🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Opiskelu Vantaalla

Hyvien liikenneyhteyksien Vantaa

Vantaalla on pitkä historia, mutta myös rohkeutta uudistua! Nykyään kaupungissa on asukkaita yli 223 000 ja kaupunki kehittyy jatkuvasti. Tutustu koulutuksiin ja valitse omasi!
Näyttää 1-20 koulutusta 125 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
 • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 125 tuloksesta
1
2
3
4
...
7

Vantaa – rohkea ja liikkuva kaupunki!

Vantaalla on pitkä historia, mutta myös rohkeutta uudistua - alueella asuttiin nimittäin jo kivikaudella! Nykyään kaupungissa on asukkaita noin 223 000 ja kaupunki kehittyy jatkuvasti.

Vantaalla on hyvät liikenneyhteydet ja joukkoliikenneratkaisut ja siten kaupungin sijainti on logistisesti erinomainen. Lentoasema ja sitä ympäröivä Aviapolis-yritysalue houkuttelevat Vantaalle sekä suomalaisia että ulkomaisia yrityksiä.

Kaupungin liikuntapalvelut luovat vantaalaisille hyvät edellytykset monipuolisen liikunnan harrastamiseen – viisi uimahallia tarjoavat kaikille vantaalaisille oivan mahdollisuuden omaehtoiseen liikunnan harrastamiseen ja urheilutaloissa ja kalliosuojissa liikuntajärjestöt ja urheiluseurat järjestävät monipuolista toimintaa kymmenien eri liikuntalajien harrastajille. Urheilupuistoissa ja urheilu- ja pallokentillä on mahdollisuus harrastaa yleisurheilua ja palloilulajeja.

Talvisin osa pallo- ja tenniskentistä jäädytetään luistinradoiksi. Ulkoliikuntaa voi harrastaa myös kuntoradoilla ja laduilla. Valaistuja kuntoratoja/latuja on noin 45 km. Yhteensä ulkoilureitti- ja latuverkostoa on noin 250 km.

Asuminen Vantaalla: Opiskelija-asuntoa etsimässä

Asuntotilanne pääkaupunkiseudulla on melko heikko, etenkin syksyisin kun uudet opiskelijat etsivät itselleen kattoa pään päälle. Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö, Hoas, vuokraa asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntosäätiöllä on lähes 8500 asuntoa ja vuosittain solmitaan uusia vuokrasopimuksia noin 10 000.

Ensimmäisen asunnon haussa ei kannata olla liian nirso – nappaa itsellesi asunto, joka sinulle ensimmäisenä tarjotaan. Syksyn ruuhkapiikin jälkeen uuden asunnon etsiminen on huomattavasti helpompaa.

Opiskelu Vantaalla: Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus

Vantaalla on viisi suomenkielistä lukiota ja yksi ruotsinkielinen päivälukio, jotka tarjoavat ylioppilastutkinnon suorittamiseen johtavat valtakunnalliset yleislukio-opinnot sekä niiden lisäksi useita erityislinjoja tai omia painotuksia. Lisäksi lukiokoulutusta tarjoavat Vantaan aikuislukio ja Sotungin lukion aikuislinja:

 • Lumon lukio
 • Martinlaakson lukio
 • Sotungin lukio
 • Tikkurilan lukio
 • IB-lukio
 • Vaskivuoren lukio
 • Helsinge gymnasium
 • Vantaan aikuislukio
 • Sotungin etälukio
 • Vantaan Steinerkoulun lukio

Ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille tarjoaa Vantaan ammattiopisto Varia, joka tarjoaa kuusi opetusalaa: kulttuuriala, tekniikan ala, liikenteen ala, sähkötekniikan ala, sosiaali- ja terveysala sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousala. Lisäksi oppisopimuskoulutuksella voit yhdistää työnteon ja opiskelun.

Martinlaaksossa sijaitseva Mercuria kauppiaitten kauppaoppilaitos tarjoaa liiketalouden perustutkintoon (merkonomi) johtavaa koulutusta nuorille ja aikuisille.

Opiskelu Vantalla: Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Vantaalla sijaitsee Laurea ja Metropolia ammattikorkeakoulujen sekä Helsingin yliopiston avoimen yliopiston opetuspisteitä, jotka tarjoavat korkeakoulutusta monilta eri aloilta.

Laurea tarjoaa opintoja luonnontieteiden, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon, sosiaali-, terveys-, ja liikunta-alalla sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla. Vantaan Tikkurilan opetuspisteessä opiskellaan muun muassa sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi, sosionomiksi ja estenomiksi. Tikkurilan lisäksi Laurealla on opetuspisteitä Hyvinkäällä, Keravalla, Espoossa, Lohjalla ja Porvoossa.

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Se kouluttaa osaajia Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan aloilla.

Vantaan kaupunki / Sakari Manninen

Lähteet: vantaa.fi, hoas.fi

Kuvat: Vantaan aineistopankki (aineistopankki.fi)

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!