Autonkuljettajan työtehtävät liittyvät paketti- ja kuorma-autolla tehtäviin erilaisiin töihin. Autonkuljettaja voi toimia joko yrittäjänä tai jonkin suuremman yrityksen palveluksessa. Työnkuvasta riippuen autonkuljettajan töihin voi liittyä myös ajoneuvon lastaamista ja purkamista.

Autonkuljettaja toimii usein paketti- ja kuorma-autolla tehtävien töiden parissa kuten esimerkiksi jakeluauton kuljettajana tai massatavarakuljetuksissa autonkuljettajana. Työhön voi liittyä myös esimerkiksi kuorma-auton päälle asennetun koneen käyttämistä. Töissä autonkuljettaja saattaa myös tehdä ajoneuvon lastaamista sekä purkamista.

Työpaikka

Lue lisää ammatista Autonkuljettaja

Työpaikka autonkuljettajalle löytyy usein kuljetusliikkeistä tai hän toimii yrittäjänä. Myös esimerkiksi kuntasektorilla on tarvetta autonkuljettajille.

Autonkuljettajaksi voi valmistua suorittamalla logistiikan perustutkinnon ammatillisessa oppilaitoksessa. Perustutkinto antaa laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet ja erikoistuneen osaamisen sekä työelämään vaadittavat taidot. Logistiikan perustutkinto antaa kelpoisuuden jatko-opintoihin ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa esimerkiksi tekniikan tai

Lue lisää ammatista Autonkuljettaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Autonkuljettaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 410 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 296 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 423 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Autonkuljettaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset

Valtiosektorilla palkka on 40% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 2 410 EUR
  • 4 048 EUR
  • 2 296 EUR

Valtiosektorilla palkka on 40% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 2 423 EUR
  • 4 048 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset