Näyttää 1-12 koulutusta 12 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Lowest relevance
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-12 koulutusta 12 tuloksesta

Audiovisuaalinen koulutus

Audiovisuaaliseen koulutukseen sisältyy muun muassa eri koulutusasteiden media-alan, viestinnän ja kuvallisen ilmaisun koulutuksia.

Audiovisuaalisen koulutuksen käynyt voi toimia esimerkiksi media-assistenttina, mediapalvelujen toteuttajana tai muuna media-alan osaajana. Audiovisuaalisen alan perustutkintoja voi suorittaa ammattiopistoissa, mutta myös korkeakoulutasolta löytyy alan koulutuksia.

Ammattiopistotasolla opinnot koostuvat pääosin audiovisuaalisen viestinnän perusteista ja yleensä opinnoissa on erikoistuttava johonkin tiettyyn osa-alueeseen. Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto antaa valmiuden työskennellä sähköisen viestinnän alalla esimerkiksi digitaalisen viestinnän, valokuvauksen tai liikkuvan kuvan parissa.

Korkeakoulutasolla audiovisuaalisen alan koulutuksia ovat esimerkiksi elokuva-alan koulutukset ja muut visuaalisen viestinnän tai median koulutukset. Korkeakoulutasolla alan opinnot tähtäävät syvempään ammattiosaamiseen myös teoriatasolla.

Myös eri kansanopistoista löytyy audiovisuaalisen alan koulutuksia.

Työelämä

Audiovisuaalinen koulutus antaa tiedot ja taidot muun muassa elokuva-alalla, televisiossa, radiossa, pelialalla, musiikkialalla tai videotuotannossa toimimiseen. Työpaikkoina voi olla esimerkiksi tuotantoyhtiö, mainostoimisto, valokuvaamo, äänistudio tai teatteri.

Alalla työntekijältä vaaditaan sopeutumiskykyä muuttuviin työaikoihin ja -tehtäviin. “Can do” -asenne on audiovisuaalisella alalla omaksuttava nopeasti, jos haluaa menestyä alalla. Myös kyky hallita muuttuvia työtehtäviä, yrittäjähenkisyys ja oma-aloitteisuus ovat tärkeitä.

Alalla toimivalta vaaditaan ryhmätyötaitoja, ilmaisutaitoja sekä paineensietokykyä. Luovuus ja innovatiivisuus sekä into ja motivaatio työtä kohtaan ovat tärkeitä ominaisuuksia.

Ala muuttuu jatkuvasti, uusia työvälineitä ja -tapoja kehitetään koko ajan. Siksi audiovisuaalisella alalla työskentelevän on oltava valmis kehittämään ja jatkokouluttamaan itseään.

Audiovisuaalisella alalla työpaikoista saattaa olla pulaa, tietysti riippuen siitä, milnne audiovisuaalisella alalla haluat työllistyä. Osaajille ja reippaille tyypeille löytyy kuitenkin aina töitä, vaikka työsuhteet voivat ainakin vastavalmistuneille olla pätkittäisiä ja osa-aikaisia.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: hel.fi, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Luksia

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!