Näyttää 1-20 koulutusta 24 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 24 tuloksesta
1
2

Kiinteistönhoitajan koulutus

Kiinteistönhoitaja tekee kiinteistöjen huolto- ,korjaus- ja ylläpitotöitä. Kiinteistönhoitaja tarkkailee kiinteistön tekniikkaa, hoitaa piha-alueita sekä vastaa kiinteistöjen yleisestä viihtyvyydestä ja turvallisuudesta. Käytännönläheisessä ammatissa pääsee näkemään oman käden jäljen.

Kiinteistönhoitajat työllistyvät useimmiten kiinteistöpalvelu- tai kiinteistöhuoltoyrityksiin. He voivat työskennellä myös isännöintiyrityksissä, teollisuus- ja tuotantoyrityksissä, asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä. Lisäksi suuret kiinteistönomistajat, kuten pankit, vakuutusyhtiöt, kunnat ja pankit ovat alan työnantajia.

Kiinteistönhoitajan tutkinto

Kiinteistönhoitajaksi voi opiskella suorittamalla puhtaus- ja kiinteistönpalvelualan perustutkinnon toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa. Ammattinimike on kiinteistönhoitaja.

Kiinteistönhoitajan perustutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella tai näyttötutkintona, jolloin opiskelu toteutuu käytännönläheisesti alan työtehtävissä.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoon voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi tai jatkuvalla haulla. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, usein noin 1,5 vuotta.

Kiinteistönhoitaja työelämässä

Kiinteistönhoitaja huoltaa ja ylläpitää kiinteistöjä ja niiden piha-alueita kokonaisvaltaisesti. Hänen vastuullaan voi olla useampia kiinteistöjä.

Hän seuraa kiinteistön lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmien toimintaa valvontamittaireiden avulla. Järjestelmien mittaukset ja määräaikaistarkastukset voivat myös sisältyä kiinteistonhöitajan tehtäviin.

kiinteistönhoitajat tekevät pieniä huolto- ja korjaustoimenpiteitä, mutta kutsuvat erikoisosaajan vaativampiin tai luvanvaraisiin töihin. Tehtävissä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, sillä töitä tehdään välillä myös asuinhuoneistoissa.

Rakennusten lisäksi kiinteistönhoitajat huolehtivat piha-alueiden turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Kiinteistönhoitajat huolehtivat muun muassa viheralueista, haravoinnista, lumitöistä ja pihojen hiekoittamisesta.

Kiinteistönhoitajan työ on pääasiassa päivätyötä viitenä päivänä viikossa. Tehtäviin sisältyy myös päivystystyötä, jolloin hänen on oltava puhelimitse tavoitettavissa myös iltaisin ja viikonloppuisin

Lähteet: ammattinetti.fi, amiedu.fi, osao.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!