🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Näissä ammateissa on lyhyt koulutus ja hyvä palkka

Haluaisitko työllistyä ammattiin, jossa on hyvä palkka ja joka vaatii lyhyen koulutuksen? Me listasimme kahdeksan ammattia, jotka täyttävät nämä kriteerit!

innostuneita ihmisiä ammatissaan

Haluaisitko aloittaa opiskelun, mutta et halua suorittaa pitkää tutkintoa? Haluaisitko kenties vaihtaa alaa, mutta olla varma, että valitsemasi koulutus johtaa hyvin palkattuun ammattiin? Me listasimme kahdeksan ammattia, joissa on sekä lyhyt koulutus että hyvä palkka! 

Alla olevan listan ammateissa koulutus kestää 7 kuukaudesta kolmeen vuoteen. Parissa ammatissa ei vaadita mitään tiettyä koulutusta, vaan oppiminen tapahtuu työtä tehdessä. Suurin osa listan ammateista on vuorotyötä, jonka vuoksi työntekijöille maksetaan erilaisia lisiä, jotka voivat nostaa kuukausipalkkaa merkittävästi. 

8 ammattia lyhyellä koulutuksella ja hyvällä palkalla 

Klikkaa linkkejä lukeaksesi lisää koulutuksesta ja ammatista. 

Hätäkeskuspäivystäjä | keskiansio 3 500 € kuukaudessa | koulutus 1,5 vuotta

Hätäkeskuspäivystäjäksi voit opiskella suorittamalla hätäkeskuspäivystäjätutkinnon, joka on Pelastusopiston, Poliisiammattikorkeakoulun ja Hätäkeskuslaitoksen yhdessä suunnittelema kokonaisuus. Työ on kolmivuorotyötä ja työvuorot kestävät yleensä 12 tuntia. Hätäkeskuspäivystäjille maksetaan peruspalkan lisäksi haittalisää.  

Ahtaaja | keskimääräinen kuukausipalkka 3 600 € | ei koulutusta 

Ahtaajaksi voit päästä ilman minkäänlaista koulutusta, sillä koulutus tapahtuu työpaikalla työnantajan toimesta. Palkka voi nousta mainittua korkeammaksi, sillä ahtaajana voi saada erilaisia korvauksia ja lisiä peruspalkan lisäksi. Ahtaajan työ on vuorotyötä. 

Prosessinhoitaja | keskimääräinen kuukausipalkka 3 800 € | koulutus 2–3 vuotta 

Prosessinhoitajaksi voit opiskella suorittamalla prosessiteollisuuden perustutkinnon. Osaamisaloja on useita, esimerkiksi paperiteollisuus ja kemianteollisuus. Kyseessä on vuorotyö, joten peruspalkan lisäksi työstä saa lisiä. Palkan suuruus vaihtelee eri osaamisaloilla. 

Isännöitsijä | keskimääräinen kuukausipalkka 3 900 € | koulutus noin 12 kuukautta

Isännöitsijältä ei vaadita mitään tiettyä koulutusta, vaan pohjakoulutuksena voi toimia esimerkiksi kaupallinen tai tekninen koulutus. Isännöitsijät voivat kuitenkin kehittää osaamistaan suorittamalla esimerkiksi isännöinnin ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.  

Lentokoneasentaja | keskimääräinen kuukausipalkka 4 000 € | koulutus 2–3 vuotta 

Lentokoneasentajaksi voit opiskella suorittamalla lentokoneasennuksen perustutkinnon. Vaikka koulutus kestääkin vain 2–3 vuotta, tulee lentokoneasentajan kehittää omaa osaamistaan jatkuvasti tämän jälkeenkin, sillä ilmailuteknologia kehittyy jatkuvasti. 

Veturinkuljettaja | keskimääräinen kuukausipalkka 4 200 € | koulutus 7,5 kuukautta

Veturinkuljettajaksi voit opiskella Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy KRAO:ssa. Työ on epäsäännöllistä vuorotyötä. Tämän vuoksi työstä saa myös erilaisia lisiä peruspalkan lisäksi. Alalle ei ole helppo päästä, sillä koulutukseen on hakijoita aloituspaikkoihin nähden hyvin paljon.  

Raideliikenteen ohjaaja | keskimääräinen kuukausipalkka 4 500 € | koulutus 7 kuukautta

Raideliikenteen ohjaajaksi voit opiskella suorittamalla Fintrafficin liikenneohjaajakoulutuksen. Koulutuksen suoritettuasi sinulle tarjotaan työtä liikenneohjaajana Fintraffic Raiteessa. Kyseessä on vuorotyötä, jonka vuoksi työntekijöille maksetaan lisiä. 

Lennonjohtaja | keskimääräinen kuukausipalkka 6 300 € | koulutus 1,5 vuotta 

Lennonjohtajaksi voit opiskella Fintraffic lennonvarmistuksen ammatillisessa erikoisoppilaitos Avia Collegessa. Lennonjohtajan palkka vaihtelee kokemustason ja lentokentän mukaan. Lennonjohtajat saavat myös erilaisia lisiä, jotka nostavat palkkaa.   

Etkö vielä tiedä, mitä haluaisit opiskella? 

Tee ammatinvalintatestimme! Saat ehdotuksia aloista ja ammateista, jotka voisivat kiinnostaa sinua.

Siirry ammatinvalintatestiin

Palkkalähteet: Tilastokeskus, Hätäkeskuslaitos 

Tekstilähteet: Työmarkkinatori, Kauppalehti, Fintraffic, Hätäkeskuslaitos 


Mainokset