Lennonjohtaja johtaa lentoliikennettä vastaten sen turvallisuudesta ja sujuvuudesta. Lennonjohtajat työskentelevät Suomessa Finavian, Puolustusvoimien ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin palveluksessa. Vaativassa ammatissa tarvitaan tasapainoista persoonallisuutta, hyvää avaruudellista hahmottamiskykyä, kykyä hoitaa useita tehtäviä samanaikaisesti,

Lue lisää ammatista Lennonjohtaja

Lennonjohtaja johtaa lentoliikennettä vastaten siitä, että lentokoneet kulkevat turvallisesti, järjestyksessä ja aikatauluissa. Lennonjohtaja estää yhteentörmäykset ilma-alusten välillä sekä liikennealueella olevien esteiden ja ilma-alusten välillä. Lennonjohtopalveluita annetaan siviili- ja sotilasliikenteelle sekä harrasteilmailulle eri puolella Suomea.

Len

Lue lisää ammatista Lennonjohtaja

Lennonjohtajien työnantaja Suomessa on Finavia, jonka lennonjohtoja on eri puolilla maata. Lennonjohtajia työskentelee myös Avia Collegessa ja Liikenneturvallisuusvirasto Trafissa sekä Ilmavoimissa.

Työpaikkoja on myös ulkomailla lennonjohtotyössä ja kansainvälisten järjestöjen asiantuntijatehtävissä.

Lennonjohdon perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Tutkintonimike on lennonjohtaja. Finavian Avia College Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä vastaa lennonjohtajien perus-, jatko- ja kertauskoulutuksesta. Lennonjohtajakoulutus aloitetaan yleensä kerran vuodessa. Avia College ei kuulu yhteishaun piiriin.

Pääsyvaatimuksena on

Lue lisää ammatista Lennonjohtaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset