Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-22 yhteensä 22 tulosta
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-22 yhteensä 22 tulosta
 

Porvoo

Porvoo

Porvoon kaupunki on tunnettu vahvasta kaksikielisyydestään. Suomenkielisen väestön osuus oli vuonna 2012 noin 65 prosenttia ja ruotsinkielisen 32 prosenttia. Joukkoon mahtuu myös kolmen prosenttiyksikön suuruinen osuus jotain muuta kieltä äidinkielenään puhuvia asukkaita.

Kulttuuri Porvoossa

Porvoo on tunnettu vahvasta kulttuuritaustastaan. Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg on opettanut ja toiminut rehtorina lukiossa, minkä jälkeen hän omistautui pelkästään kirjailijanuralleen. Porvoon kaikista tunnetuin kuvataiteilija on Albert Edelfelt, jonka tuotannossa näkyy vahva tunneside, joka hänellä oli Porvooseen.

Historiallisena kaupunkina Porvoon rakennukset ja kaupunkiympäristö ovat mielenkiintosia kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle. Lukuisat asukas-, kaupunginosa- ja kyläyhdistykset vaalivat ja pitävät huolta Porvoon kulttuuriperinnöstä.

Koulutustarjonta Porvoossa

Porvoon kaupungissa on viisitoista koulua, jotka antavat suomenkielistä perusopetusta, ja yksi suomenkielinen lukio, Linnakosken lukio. Ruotsinkielistä perusopetusta antavia kouluja Porvoossa on neljätoista ja yksi ruotsinkielinen lukio Borgå Gymnasium.

Ammatillisia oppilaitoksia Porvoossa löytyy useampi kappale: Borgå folkakademi, Edupoli, Inveon - Östra Nylands yrkesinstitut, Porvoon ammattiopisto - Amisto, Point College ja Yrkesinstitutet Prakticum. Monipuolista aikuiskoulutusta Porvoossa järjestää Edupoli, jonka koulutustarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Myös Point College tarjoaa kattavasti vaihtoehtoja aikuisopiskelijoille niin omaehtoisesti suoritettevien tutkintojen kuin oppisopimuskoulustenkin muodossa.

Kahdella ammattikorkeakoululla HAAGA-HELIA:lla ja Laurealla on omat Porvoon yksikkönsä, jotka toimivat yhteisessä korkeakoulukeskuksessa Porvoo Campuksella. Avoimen yliopiston opintoja on mahdollista suorittaa Porvoon kansanopistossa tai Borgå folkakademissa.

» Tutustu tarkemmin Porvoon koulutustarjontaan!

Asuminen ja liikkuminen Porvoossa

Porvoosta löytyy paljon opiskelija-asuntoja, mutta osa niistä saattaa olla jo melko vanhoja. Soluasuntoja on paljon tarjolla ja niiden saaminen ei ole opiskelijoiden omien sanojen mukaan osoittanut yhtä hankalaksi kuin monella muulla paikkakunnalla. Opiskelija-asuntoja välittää Porvoon OP-Isännöintikeskus Oy. Porvoosta voi löytyä myös korkeammalle opiskelijabudjetille sopiva yksityisen tahon vuokraama asunto.

”Kukaan opiskelijakavereistani ei ole jäänyt asunnotta. Osa opiskelijakavereistani, tai itse asiassa todella moni, kulkee kouluun Helsingistä tai muilta lähipaikkakunnilta” Borgå/terveydenhoitajaopiskelija

Porvoon Campukselta on lyhyt matka linja-autoasemalle, joten lähikuntiin ja Helsinkiin pääsee helposti. Porvoon sisäinen linja-autoliikenne toimii päivisin sujuvasti, mutta yöbussit eivät kulje läpi yön.

”Pyöräilemällä voi välttyä kalliilta bussilipuilta sekä välttää kaikkia niitä ylimääräisiä mutkia, joita bussit tekevät. Omasta mielestäni Porvoossa on hyvin normaalia, että päivittäiset matkat kouluun tai töihin taittuvat ennemmin pyöräilemällä, kävellen tai omalla autolla. Bussilla kulkeminen ei ole suosittua. Autolla on helppo liikkua, mutta koulun pihalla ei aina riitä kaikille omaa parkkipaikkaa. Kuitenkin, koulun vierestä löytyy iso parkkialue, jossa on ilmaista parkkitilaa.” Borgå/terveydenhoitajaopiskelija

Opiskelijaelämä Porvoossa

”Opiskelijabileissä on aina jokin teema. Campus järjestää opiskelijoille kaksi kertaa viikossa ilmaista liikuntaa. Tietenkin tapahtumien määrä riippuu aina siitä, kuinka aktiivisia itse tapahtumienjärjestäjät ovat. Itselle päällimmäisenä on jäänyt mieleen fuksiaiset, jotka järjestetään aina juuri aloittaneille opiskelijoille.” Borgå/terveydenhoitajaopiskelija

HAAGA-HELIAn ja Laurean opetus järjestetään samalla kampuksella, eli Porvoo Campuksella. Ammattikorkeakoulujen välistä yhteistyötä, ainakin opiskelijoiden keskuudessa, löytyy jonkin verran.

”Talvella voi hiihtää hyvillä Porvoon laduilla, lasketella tai käydä uudessa leffateatterissa. Porvoosta löytyy myös hyviä ruokapaikkoja, joissa kannattaa poiketa vapaa-ajalla.” Borgå/terveydenhoitajaopiskelija

Opiskelijat pääsevät aina välillä tutustumaan uusiin liikuntalajeihin edullisesti. Talvella on laskiaisen aikaan yleensä järjestetty jonkinlainen pulkkailutapahtuma. Liikunnanharrastaminen Porvoossa on muutenkin helppoa, sillä kaupungista löytyy paljon harrasteseuroja, joihin voi liittyä. Tarjolla on muun muassa kamppailulajeja, luistelua, aerobicia ja uintia. Porvoosta löytyy myös kahviloita, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa. Tekeminen ei siis lopu talvellakaan.

Porvoo

Lähteet

Borgå/terveydenhoitajaopiskelija (22 v.)

www.porvoo.fi
www.porvoocampus.fi
ww.opkk.fi

Kuvat

Olli Ruskomaa

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia