojen tehtävissä. Tutkinto antaa sinullemyös kelpoisuuden julkisiin virkoihin ja tehtäviin, joihin vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto. Restonomin YAMK-tutkinnon suorittaneet työskentelevät esimerkiksi seuraavissa tehtävissä:

 • hotelli- ja ravintola-alan johto- ja esimiestehtävät
 • kaupan esimiestehtävät
 • kehittämispäällikkö
 • lehtori (amk)
 • markkinointipäällikkö, -johtaja
 • matkailu- ja ravitsemisalan kehittämishankkeiden projektipäällikkö tai projektiasiantuntija
 • ohjelmapalvelutuottaja
 • ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö
 • yrittäjä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Matkailu- ja palveluliiketoiminta | YAMK, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Restonomi (ylempi AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matkailu- ja palveluliiketoiminta | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

XAMK - Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Uusi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk aloitti 1.1.2017, kun Kymenlaakson (Kyamk) ja Mikkelin ammattikorkeakoulut (Mamk) yhdistyivät. Xamk on uudenlainen korkeakoulu, jolla on vahvat juuret, mutta katse pitkällä huomisessa. Xamk tarjoaa laadukasta opetusta ja monimuotoisia mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen. Uuden Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kivijalkoina toimivat Kotka,...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi

Arvioinnit

Matkailu- ja palveluliiketoiminta | YAMK ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Hae vaikka heti!

Monipuolista ja käytännönläheistä tieto- ja kirjastopalvelujen koulutusta: Suorita liiketoiminnan perustutkinto tai tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto. Yhteishaku ja jatkuva haku!