Sivuston käyttötapa: Mobiili

Formgivare (YH) | grafisk design | dagstudier

Yrkeshögskolan Novia
Yhteenveto
4 vuotta
ruotsi
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Lähiopetus
Pietarsaari
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Formgivare (YH) | grafisk design | dagstudier

Mål

Målet med studierna inom grafisk design är att ge den studerande kunskap inom den grafiska branschens många delområden med betoning på visuell kommunikation.

Studierna fokuserar på att renodla det egna uttrycket och på att utveckla det tekniska kunnandet samt att lära den studerande ta ansvar för utfört arbete. Mycket tyngd läggs på generella kreativa övningar. Studerande får en mångsidig kunskap om formgivningsprocessen som en kreativ och innovativ problemlösningsprocess. Målet med studierna är att utvecklas till professionell formgivare med en säker formkänsla i kombination med en gedigen kunskap om material och metoder.

Studerande lär sig presentera sina idéer visuellt, skriftligt och muntligt. Under praktikperioden arbetar studerande med professionella yrkesutövare eller på designbyråer.

Utbildningens innehåll

Studierna innehåller bl.a. typografi, kommunikationslära, Design Management, teckning, komposition, bildhantering, foto och rörlig bild. Andra områden som ingår är illustration, informationsplanering och branding.

Praktiska tillämpningar varvas med teoretiska studier inom alla grafiska områden inom formgivning. En stor del av studierna är projektbaserade, vilket ger en god inblick i yrket samt goda kontakter till arbetslivet. Utbildningen sker i Mac-miljö.

Praktikperioderna omfattar ungefär 20 arbetsveckor och under perioden arbetar studerande med professionella yrkesutövare eller på designbyråer.

Portfoliometodiken används som ett stöd för studierna. Det samlade materialet används vid gemensamma bedömningar, vid den personliga handledningen samt som hjälp både vid utvärdering av arbetsprocessen och vid det egna arbetet. 

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Formgivare (YH), Muotoilija (AMK)

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novias verksamhetsområde finns längs den finlandssvenska kusten. Novia är verksam inom flera branscher, betydelsefull i Svenskfinland med verksamhet i Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Med sina 4000 studerande och en personalstyrka som består av ca 300 personer är högskolan...


Lue lisää oppilaitoksesta Yrkeshögskolan Novia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Yrkeshögskolan Novia

Wolffskavägen 31
65200 Vasa


Arvioinnit
Formgivare (YH) | grafisk design | dagstudier ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.