🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Vaatetusala ja muoti
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 45 tuloksesta
1
2
3
Mainokset

Suositut sijainnit

Vaatetusala ja muoti

Vaatetusalalta löytyy koulutuksia jokaisen makuun, aina ammatillisesta peruskoulutuksesta yliopistotasolle. Ammatillisissa oppilaitoksissa on mahdollista suorittaa muun muassa tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto tai tekstiili- ja vaatetustekniikan ammatti- ja erikoisammattitutkinto. Useista ammattikorkeakouluista löytyy tekstiili- ja vaatetustekniikan koulutusohjelmia ja yliopistoista esimerkiksi lavastustaiteen ja pukusuunnittelun koulutus.

Vaatetusalan opiskelu

Yliopistoissa ja korkeakouluissa tekstiili- ja vaatetusalaa voi opiskella Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa sekä Aalto-yliopistossa. Ammattikorkeakoulujen vaatetusalan koulutusohjelmasta valmistunut saa tutkintonimikkeen vestonomi. Vestonomit työskentelevät vaatteiden valmistuksen, kaupan, suunnittelun tai kulttuurin eri tehtävissä.

Ammatillisessa oppilaitoksessa esimerkiksi vaatetusalan perustutkinnon suorittanut osaa suunnitella, valmistaa, myydä ja korjata vaatteita ja sisustustekstiilejä. Muita suuntautumisvaihtoehtoja ovat jalkinealan koulutusohjelma, tekstiilihuollon koulutusohjelma sekä tekstiilitekniikan koulutusohjelma.

Työelämässä

Vaatetusalan koulutusohjelmasta valmistuttuasi voit toimia asiantuntija-, kehittämis-, projekti- tai esimiestehtävissä alan yrityksissä. Voit työskennellä vaatetusalalla esimerkiksi tuotantotoiminnassa tai siihen liittyen hankintatoiminnan tai logistiikan parissa. Voit myös sijoittua alan palvelutehtäviin, kulttuurisektorille tai ryhtyä itse yrittäjäksi. Työnimikkeenä voi olla esimerkiksi ompelija, vaatturi, stylisti, modisti tai muotiassistentti.

Alalta valmistunut voi työskennellä myös kaupan tai median palveluksessa, tuotesuunnittelijana vaatetusteollisuudessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Vestonomi voi työskennellä esimerkiksi mallimestarina, markkinointiassistenttina tai pukeutumisneuvojana. Vaatetusalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä mm. vaatetusteollisuudessa, ateljeetyyppisessä pienyrityksessä tai teatteripuvustamossa. Muotiala voi olla monen unelma, mutta työpaikkoja alalla ei Suomessa ole liikaa. Siksi monet saattavat toimia yrittäjinä tai suunnata töihin ulkomaille.

Palaa sivun alkuun