🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Bioanalyytikkokoulutus

Bioanalyytikkokoulutus on ammattikorkeakoulutasoinen koulutus. Koulutus kestää keskimäärin 3,5 vuotta ja on 210 opintopisteen laajuinen. Opinnot sisältävät yleisiä opintoja sekä bioanalytiikan perus- ja ammattiopintoja. Bioanalyytikkokoulutus kuuluu sosiaali- ja terveysalan tutkintoihin.

Bioanalyytikkokoulutus sisältää muun muassa näytteiden ottoa, erilaisten potilastutkimusten tekoa, asiakaspalvelua, patologiaa, fysiologiaa ja kliinistä kemiaa. Lisäksi opinnot sisältävät potilastyön harjoittelua. Opinnot sisältävät myös useamman työharjoittelupätkän. 

Bioanalyytikolta vaaditaan kiinnostusta luonnontieteisiin, teknistä osaamista sekä ongelmanratkaisukykyä. Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot sekä tarkkuus ja huolellisuus ovat bioanalyytikolle tärkeitä. Bioanalyytikon on oltava valmis kehittämään ammattitaitoaan jatkuvasti.

Bioanalyytikko työelämässä

Bioanalyytikko on laboratoriotutkimusprosessin asiantuntija. Bioanalyytikko työskentelee erilaisissa sosiaali- ja terveysalan työpaikoissa. Suurin osa bioanalyytikkokoulutuksen käyneistä työllistyy erilaisiin laboratorioihin kuten sairaalalaboratorioihin, rikostutkimuslaboratorioihin ja yksityisiin laboratorioihin. Muita työpaikkoja voi löytyä esimerkiksi eläinlääketieteestä tai lääkealan yrityksistä. Bioanalyytikon nimike voi olla myös laboratoriohoitaja.

Bioanalyytikkokoulutus valmistaa erilaisiin työtehtäviin. Töissä bioanalyytikko on laboratoriotutkimusprosessin asiantuntija. Hän vastaa potilaan hyvinvoinnista ja turvallisuudesta sekä tutkimusten luotettavuudesta. Bioanalyytikko voi työskennellä monien erikoisalojen parissa, kuten vaikkapa molekyylibiologian tai genertiikan tutkimustehtävissä.

Bioanalyytikoista on pulaa, joten bioanalyytikkokoulutus antaa hyvät mahdollisuudet työllistymiseen. Bioanalyytikkona voi toimia vain tutkinnon suorittanyt ja laillistettu ammattihenkilö. Tutkinnon suorittamisen jälkeen oikeus ammatinharjoittamiseen on haettava Valviralta.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Suomen Bioanalyytikkoliitto ry, Turku AMK, Metropolia AMK