Näyttää 1-20 koulutusta 29 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 29 tuloksesta
1
2

Metsätalouden koulutus

Vetääkö vihreä kulta puoleensa? Metsätalouden koulutuksessa valmistut metsäalan ammattilaiseksi. Metsäalan koulutus on nopea tie työhön. Metsäalan opiskelu on käytännönläheistä ja itsenäisyyteen kannustavaa.

Ammatillisessa koulutuksessa metsätalouden ammattitaidon perusteet opitaan käytännön työtä tekemällä koulun harjoitustyömailla ja edelleen harjaannutaan työssäoppimisjakson aikana metsäkonealan yrityksissä.

Metsätalousinsinöörikoulutus koostuu käytännönläheisistä luennoista, harjoituksista, maasto-opetuksesta ja työharjoittelusta läheisessä kontaktissa työelämän kanssa. Koulutuksen aikana opit metsä- ja talousosaamisen lisäksi työelämässä tarvittavia taitoja, kuten ajanhallintaa, itsenäistä päätöksentekoa, ryhmätyö- ja viestintätaitoja sekä ongelmanratkaisutaitoja. Käytössäsi ovat nykyaikaiset koneet ja laitteistot, jotka palvelevat suoraan ammattiosaamistasi koulutuksen jälkeen.

Yliopistossa suoritat maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinnon.

Metsätalouden insinöörikoulutus

Metsätalouden insinöörikoulutuksesta valmistut alan asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Vankan metsäosaamisen lisäksi sinulta edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, yritystalouden tuntemusta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Metsätalousinsinöörinä suunnittelet ja toteutat metsänhoitoa, keräät ja hyödynnät metsävaratietoa tai toimit esimerkiksi puunostossa. Saatat myös neuvoa metsänomistajia tai ohjata puunkorjuuta sekä puukuljetuksia. Työpaikkoja on esimerkiksi metsäteollisuudessa, metsänhoitoyhdistyksissä, Suomen metsäkeskuksessa sekä Metsähallituksessa.

Metsäalan ammatillinen koulutus

Metsäalan perustutkinnon opinnoissa opit käytännönläheisesti metsien hoidon tärkeimmät asiat. Oman tilan metsänhoitotöitä tekemällä voi säästää selvää rahaa ja saada lisäksi metsät tuottamaan. Metsäalan perustutkinnon opinnot tarjoavat monipuolisia töitä luonnon parissa ja hyvän pohjan jatkokoulutukseen. Metsäalalle voi työllistyä esimerkiksi yrittäjäksi sekä erilaisiin työtehtäviin metsäteollisuuden, metsänhoitoyhdistysten, metsähallituksen ja metsäpalveluyritysten palvelukseen.

Metsäkoneenkuljettajan koulutus

Oletko kiinnostunut käytännön metsänhoidon työtehtävistä? Haluatko erikoistua metsäkonealan ammattilaiseksi? Alalle tarvitaan lähivuosina runsaasti osaavia työntekijöitä. Metsäkoneenkuljettajan koulutus soveltuu henkilöille, jotka haluavat työllistää itsensä metsäalan työntekijänä tai yrittäjänä. Lisäksi koulutus sopii aktiivisesti metsiään hoitaville metsänomistajille.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: TAMK, Kainuun ammattiopisto, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Metsäopetus.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!