Insinööri (AMK) | kehittyvä elintarviketekniikka | päivätoteutus
-
Kouvola
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Biotalouden ratkaisut -koulutus | YAMK | monimuoto
-
Hämeenlinna
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | monimuotototeutus
-
Hämeenlinna
-
Monimuotototeutus
-
Syksy 2025
Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | päivätoteutus
-
Hämeenlinna
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Insinööri (AMK) | Tuotantotekniikka/elintarviketuotanto | monimuotototeutus
-
Rauma
-
Monimuotototeutus
-
Syksy
Insinööri (AMK) | bio- ja elintarviketekniikka | päivätoteutus
-
Seinäjoki
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Insinööri (AMK) | bio- ja elintarviketekniikka | verkkopainotteinen monimuotototeutus
-
Seinäjoki
-
Monimuotototeutus
-
1.1.2025
Agrologi (YAMK) | ruokaketjun kehittäminen
-
Seinäjoki
-
Monimuotototeutus
-
Syksy
Insinööri (YAMK) | ruokaketjun kehittäminen | verkkopainotteinen monimuotototeutus
-
Seinäjoki
-
Monimuotototeutus
-
Syksy
Restonomi (YAMK) | ruokaketjun kehittäminen | verkkopainotteinen monimuotototeutus
-
Seinäjoki
-
Monimuotototeutus
-
Syksy
Bachelor of Engineering | Agri-food Engineering
-
Seinäjoki
-
Lähiopetus
-
Syksy 2025
Elintarvikealan opiskelu ammattikorkeakoulussa
Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksesta AMK:ssa valmistut insinööriksi. Ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa (YAMK) voit erikoistua ruokaketjun kehittämisen opintoihin ja valmistua insinööriksi tai agrologiksi.
Bio- ja kemiantekniikka (AMK)
Bio- ja kemiantekniikan opinnoissa yhdistyvät luonnontieteen ja tekniikan ala. Insinööriltä edellytetään hyvää matemaattis-luonnontieteellistä osaamista, jota tutkinto-ohjelman opinnoissa kehitetään koko opiskelujen ajan.
Opinnoissa painotetaan käytännönläheisyyttä, hyvää ammattitaitoa ja oma-aloitteisuutta. Opiskelijat perehtyvät opintojen aikana menetelmiin ja prosesseihin, joilla tuotetaan monia hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta tarpeellisia elintarvikkeita, polttoaineita, lääkealan tuotteita, kosmetiikkaa, maaleja ja uusia materiaaleja.
Projektityöskentely on tärkeä osa opintoja. Projektit ovat ajankohtaisia teollisuudesta tulleita aiheita, kuten kiertovilla, hygieeniset ja toiminnalliset pinnat sekä ylijäämäruuan projektit.
Bio- ja kemiantekniikan osaajia tarvitaan elintarvike-, kemian- sekä pinnoiteteollisuudessa. Alan insinöörejä tarvitaan myös monilla muilla aloilla, kuten biotekniikan tuotannossa, metallien pintakäsittelyssä, öljy- ja muoviteollisuudessa, vesienkäsittelyssä, metsä- ja lääketeollisuudessa, insinööritoimistoissa, tutkimuslaitoksissa sekä energiayhtiöissä.
Bio- ja kemiantekniikan insinöörin työ
Insinöörin työ on useimmiten päivätyötä, mutta tuotannosta riippuen työ voi sisältää myös vuorotyötä. Monissa tehtävissä työaika ei rajoitu määrätunteihin. Insinöörin työhön voi myös kuulua matkustamista.
Valmistunut bio- ja kemiantekniikan insinööri toimii esimies- ja asiantuntijatehtävissä.
Hän työskentelee mm.
- tuotekehitys- tai tutkimusinsinöörinä,
- prosessisuunnittelijana,
- ympäristö- tai laadunvalvojana,
- toisen asteen opettajana
- työpäällikkönä.
Mahdollisia työpaikkoja ovat esimerkiksi
- insinööri- ja suunnittelutoimistot,
- maahantuojat,
- viranomais- ja tutkimuslaboratoriot,
- tutkimuslaitokset, laitevalmistajat,
- laite- ja järjestelmätoimittajat sekä
- erityyppiset tuotantolaitokset.
Agrologi (YAMK)
Agrologi (YAMK) taitaa ilmaston muutoksen torjumisen keskeiset työkalut: maaperän hiilensidonnan ja ilmastoviisaat viljelymenetelmät, energiaratkaisut ja kestävän kotieläintuotannon.
Insinöörin ja agrologin (ylempi AMK) -koulutuksissa perehdyt ruokaketjun yritysten toimintaympäristöön. Koulutuksen aikana syvennät osaamistasi ruokaketjun eri vaiheista ja kehität omaa asiantuntijuuttasi ruokaketjun toimijana. Hankit valmiuksia kohdata uusia haasteita ja toimia alallasi asiantuntija- ja johtotehtävissä.
Agrologin työ
Agrologi voi tehdä töitä toimistolla tai luonnon helmassa ruoantuotannon ja biotalouden parissa. Agrologin koulutuksella voi myös työskennellä eläinten parissa ja päästä vaikuttamaan niiden hyvinvointiin.
Lähde: metropolia.fi, seamk.fi