Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-31 yhteensä 31 tulosta
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-31 yhteensä 31 tulosta
 

Vaasan kaupunki / Jaakko Salo

"Vaasa on hieno merenranta kaupunki. Mielestäni parasta Vaasassa on kauniit ulkoilumaisemat ja mukava keskusta. Vaasassa on myös erinomaiset opiskelumahdollisuudet ja kaunis yliopisto merenrannalla." Ella, 22-v

Vaasa – vilkasta opiskelijaelämää kauniissa merenrantakaupungissa

Väkilukuun suhteutettuna Vaasa on Suomen suurin opiskelijakaupunki. Noin 65 000 asukkaasta joka viides on korkeakouluopiskelija. Ei siis ihme, että vilkas opiskelijaelämä myös näkyy ja kuluu Vaasan katukuvassa! Kauniissa merenrantakaupungissa on kansainvälinen tunnelma, paljon nuoria ja sitä myöten monenlaista meininkiä ja tapahtumia.

Vaasa on yksi Suomen merkittävimmistä korkeakoulukoulukaupungeista. Tilastollisesti joka viides vaasalainen on korkeakouluopiskelija. Vaasan seitsemässä eri korkeakouluyksikössä opiskelee noin 12 000 opiskelijaa ja ammatillisessa koulutuksessa noin 4 000 opiskelijaa.

Vaasa tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa, mutta myös erinomaiset urheilumahdollisuudet niin huippu-urheilijoille kuin sunnuntailenkkeilijöillekin. Vaasasta löytyy muun muassa lukuisia urheiluhalleja ja -kenttiä, Suomen suurin kuntosali, kylpylä, laskettelukeskus, golfkenttä ja kauniit lenkkipolut meren rannalla. Myös erilaiset seurat ja opistot järjestävät kursseja, joilla voi harrastaa melkein mitä vain kuvataiteesta laskuvarjohyppyyn.

"Vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ei Vaasasta puutu. Keskustasta löytyy paljon viihtyisiä kahviloita ja Vaasasssa on myös paljon hyviä kirpputoreja. Vaasalaiset on myös kovia urheilun ystäviä ja etenkin jääkiekko- sekä jalkapallopelit houkuttelevat paljon katsojia" Ella, 22-v

Asuminen Vaasassa

Poikkeuksena monista suurimmista opiskelijakaupungeista, Vaasassa asuminen on vaivatonta ja opiskelija-asuntotilanne erinomainen. Tarjolla on kohtuuhintaisia asuntoja kunkin makuun ja elämäntilanteeseen sopien. Kompaktin kokoisessa kaupungissa etäisyydet ovat lyhyitä, joten paikasta toiseen liikkuminen ei lohkaise suurta lovea opiskelijabudjettiin. Opiskelija-asuntotarjonnasta Vaasassa huolehtii VOAS, jonka tarjonnassa on opiskelijoille noin 3000 asuntoa.

Hyvä ilmapiiri ja tiivis yhteistyö eri oppilaitosten opiskelijoiden kesken tekee Vaasasta ainutlaatuisen opiskeluympäristön, johon kaksikielisyys luo vielä oman viehätyksensä.

"Vaasa on aidosti kaksikielinen kaupunki, jossa ruotsin kieltä kuulee ja voi päästä myös puhumaan." Ella, 22-v

Opiskelu Vaasassa: Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus

Vaasassa noin 60 % peruskoulunsa päättävistä jatkaa opintojaan lukiossa ja kaupungin lukiot tarjoavat opiskelupaikan myös monelle lähikuntien nuorelle. Lukiokoulutusta Vaasassa tarjoaa Vaasan Lyseon Lukio (myös aikuislinja) sekä ruotsinkielinen Vasa Gymnasium. 

Ammatillista koulutusta tarjoaa Vaasan ammattiopisto. Ammatillinen koulutus tarjoaa ammatissa vaadittavia tietoja ja taitoja sekä auttaa opiskelijaa kohtaamaan työelämän vaatimukset. Aikuiskoulutusta tarjoaa muun muassa Vaasan aikuiskoulutuskeskus VAKK.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut Vaasassa

Vaasan korkeakoulujen vahvuuksia ovat tutkintojen monipuolisuus, monikielisyys ja kansainvälisyys. Koulutusohjelmia on tarjolla yli 30 suomen, ruotsin ja englannin kielellä ja kansainvälinen opiskelija- ja tutkijavaihto on vilkasta.

Ammattikorkeakoulusta Vaasassa tarjoavat Vaasan ammattikorkeakoulu sekä Yrkeshögskolan Novia. Yliopistotutkintoja voi opiskella Vaasan yliopistossa, Hanken Svenska Högskolanissa tai Helsingin yliopiston sekä Åbo Akademin Vaasan yksiköissä.

Vaasan kaupunki / Ann-Britt Pada

Lähteet

vaasa.fi
opiskelevaasassa.fi
voas.fi

Kuvat

Vaasan kaupunki (Jaakko Salo ja Ann-Britt Pada)

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia