Opiskelu Porvoossa

Kaksikielinen Porvoo

Porvoo on Suomen toisiksi vanhin kaupunki. Kaksikielinen Porvoo tarjoaa sekä suomen- että ruotsinkielisiä opiskelumahdollisuuksia. Haluaisitko sinä opiskella kauniissa Porvoossa?
Näyttää 1-20 koulutusta 41 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 41 tuloksesta
1
2
3

Porvoo

Kaksikielinen Porvoo

Porvoon kaupunki on tunnettu vahvasta kaksikielisyydestään. Suomenkielisen väestön osuus on 65 prosenttia ja ruotsinkielisen 30 prosenttia.

Kaunis Porvoo on tunnettu vahvasta kulttuuritaustastaan. Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg asui aikanaan Porvoossa ja toimi kaupungissa lukion rehtorina. Myöhemmin hän omistautui kirjailijanuralleen. Myös kuvataiteilija Albert Edelfeltin tuotannossa Porvoo on näkyvästi läsnä.

Historiallisena kaupunkina Porvoon rakennukset ja kaupunkiympäristö ovat mielenkiintosia kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle. Lukuisat asukas-, kaupunginosa- ja kyläyhdistykset vaalivat ja pitävät huolta Porvoon kulttuuriperinnöstä.

Vanhan Porvoon talot ja idyllinen maisema ovat Suomen valokuvatuimpia. Vanhan Porvoon värikkäät puutalot, kapeat mukulakivikadut sekä pienet kahvilat ja putiikit vetävät matkailijoita puoleensa vuosi vuoden jälkeen.

Koulutustarjonta Porvoossa

Suomenkilistä lukiokoulutusta Porvoossa tarjoaa Linnakosken lukio ja ruotsinkielistä lukiokoulutusta Borgå Gymnasium.

Ammatillisia oppilaitoksia Porvoossa löytyy useampi kappale: Borgå folkakademi, Careerian toimipiste sekä Yrkesinstitutet Prakticum. 

Kahdella ammattikorkeakoululla HAAGA-HELIA:lla ja Laurealla on omat Porvoon yksikkönsä, jotka toimivat yhteisessä korkeakoulukeskuksessa Porvoo Campuksella. Avoimen yliopiston opintoja on mahdollista suorittaa Porvoon kansanopistossa tai Borgå folkakademissa.

Asuminen ja liikkuminen Porvoossa

Porvoosta löytyy paljon opiskelija-asuntoja, mutta osa niistä on melko vanhoja. Porvoossa asuntoja voi tiedustella Porvoon opiskelija-asunnoilta.

Porvoosta voi löytyä myös korkeammalle opiskelijabudjetille sopiva yksityisen tahon vuokraama asunto.

”Kukaan opiskelijakavereistani ei ole jäänyt asunnotta. Osa opiskelijakavereistani, tai itse asiassa todella moni, kulkee kouluun Helsingistä tai muilta lähipaikkakunnilta.”

–Terveydenhoitajaopiskelija Porvoosta

Porvoon Campukselta on lyhyt matka linja-autoasemalle, joten lähikuntiin ja Helsinkiin pääsee helposti. Porvoon sisäinen linja-autoliikenne toimii päivisin sujuvasti, mutta yöbussit eivät kulje läpi yön.

”Pyöräilemällä voi välttyä kalliilta bussilipuilta sekä välttää niitä ylimääräisiä mutkia, joita bussit tekevät. Omasta mielestäni Porvoossa on hyvin normaalia, että päivittäiset matkat kouluun tai töihin taittuvat pyöräilemällä, kävellen tai omalla autolla. Bussilla kulkeminen ei ole suosittua. Autolla on helppo liikkua, mutta koulun pihalla ei aina riitä kaikille omaa parkkipaikkaa. Kuitenkin, koulun vierestä löytyy iso parkkialue, jossa on ilmaista parkkitilaa.”

–Terveydenhoitajaopiskelija Porvoosta

Opiskelijaelämä Porvoossa

”Opiskelijabileissä on aina jokin teema. Campus järjestää opiskelijoille kaksi kertaa viikossa ilmaista liikuntaa. Tietenkin tapahtumien määrä riippuu aina siitä, kuinka aktiivisia itse tapahtumienjärjestäjät ovat. Itselle päällimmäisenä on jäänyt mieleen fuksiaiset, jotka järjestetään aina juuri aloittaneille opiskelijoille.”

–Terveydenhoitajaopiskelija Porvoosta

HAAGA-HELIAn ja Laurean opetus järjestetään samalla kampuksella, eli Porvoo Campuksella. Ammattikorkeakoulujen välistä yhteistyötä, ainakin opiskelijoiden keskuudessa, löytyy jonkin verran.

”Talvella voi hiihtää hyvillä Porvoon laduilla, lasketella tai käydä uudessa leffateatterissa. Porvoosta löytyy myös hyviä ruokapaikkoja, joissa kannattaa poiketa vapaa-ajalla.”

–Terveydenhoitajaopiskelija Porvoosta

Opiskelijat pääsevät aina välillä tutustumaan uusiin liikuntalajeihin edullisesti. Talvella on laskiaisen aikaan yleensä järjestetty jonkinlainen pulkkailutapahtuma. Liikunnan harrastaminen Porvoossa on muutenkin helppoa, sillä kaupungista löytyy paljon harrasteseuroja, joihin voi liittyä. Tarjolla on muun muassa kamppailulajeja, luistelua, aerobicia ja uintia.

Porvoosta löytyy myös kahviloita, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa. Tekeminen ei siis lopu talvellakaan.

Porvoo

Lähteet; porvoo.fi; porvoocampus.fi; opkk.fi

Kuvat: Olli Ruskomaa

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!