🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Vaasa on Suomen 8. paras opiskelukaupunki!

Vaasa nousi mukaan vuoden 2023 TOP 10 Opiskelukaupunkia -rankinglistalle.

TOP 10 Opiskelukaupungit 2023: Vaasa

Vaasa on Suomen kahdeksanneksi paras opiskelijakaupunki! Selvityksemme toinen tulokas on Vaasa. Vaasa nousee selvityksessämme kymmenen parhaan joukkoon jatko-opiskelumahdollisuuksien, edullisen julkisen liikenteen ja vilkkaan kaupunkielämän vuoksi.

Tämä Pohjanmaalla sijaitseva kaupunki on yksi Suomen historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista. Jopa sen nimi pohjautuu historiallisen hallitsijasuvun nimeen. Vaasa on toiminut myös väliaikaisesti Suomen pääkaupunkina. 

Nykyään Vaasa tunnetaan kaksikielisyydestä ja suosiosta yliopistokaupunkina. Vaasassa toimii yliopiston ja ammattikorkeakoulun lisäksi laitoksia muista yliopistoista. Opiskelijat ovatkin tärkeä osa katukuvaa ja kaupungilla on hyvin opiskelijaystävällinen maine. 

Faktoja Vaasasta:

👥 Väkiluku: 68 956 (2023)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 6

 Kansainvälisessä Vaasassa puhutaan 97 kieltä äidinkielenä

   Löydä opiskelupaikka Vaasasta!  

 

Aloita tästä

Vaasa on kansainvälinen opiskelijakaupunki 

Vaasa tarjoaa loistavat puitteet opiskeluun ja kaupungissa viihtyvä voi halutessaan suorittaa myös jatko-opintonsa siellä. Vaasa sijoittui Jatko-opiskelumahdollisuudet-parametrillä mitattuna parhaimpien joukkoon, joten se on loistava valinta maisteri- tai YAMK-opintoja suunnitteleville.  

Moni muuttaa Vaasaan opintojen perässä, ja Vaasa kansainvälistyy kovaa vauhtia myös ulkomailta saapuvien opiskelijoiden ansiosta. Opiskelijoilla on siis hieno mahdollisuus luoda verkostoja ympäri maailman jo opiskeluaikoina. 

Elämyksiä pursuava kaupunki ja edullinen julkinen liikenne 

Vaasa nousi kärkikahinoihin myös Kaupunkielämä ja vapaa-aika -parametrilla mitattuna.

Vaasassa kannattaa suunnata Merenkurkun saaristoon, sillä se on Suomen ainoa luontokohde, joka kuuluu UNESCON maailmanperintöluetteloon. Kaupungissa riittää muutoinkin runsaasti suhteellisen lähellä sijaitsevia luontopolkuja ja puistoja, joissa käydä aistimassa luontoenergiaa. 

Kulttuurin ja liikunnan ystäville kaupungista löytyy monelaista kokeiltavaa opiskelijahintaan. Myös yliopisto ja ammattikorkeakoulu järjestävät opiskelijoille edullista opiskelijaliikuntaa. 

Vaasassa kaikki on suhteellisen lähellä, joten liikkuminen on helppoa ja nopeaa. Jos joukkoliikenteen palveluja kuitenkin kaipaa, niin Vaasassa on selvityksemme mukaan yksi edullisimmista julkisista liikenteistä. 

“Vaasa on pieni ja yhteisöllinen.” 

“Yhteisöllinen ja sopivan pieni opiskelijakaupunki. Viikoittain tapahtumia, opiskelijaedut melkeinpä ihan joka kaupassa/ravintolassa, yliopistossa kaikilla aloilla punaiset haalarit, mikä luo yhteisöllisyyttä. Suomen toiseksi suurin kylteriainejärjestö ja paljon eri jaostoja, kerhoja jne.” 

“Loistava yhteishenki, hyvät tapahtumat, yöelämä ja opetuksen taso on korkea.” 

“Kaikki palvelut ovat lähellä ja julkinen liikenne toimii.” 

 

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Vaasassa:

 

Helsingin yliopisto 

Svenska handelshögskolan Hanken

Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan yliopisto

Yrkeshögskolan Novia

Åbo Akademi

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

 

Lähteet: Tilastokeskus, Vaasan kaupunki, Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset