AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Formgivare (YH) | grafisk design | dagstudier

Yrkeshögskolan Novia, paikassa Pietarsaari
Pituus
4 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Formgivare (YH) | grafisk design | dagstudier

Mål

Målet med studierna inom grafisk design är att ge den studerande kunskap inom den grafiska branschens många delområden med betoning på visuell kommunikation.

Studierna fokuserar på att renodla det egna uttrycket och på att utveckla det tekniska kunnandet samt att lära den studerande ta ansvar för utfört arbete. Mycket tyngd läggs på generella kreativa övningar. Studerande får en mångsidig kunskap om formgivningsprocessen som en kreativ och innovativ problemlösningsprocess. Målet med studierna är att utvecklas till professionell formgivare med en säker formkänsla i kombination med en gedigen kunskap om material och metoder.

Studerande lär sig presentera sina idéer visuellt, skriftligt och muntligt. Under praktikperioden arbetar studerande med professionella yrkesutövare eller på designbyråer.

Utbildningens innehåll

Studierna innehåller bl.a. typografi, kommunikationslära, Design Management, teckning, komposition, bildhantering, foto och rörlig bild. Andra områden som ingår är illustration, informationsplanering och branding.

Praktiska tillämpningar varvas med teoretiska studier inom alla grafiska områden inom formgivning. En stor del av studierna är projektbaserade, vilket ger en god inblick i yrket samt goda kontakter till arbetslivet. Utbildningen sker i Mac-miljö.

Praktikperioderna omfattar ungefär 20 arbetsveckor och under perioden arbetar studerande med professionella yrkesutövare eller på designbyråer.

Portfoliometodiken används som ett stöd för studierna. Det samlade materialet används vid gemensamma bedömningar, vid den personliga handledningen samt som hjälp både vid utvärdering av arbetsprocessen och vid det egna arbetet. 

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Pietarsaari
  • ruotsi
  • Hakuaika: Gemensam ansökan (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Formgivare (YH), Muotoilija (AMK)

Yrkeshögskolan Novia
Wolffskavägen 31
65200 Vasa

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novias verksamhetsområde finns längs den finlandssvenska kusten och har campus i Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Med 4 500 studerande är Novia den största svenskspråkiga yrkeshögskolan i Finland. Novia har ett tätt samarbete med näringslivet och har ett aktivt...

Lue lisää oppilaitoksesta Yrkeshögskolan Novia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu