Palkka ja tietoa ammatista Ajojärjestelijä

Lisätietoa ammatista

Ajojärjestelijät työskentelevät tavarakuljetusten ja henkilöliikenteen esimies- ja suunnittelutehtävissä. He vastaavat kaluston tehokkaasta käytöstä, toimivat kuljettajien esimiehinä ja hoitavat yhteydenpitoa asiakkaisiin. Ajojärjestelijöitä työskentelee kuljetusliikkeiden, huolintaliikkeiden, terminaaliyhtiöiden ja teollisuuden palveluksessa. Ajojärjestelijältä edellytetään mm. hyvää paikallistuntemusta, kaluston tuntemusta, asiakaspalveluhenkisyyttä, paineensietokykyä ja huolellisuutta.

Lue lisää ammatista Ajojärjestelijä

Ajojärjestelijät työskentelevät tavaraliikenteen ja henkilöliikenteen suunnittelu- ja esimiestehtävissä. Heidän tehtävänsä on vastata kuljetusten käytännön järjestelyistä, kuten aikatauluista, reiteistä ja kuljetustavasta.

Tavaraliikenteessä ajojärjestelijä hoitaa kuljetustilauksia. Ajojärjestelijä voi olla erikoistunut jakeluliikenteeseen, runkoliikenteeseen tai tietyntyyppisen kaluston ohjaukseen tai tiettyihin tuotekuljetuksiin. Hän vastaa siitä, että kuljetukset sujuvat ja tavara lähtee ja tulee ajallaan varastoon tai terminaaliin. Ajojärjestelijä vastaa myös kuljetuskaluston tehokkaasta täyttö- ja käyttöasteesta.

Tehtäviin kuuluu kuljetusten suunnittelua, rahtikirjojen käsittelyä ja kuljettajien ohjeistamista heidän esimiehenä sekä asiakaspalvelua. Tehtäviin kuuluu myös yhteydenpitoa asiakkaisiin sekä tarvittaessa asiakaskäyntejä ja palavereja. Ajojärjestelijät myös rekrytoivat uusia työntekijöitä sekä perehdyttävät heitä tehtäviinsä.

Henkilöliikenteessä ajojärjestelijät työskentelevät linja-autoliikenteen suunnittelu- ja ohjaustehtävissä. Tehtävät liittyvät linjaliikenteen ja tilausajojen suunnitteluun, työtehtävien suunnitteluun, työvuorojen järjestelyyn, palkanlaskuun ja kalustosuunnitelmiin. Toiminnan on oltava kannattavaa ja tehokasta.

Työtä tehdään ryhmissä, jolloin kollegoina ovat muut ajojärjestelijät, terminaalihenkilökunta sekä toimihenkilöt. Ajojärjestelijä työskentelee osastopäällikön ja terminaalipäällikön alaisuudessa toimien itse kuljettajien esimiehenä. Tärkeimmät työvälineet ovat kynä, puhelin ja tietokone.

Työympäristö on tyypillisesti avotoimisto, ja työ on vuorotyötä. Aamuvuoro on esimerkiksi klo 5.00-13.00 ja iltavuoro klo 11.00-19.00. Työ on usein kiireistä, kiirehuippuja esiintyy etenkin kuukauden vaihtuessa. Tavaraliikenteessä kiireisintä aikaa ovat touko-kesäkuu sekä marras-joulukuu.

Ajojärjestelijän työ eroaa kuljetussuunnittelijan ja logistiikkasuunnittelijan työstä siten, että hän toteuttaa toimeksiannot käytännössä.

Lue lisää ammatista Ajojärjestelijä

Kuljetusliikkeet. Huolintaliikkeet. Terminaaliyhtiöt. Teollisuus. Kuljetusten välittäjäyritykset. Tilauskeskukset.

Lue lisää ammatista Ajojärjestelijä

Ajojärjestelijöillä on usein pitkä työkokemus kuljettajana tai terminaalityöntekijänä.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa logistiikan perustutkinnon. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tutkinnon suorittamistapa.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös esimerkiksi liikenne-esimiehen erikoisammattitutkinto.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK) esimerkiksi logistiikkaa tai liikennealaa opiskellen.




Lue lisää ammatista Ajojärjestelijä
Keskipalkka
3 145 EUR
kuukaudessa *
* Lähde: Tilastokeskus
Keskipalkka
  • 3 145 EUR
Keskipalkka (kunnat ja valtio, kaikki)
Nyt näytetään:
  • 3 145 EUR
Mainokset