Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, 150 osp
-
Haapavesi
-
Lähiopetus
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala
-
Turku
-
Lähiopetus
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala
-
Jyväskylä
-
Lähiopetus, Monimuotototeutus
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
-
Eurajoki
-
Lähiopetus
-
7.1.2025
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala
-
Verkossa
-
Etätoteutus
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala
-
Helsinki
-
Lähiopetus
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | kasvatuksen osaamisala 150 osp
-
Karstula
-
Oppisopimuskoulutus, Lähiopetus
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | koulunkäynnin ohjaaja 150 osp
-
Karstula
-
Oppisopimuskoulutus, Lähiopetus
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | ohjauksen osaamisala 150 osp
-
Karstula
-
Oppisopimuskoulutus, Monimuotototeutus
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja, perhepäivähoitaja tai ohjaaja
-
Helsinki
-
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Koulunkäyntiavustajan koulutus
Oletko kiinnostunut työskentelemään opiskelijoiden parissa ja helpottamaan heidän oppimistaan? Koulunkäyntiavustajaksi on mahdollista kouluttautua esimerkiksi ammatillisessa oppilaitoksessa tai näyttötutkintona aikuiskoulutuksessa.
Koulunkäyntiavustajan ammatti
Koulunkäyntiavustaja voi auttaa esimerkiksi oppimisvaikeuksista kärsiviä sekä liikuntavammaisia oppilaita. Avustaja voidaan palkata yhtä tai useampaa oppilasta varten. Ammattiin kuuluvia tehtäviä voivat olla esimerkiksi pukeutumisessa ja liikkumisessa avustaminen. Lisäksi on mahdollista osallistua apua tarvitsevan oppilaan/oppilaiden opetuksen suunnitteluun. Oppilaan päivään voi kuulua myös kuntouttamista fysioterapeutin tai puheterapeutin ohjeiden mukaan, johon koulunkäyntiavustaja osallistuu.
Koulunkäyntiavustaja työskentelee yhteistyössä asiakkaiden, perheiden, opettajien, koulukuraattorien ja psykologien kanssa. Työ on kuitenkin yleensä pelkästään päivätyötä. Työnkuva vaatii osaamista tarvittavien apuvälineiden käytöstä ja etua on esimerkiksi viittomakielen sekä pistekirjoituksen osaamisesta.
Koulunkäyntiavustajan koulutus ja työelämä
Koulunkäyntiavustajaksi voi kouluttautua suorittamalla toisen asteen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon. Lisäksi näyttötutkintona on mahdollista suorittaa koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto.
Työllisyysnäkymät sosiaali- ja terveysalalla ovat yleisesti hyvät. Alalla esiintyy jo nyt pulaa erityisesti lasten päivähoidon ja sosiaalityön ammattilaisista. Koulunkäyntiavustajat työllistyvät pääosin kunnalliselle sektorille. Yksityisen sektorin osuuden kasvaessa on kuitenkin mahdollista työllistyä myös yrityksiin tai järjestöihin. Lisäksi vaihtoehtona voi olla yrittäjyys. Kunta-alan kuukausipalkat muodostuvat tehtäväkohtaisesta palkasta, henkilökohtaisesta palkasta ja tulospalkkiosta.
Koulunkäyntiavustajan koulutukseen hakeminen
Koulunkäyntiavustajan koulutuksen voi suorittaa minkä ikäisenä vain. Nuoret hakevat koulutukseen yhteishaussa, jonka lisäksi yhteishaun ulkopuolella on mahdollista hakea jatkuvassa haussa. Yhteishaussa koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi. Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoihin haku on yleensä suorahakuna oppilaitokseen.
Lähteet: Ammattinetti.fi