Opiskelu Vaasassa

Merenrantakaupunki Vaasa

Vaasa on yksi Suomen merkittävimmistä korkeakoulukoulukaupungeista – joka viides vaasalainen on korkeakouluopiskelija. Vaasan kuudessa eri korkeakouluyksikössä opiskelee yli 13 000 opiskelijaa.
Näyttää 1-20 koulutusta 101 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 101 tuloksesta
1
2
3
4
...
6

Vaasa – vilkasta opiskelijaelämää kauniissa merenrantakaupungissa

Väkilukuun suhteutettuna Vaasa on Suomen suurin opiskelijakaupunki. Noin 67 000 asukkaasta joka viides on korkeakouluopiskelija. Vaasan kuudessa eri korkeakouluyksikössä opiskelee yli 13 000 opiskelijaa ja ammatillisessa koulutuksessa noin 4 000 opiskelijaa. Ei siis ihme, että vilkas opiskelijaelämä myös näkyy ja kuluu Vaasan katukuvassa! Kauniissa merenrantakaupungissa on kansainvälinen tunnelma ja paljon erilaisia tapahtumia.

Vaasa tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa, mutta myös erinomaiset urheilumahdollisuudet niin huippu-urheilijoille kuin sunnuntailenkkeilijöillekin. Vaasasta löytyy muun muassa lukuisia urheiluhalleja ja -kenttiä, kylpylä, laskettelukeskus, golfkenttä ja kauniit lenkkipolut meren rannalla. Myös erilaiset seurat ja opistot järjestävät kursseja, joilla voi harrastaa melkein mitä vain kuvataiteesta laskuvarjohyppyyn.

"Vaasa on hieno merenrantakaupunki. Mielestäni parasta Vaasassa ovat kauniit ulkoilumaisemat ja mukava keskusta. Vaasassa on myös erinomaiset opiskelumahdollisuudet ja kaunis yliopisto meren rannalla. Vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ei Vaasasta puutu. Keskustasta löytyy paljon viihtyisiä kahviloita ja Vaasasssa on myös paljon hyviä kirpputoreja. Vaasalaiset on myös kovia urheilun ystäviä ja etenkin jääkiekko- sekä jalkapallopelit houkuttelevat paljon katsojia"

– Ella, 22 v.

Asuminen Vaasassa

Poikkeuksena monista suurimmista opiskelijakaupungeista, Vaasassa asuminen on vaivatonta ja opiskelija-asuntotilanne erinomainen. Tarjolla on kohtuuhintaisia asuntoja moneen makuun ja elämäntilanteeseen. Kompaktin kokoisessa kaupungissa etäisyydet ovat lyhyitä, joten paikasta toiseen liikkuminen ei lohkaise suurta lovea opiskelijabudjettiin. Opiskelija-asuntotarjonnasta Vaasassa huolehtii VOAS, jonka tarjonnassa on opiskelijoille noin 3000 asuntoa.

Hyvä ilmapiiri ja tiivis yhteistyö eri oppilaitosten opiskelijoiden kesken tekee Vaasasta ainutlaatuisen opiskeluympäristön, johon kaksikielisyys luo vielä oman viehätyksensä.

"Vaasa on aidosti kaksikielinen kaupunki, jossa ruotsin kieltä kuulee ja sitä voi päästä myös puhumaan."

– Ella, 22 v.

Opiskelu Vaasassa: Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus

Vaasassa noin 60 % peruskoulunsa päättävistä jatkaa opintojaan lukiossa ja kaupungin lukiot tarjoavat opiskelupaikan myös monelle lähikuntien nuorelle. Lukiokoulutusta Vaasassa tarjoaa Vaasan lyseon lukio (myös aikuislinja) sekä ruotsinkielinen Vasa Gymnasium. 

Ammatillista koulutusta tarjoaa Vaasan ammattiopisto Vamia sekä Yrkesakademin i Österbotten. Ammatillinen koulutus tarjoaa ammatissa vaadittavia tietoja ja taitoja sekä auttaa opiskelijaa kohtaamaan työelämän vaatimukset.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut Vaasassa

Vaasan korkeakoulujen vahvuuksia ovat tutkintojen monipuolisuus, monikielisyys ja kansainvälisyys. Koulutusohjelmia on tarjolla yli 30 suomen, ruotsin ja englannin kielellä ja kansainvälinen opiskelija- ja tutkijavaihto on vilkasta.

Ammattikorkeakoulusta Vaasassa tarjoavat Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK sekä Yrkeshögskolan Novia. Yliopistotutkintoja voi opiskella Vaasan yliopistossa, Hanken Svenska Högskolanissa tai Helsingin yliopiston sekä Åbo Akademin Vaasan yksiköissä.

Lähteet: vaasa.fi; vaasanseutu.fi; voas.fi

Kuvat: Vaasan kaupunki

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!