Opiskelu Kokkolassa

Kauppakaupunki Kokkola

Kokkola on yli 47 000 asukkaan kaupunki Keski-Pohjanmaalla. Kokkolassa voit opiskella sekä suomen että ruotsin kielellä. Haluaisitko sinä opiskella merenrantakaupungissa?
Näyttää 1-20 koulutusta 77 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 77 tuloksesta

Kokkola

"Kuvailisin Kokkolaa opiskelijaystävällisenä kaupunkina, jossa on suhteellisen pieneen kokoon nähden paljon erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Tämä on kaupunki, jossa on paljon opiskelijoita, joten samanhenkistä porukkaa on helppo löytää"

– Janina, Sosiaalialan opiskelija

Kauppakaupunki Kokkola

Kokkolassa asuu reilu 47 000 asukasta, joista miltei 13 % puhuu äidinkielenään ruotsia. Kokkolan elinkeinoelämän perustana on kansainvälinen suurteollisuus. Kemianteollisuus ja sitä soveltava teollisuus ovat keskeisessä asemassa. Lisäksi Kokkola on merkittävä kauppakaupunki. Kokkola sijaitsee Pohjanlahden rannalla Keski-Pohjanmaalla.

Koulutustarjonta Kokkolassa

Kokkolan kaupunki tarjoaa perusopetusta sekä suomen että ruotsin kielellä. Kaupungissa on kaksi suomenkielistä lukiota ja aikuislukio sekä yksi ruotsinkielinen lukio.

Ammattiopetusta Kokkolassa järjestää Keski-Pohjanmaan Koulutusyhtymä KPEDU. Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella, Perhossa ja Toholammilla. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista.

Centria-ammattikorkeakoulu tarjoaa ammattikorkeakoulututkintoihin tähtäävää koulutusta tekniikan, liiketalouden, kulttuurin alalla sekä sosiaali- ja terveysalalla. Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen koulutusta tarjotaan tekniikassa, liiketaloudessa ja sosiaali- ja terveysalalla. 

Asuminen ja liikkuminen Kokkolassa

Kokkolassa huokeahintaisia opiskelija-asuntoja välittää Kiinteistö Oy Tankkari. Tarjolla on sekä kalustettuja soluasuntoja että erikokoisia perheasuntoja yksiöistä kolmioihin. Opiskelijankin kannattaa kuitenkin tarkistaa myös yksityisten asuntomarkkinoiden tarjonta.

"Asuntotilanne Kokkolassa on mielestäni melko hyvä. Opiskelija-asuntoja löytyy melko paljon ympäri Kokkolaa. Ja jos on valmis jakamaan asunnon kämppiksen kanssa, niin tarjonta laajenee huomattavasti."

– Janika, Sosiaalialan opiskelija

Suomen rautateiden päärata kulkee Kokkolan kautta ja junamatka Kokkolasta Helsinkiin kestää noin neljä tuntia. Kokkolasta on noin 22 kilometrin matka Kruunupyyn kansainväliselle lentokentälle. Kokkolan kaupungin sisällä liikkuminen on helppoa lyhyiden kulkuyhteyksien ansiosta.

"Kokkolassa on kaikki on lähellä, joten pyörällä ja jalkaisin pääsee helposti liikkumaan tässä kaupungissa."

– Janika,Sosiaalialan opiskelija

Vapaa-ajanvietto ja opiskelijaelämä Kokkolassa

Kokkolan kaupunki on sekä klassinen, tiiviisti rakennettu merenkulku- ja kauppakaupunki että myös nykyaikainen, monipuolisesti palveleva maakuntakeskus. Kokkola on kaksikielinen kaupunki, joten kulttuuritarjontaa löytyy niin suomen kuin ruotsin kielelläkin.

Mainitsemisen arvoinen on myös Kokkolan Vanha kaupunki Neristan, jossa voi aistia vanhan Kokkolan henkeä. Kokkolassa asuvan kannattaa pitää silmät auki myös eri oppilaitosten ja opiskelijoiden järjestämien kulttuuritapahtumien kuten teatterifestivaalin suhteen.

"Opiskelijatapahtumia meillä Kokkolassa on hyvin. Keskiviikot ovat opiskelijabileiltoja, jolloin milloin minkäkin teeman mukaisesti kokoonnutaan pitämään hauskaa ja tutustumaan toisiimme."

"Voisin sanoa, että kirjasto on yksi meidän kokkolalaisten ylpeyksistä, ihan jo vain näyttävyytensä takia. Kirjastopalvelumme ovat mitä parhaimmat. Meitä palvelee asiantunteva henkilöstö, joka on aina valmiina neuvomaan meitä." 

– Janika, Sosiaalialan opiskelija

Liikuntamahdollisuuksia löytyy monipuolisesti niin ohjatun liikunnan kuin omatoimisen ulkoilunkin muodossa. Kokkolassa asuvan kannattaa ottaa ilo irti raikkaasta meri-ilmasta ja lenkkeillä esimerkiksi keskustan lähettyvillä olevalla Halkokarin rannalla.

Myös Rummelön luontopolku on mukavaa ulkoilualuetta, jossa voi kulkea pitkin pitkospuita. Opiskelijan kannattaa myös huomioida omien opiskelujärjestön kautta tarjotut liikuntamahdollisuudet.

"Opiskelijoille on tarjolla liikuntavuoroja monipuolisesti. Yhtenä päivänä voi mennä pelaamaan sählyä urheilutalolle ja  toisena pelaamaan jääkiekkoa jäähalliin. Ei ole syytä myöskään unohtaa melkein kaikilta kuntosaleilta saatavaa opiskelija-alennusta, jonka saa opiskelijakortilla"

– Janika, Sosiaalialan opiskelija

Kokkola illalla

Lähteet: kokkola.fi

Kuvat: kokkola.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
EU & Minä

Oletko miettinyt EU-vaihtoa tai opiskelua toisessa EU-maassa? Tai kiinnostaisiko sinua tehdä vapaaehtoistyötä EU:ssa?

Tutustu EU-osioon!

Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!