Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta

Elintarvikealan opiskelu ammattikorkeakoulussa

Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksesta AMK:ssa valmistut insinööriksi. Ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa (YAMK) voit erikoistua ruokaketjun kehittämisen opintoihin ja valmistua insinööriksi tai agrologiksi.

Bio- ja kemiantekniikka (AMK)

Bio- ja kemiantekniikan opinnoissa yhdistyvät luonnontieteen ja tekniikan ala. Insinööriltä edellytetään hyvää matemaattis-luonnontieteellistä osaamista, jota tutkinto-ohjelman opinnoissa kehitetään koko opiskelujen ajan.

Opinnoissa painotetaan käytännönläheisyyttä, hyvää ammattitaitoa ja oma-aloitteisuutta. Opiskelijat perehtyvät opintojen aikana menetelmiin ja prosesseihin, joilla tuotetaan monia hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta tarpeellisia elintarvikkeita, polttoaineita, lääkealan tuotteita, kosmetiikkaa, maaleja ja uusia materiaaleja. 

Projektityöskentely on tärkeä osa opintoja. Projektit ovat ajankohtaisia teollisuudesta tulleita aiheita, kuten kiertovilla, hygieeniset ja toiminnalliset pinnat sekä ylijäämäruuan projektit.

Bio- ja kemiantekniikan osaajia tarvitaan elintarvike-, kemian- sekä pinnoiteteollisuudessa. Alan insinöörejä tarvitaan myös monilla muilla aloilla, kuten biotekniikan tuotannossa, metallien pintakäsittelyssä, öljy- ja muoviteollisuudessa, vesienkäsittelyssä, metsä- ja lääketeollisuudessa, insinööritoimistoissa, tutkimuslaitoksissa sekä energiayhtiöissä.

Bio- ja kemiantekniikan insinöörin työ

Insinöörin työ on useimmiten päivätyötä, mutta tuotannosta riippuen työ voi sisältää myös vuorotyötä. Monissa tehtävissä työaika ei rajoitu määrätunteihin. Insinöörin työhön voi myös kuulua matkustamista.

Valmistunut bio- ja kemiantekniikan insinööri toimii esimies- ja asiantuntijatehtävissä.

Hän työskentelee mm.

  • tuotekehitys- tai tutkimusinsinöörinä,
  • prosessisuunnittelijana,
  • ympäristö- tai laadunvalvojana,
  • toisen asteen opettajana
  • työpäällikkönä.

Mahdollisia työpaikkoja ovat esimerkiksi

  • insinööri- ja suunnittelutoimistot,
  • maahantuojat,
  • viranomais- ja tutkimuslaboratoriot,
  • tutkimuslaitokset, laitevalmistajat,
  • laite- ja järjestelmätoimittajat sekä
  • erityyppiset tuotantolaitokset.

Agrologi (YAMK)

Agrologi (YAMK) taitaa ilmaston muutoksen torjumisen keskeiset työkalut: maaperän hiilensidonnan ja ilmastoviisaat viljelymenetelmät, energiaratkaisut ja kestävän kotieläintuotannon.

Insinöörin ja agrologin (ylempi AMK) -koulutuksissa perehdyt ruokaketjun yritysten toimintaympäristöön. Koulutuksen aikana syvennät osaamistasi ruokaketjun eri vaiheista ja kehität omaa asiantuntijuuttasi ruokaketjun toimijana. Hankit valmiuksia kohdata uusia haasteita ja toimia alallasi asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Agrologin työ

Agrologi voi tehdä töitä toimistolla tai luonnon helmassa ruoantuotannon ja biotalouden parissa. Agrologin koulutuksella voi myös työskennellä eläinten parissa ja päästä vaikuttamaan niiden hyvinvointiin.

Lähde: metropolia.fi, seamk.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!