Näyttää 1-19 koulutusta 19 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-19 koulutusta 19 tuloksesta

Järjestelmäasiantuntijakoulutus

Järjestelmäasiantuntijaksi voi opiskella tieto- ja viestintätekniikan tutkinnoissa ympäri Suomea. Opinnoissa perehdytään kattavasti esimerkiksi tietokoneohjelmistoihin ja laitteisiin, tietojärjestelmiin sekä käyttäjä- ja verkkotukeen. Opinnot voivat sisältää myös yrittäjyysopintoja sekä käytännön ammattiosaamista tukevaa harjoittelu- ja projektijaksoja. Koulutuksen jälkeen opiskelija on osaava järjestelmäasiantuntija, joka hallitsee kattavasti verkko- ja tietokonejärjestelmät sekä uusimmat teknologiat.

Järjestelmäasiantuntijakoulutus varmistaa, että opiskelija hallitsee niin tietokantojen teoreettisen puolen kuin käytännön ongelmanratkaisun. Opinnoissa perehdytään myös tietokantojen hoitotehtäviin ja tietokannanhallintajärjestelmien toimintaperjaatteisiin.  Valmistunut järjestelmäasiantuntija pystyy myös toimimaan asiantuntijana alan yrityksissä ja projekteissa.

Järjestelmäasiantuntija työelämässä

Yhteiskunta ei tänä päivänä toimi ilman tietotekniikkaa, ja alan tuotteita ja palveluita käytetäänkin lähes kaikkialla. Tieto- ja viestintätekniikan yritysten asiakkaita ovat myös lähes kaikki toimialat aina kauppa-, pankki- ja logistiikka-alasta valtioon, kuntiin ja yksityishenkilöihin. Alan yritykset toimivat sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla. 

Tieto- ja viestintätekniikka työllistääkin työntekijöitä ja toimihenkilöitä monilla tehtäväalueilla. Tehtävät voivat vaihdella esimerkiksi tuotteiden valmistuksesta, suunnittelusta ja tuotekehityksestä ylläpitoon, asiakastukeen ja konsultointiin. Järjestelmäasiantuntijat työllistyvä usein monipuolisesti erilaisten tieto- ja viestintätekniikan alojen yrityksiin ja organisaatioihin. Tehtäviä voi olla palvelu- ja tukipalvelutehtävien lisäksi ohjelmistojen, verkkopalvelimien ja laitetekniikan parissa. Lisäksi  alan ammattilaiset voivat työskennelä myös hallinnon, markkinoinnin, myynnin, hankinnan ja oston tehtävissä.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, Hämeen ammattikorkeakoulu, Suomen yrittäjäopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!