🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Opiskelu Hämeenlinnassa

Hämeenlinnaan opiskelemaan? Hämeenlinna tarjoaa opiskelijalle monipuolisia virikkeitä opintojen oheen. Kaupungissa on kattava ja ympärivuotisesti käytettävissä oleva ulkoilureitistö sekä monipuoliset retkeilypalvelut. Hämeenlinnan kulttuuritarjonta on monipuolista ja korkeatasoista.
Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Hämeenlinna
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 114 tuloksesta
1
2
3
4
...
6
Mainokset

Suositut koulutusalat

Samankaltaiset sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Hämeenlinna

Copyright Hämeenlinnan kaupunki

"Hämeenlinna on sijainniltaan mainio kaupunki, josta pääsee tunnissa niin Helsinkiin kuin Tampereellekin. Kaupunki on kompakti ja pyörä on helppo tapa kulkea paikasta toiseen. Hämeenlinna tarjoaa mainiot puitteet urheiluun ja ulkoilma-aktiviteetteihin."

– Anniina, 23 v.

Opiskelu Hämeenlinnassa

Hämeenlinna on kasvava, noin 68 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Helsingin ja Tampereen puolivälissä. Sijaintinsa ansiosta Hämeenlinnasta on erinomaiset yhteydet Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Lahteen.

Turvallisuutensa, luonnonläheisyytensä ja sopivan kokonsa ansiosta Hämeenlinna tarjoaa laadukkaan ympäristön asua ja elää. Kaupungin sijainti Vanajaveden rannalla, ja rikas maisema ja luonto antavat kaupungille erityistä viehätysvoimaa.

Asuminen ja liikkuminen Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan asuntokannasta pidetään hyvää huolta. Opiskelija-asunnoista huolehtii Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiö HOPS. Säätiö välittää asuntoja ja tuottaa asumispalveluja kaikille Hämeenlinnan seudun oppilaitosten opiskelijoille. Eniten on tarjolla kaksioita, jotka sopivat niin kahden hengen soluasunnoiksi kuin pienperheillekin.

Hämeenlinna on liikkujan kaupunki. Kaupungissa on kattava ja ympärivuotisesti käytettävissä oleva ulkoilureitistö sekä monipuoliset retkeilypalvelut. Ulkoilualueille on rakennettu julkisia tulentekopaikkoja, istuskelu- ja levähdyspaikkoja, laitureita ja pitkospuita.

"Vuoden 1952 kesäolympialaisten viisiottelupaikka Ahveniston harju eli hämeenlinnalaisten kesken "Appara" on kesäisin suosittu lenkkeily- ja uimapaikka, ja talvella se on hiihtäjien suosiossa. Apparalla rohkeimmat voivat hypätä talvipakkasilla avantoon. Aulanko puolestaan on harrastus- ja ulkoilualue, jonka eversti Hugo Standertskjöld aikoinaan rakennutti. Nykyään Aulangolla sijaitsee esimerkiksi kylpylä, kaksi golfkenttää, näkötorni sekä ratsastustallit."

– Anniina, 23 v.

Kulttuuritoiminta Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kulttuuritarjonta on monipuolista ja korkeatasoista. Tämän lisäksi erilaiset tapahtumat ja festivaalit rikastavat kulttuuritarjontaa kaikkina vuodenaikoina. Hämeenlinnan kulttuuritoiminta käsittää muun muassa kirjastot, museot, teatterit, Verkatehtaan kulttuuri- ja kongressikeskuksen, Sibelius Celebrations -säätiön, Sibelius-opiston ja taiteen perusopetuksen. Sibeliuksen perintö näkyykin vahvasti säveltäjän syntymäkaupungin kulttuuritoiminnassa.

"Hämeenlinnan kulttuurielämää värittävät suositut tapahtumat: Keskiaikamarkkinat, Ämyrock, Linnajazz ja Wanaja Festival. Kultuurinnälkäiselle Verkatehdas on ehdoton paikka. Siellä voi muun muassa katsoa leffoja, vierailla teatterissa sekä käydä Suisto-klubilla, joka on yksi Hämeenlinnan parhaista."

– Anniina, 23 v.

Koulutustarjonta Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa toimii neljä lukiota, joiden hallinto kuuluu koulutuskuntayhtymä Tavastialle. Ammatillista koulutusta Hämeenlinnassa tarjoavat Hämeen ammatti-instituutti, Koulutuskeskus Tavastia, Hyria sekä Kiipulan ammattiopisto. Opintoja voi suorittaa myös Hämeen kesäyliopistossa.

Korkea-asteen tutkintoja voi suorittaa Hämeen ammattikorkeakoulussa HAMK:issa. HAMK toimii kuudella koulutusalalla ja koulutusaloja on tarjolla noin kolmekymmentä.

» Katso lisää Hämeenlinnan koulutustarjonnasta

Copyright Hämeenlinnan kaupunki

Lähteet: hameenlinna.fi, hamk.fi

Kuvat: Hämeenlinnnan kaupungin kuvapankki