🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-10 koulutusta 10 tuloksesta
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Koulunkäyntiavustajan koulutus

Oletko kiinnostunut työskentelemään opiskelijoiden parissa ja helpottamaan heidän oppimistaan? Koulunkäyntiavustajaksi on mahdollista kouluttautua esimerkiksi ammatillisessa oppilaitoksessa tai näyttötutkintona aikuiskoulutuksessa. 

Koulunkäyntiavustajan ammatti

Koulunkäyntiavustaja voi auttaa esimerkiksi oppimisvaikeuksista kärsiviä sekä liikuntavammaisia oppilaita. Avustaja voidaan palkata yhtä tai useampaa oppilasta varten. Ammattiin kuuluvia tehtäviä voivat olla esimerkiksi pukeutumisessa ja liikkumisessa avustaminen. Lisäksi on mahdollista osallistua apua tarvitsevan oppilaan/oppilaiden opetuksen suunnitteluun. Oppilaan päivään voi kuulua myös kuntouttamista fysioterapeutin tai puheterapeutin ohjeiden mukaan, johon koulunkäyntiavustaja osallistuu.

Koulunkäyntiavustaja työskentelee yhteistyössä asiakkaiden, perheiden, opettajien, koulukuraattorien ja psykologien kanssa. Työ on kuitenkin yleensä pelkästään päivätyötä. Työnkuva vaatii osaamista tarvittavien apuvälineiden käytöstä ja etua on esimerkiksi viittomakielen sekä pistekirjoituksen osaamisesta.

Koulunkäyntiavustajan koulutus ja työelämä

Koulunkäyntiavustajaksi voi kouluttautua suorittamalla toisen asteen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon. Lisäksi näyttötutkintona on mahdollista suorittaa koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto.

Työllisyysnäkymät sosiaali- ja terveysalalla ovat yleisesti hyvät. Alalla esiintyy jo nyt pulaa erityisesti lasten päivähoidon ja sosiaalityön ammattilaisista. Koulunkäyntiavustajat työllistyvät pääosin kunnalliselle sektorille. Yksityisen sektorin osuuden kasvaessa on kuitenkin mahdollista työllistyä myös yrityksiin tai järjestöihin. Lisäksi vaihtoehtona voi olla yrittäjyys. Kunta-alan kuukausipalkat muodostuvat tehtäväkohtaisesta palkasta, henkilökohtaisesta palkasta ja tulospalkkiosta.

Koulunkäyntiavustajan koulutukseen hakeminen

Koulunkäyntiavustajan koulutuksen voi suorittaa minkä ikäisenä vain. Nuoret hakevat koulutukseen yhteishaussa, jonka lisäksi yhteishaun ulkopuolella on mahdollista hakea jatkuvassa haussa. Yhteishaussa koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi. Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoihin haku on yleensä suorahakuna oppilaitokseen.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattinetti.fi