🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Joensuu on Suomen seitsemänneksi paras opiskelukaupunki 2024

Selvitimme Suomen kymmenen parasta opiskelukaupunkia vuonna 2024. Joensuu petrasi aiempaa sijoitustaan ja kapusi sijalle seitsemän.

TOP 10 Opiskelukaupungit 2024: Joensuu

Joensuu on Suomen seitsemänneksi paras opiskelukaupunki vuosimallia 2024! 

Joensuu on tämän vuoden selvityksemme paras nousija, sillä se kipuaa viime vuotiselta kymppisijalta ylöspäin peräti kolme sijaa, sijoittuen tänä vuonna seitsemänneksi. 

Joensuu tunnetaan elämäniloisena kaupunkina, jossa uudet tulokkaat ja vierailijat otetaan lempeydellä vastaan. Kesäisin Joensuussa ilakoidaan Laulurinteellä yhden Suomen vanhimman rockfestivaalin, Ilosaarirockin, tahdissa. Lisäksi Joensuusta on helppo lähteä vierailemaan naapurikuntiin ja tutustumaan Suomen kauniiseen luontoon. 

Joensuussa kannattaa tietenkin maistaa myös karjalaisen ruokakulttuurin rakastetuinta herkkua, karjalanpiirakkaa. 


🏙️

Väkiluku

77 513

🏫

Korkeakoulujen määrä

2

💡

Tiesitkö tätä?

Joensuussa valmistetaan ikonisia ABLOY-lukkoja.


Opiskelijalle riittää Joensuussa tekemistä

Joensuusta löytyy hyviä mahdollisuuksia jatko-opintoihin, sillä kaupunki tarjoaa lähes viisikymmentä eri jatko-opiskelututkintolinjaa Itä-Suomen yliopistossa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa. Joensuu on näppärä poikkitieteellinen opiskelijakaupunki, josta on hyvä ponnistaa paitsi työelämään mutta myös maailmalle. 

Joensuussa opiskelijoilla on mahdollisuus heittäytyä kunnolla opiskelijaelämänrientoihin. Se sijoittuukin selvityksessämme hienosti toiseksi Turun jälkeen, kun laskimme ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten määrät suhteutettuna opiskelijamäärään. Kaupungissa opiskelijat voivat osallistua erilaisiin kerhoihin, urheiluseuroihin ja harrastusryhmiin, joissa voi tutustua uusiin ihmisiin ja viettää aikaa yhdessä.

Joensuun opiskelijoiden vuoden kohokohta ovat Joensuun vappusoudut, joissa ainejärjestöt kisaavat kirkkovenesoutumittelössä. Myös perinteikäs hiihtotapahtuma Räkäposkella osoittaa, että Joensuussa opiskelijat ovat reipasta sakkia.

Joensuussa opiskelijat viihtyvät

Joensuu oli mukana kärkikymmenikössä myös opiskelijatyytyväisyydessä mitattuna. Lisäksi opiskelija-asuntoja on joensuulaisopiskelijoille tarjolla mukava määrä suhteessa kaikkiin opiskelijoihin, mikä helpottaa kaupunkiin asettautumista kauempaakin tuleville opiskelijoille.

Joensuun kampus sijaitsee aivan keskustassa ja monet kokevat liikkumisen helpoksi joko pyörällä tai Joensuun seudun joukkoliikenteen JOJOn matkassa, mikäli kukkaronnyörit eivät veny aivan keskustassa asumiseen. 


Joensuusta sanottua 💬

"Joensuu on omasta mielestäni paras opiskelukaupunki, koska kaupunki on juuri hyvän kokoinen opiskelijayhteisölle. Kaupunki on pieni , joten välimatkat ovat lyhyitä ja kävelemällä/pyöräillen pääsee helposti paikasta toiseen. Ehdoton suosikkini Joensuussa on kuitenkin se, että tänne tulee opiskelijoita kaikkialta Suomesta, Etelästä ja Pohjoisesta, ja se luo erityisen lämpöisen ilmapiirin tutustumistilanteissa. Ikinä ei tarvitse pelätä että jäisi yksin jos vaan uskaltaa vähän ottaa muihin kontaktia :)

"Kyseessä on alati kasvava ja kehittyvä kaupunki, jossa on mahdollisuuksia monen alan opiskelijalle. Työllistymismahdollisuudet opintojen päätyttyä ovat tietenkin kaupungin koon takia rajalliset, mutta opiskeluajaksi Joensuu ja Itä-Suomen yliopisto ovat loistava valinta. Itä-Suomen yliopisto on maanläheinen, mutta samalla kansainvälisiä mahdollisuuksia tarjoava, modernisoituva oppilaitos, jonka toiminnasta ei ole itselläni kuin positiivista sanottavaa."

"Kiva pieni kaupunki, jossa paljon opiskelijakavereita."


Korkeakoulut Joensuussa:

Itä-Suomen yliopisto
Karelia-ammattikorkeakoulu


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Visit Joensuu, joensuu.fi, Business Joensuu

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset