Joensuu on Suomen 10. paras opiskelukaupunki!

Joensuu sijoittui vuoden 2023 TOP 10 -opiskelukaupunkia -rankinglistauksen 10. sijalle.

TOP 10 Opiskelukaupungit: Joensuu

Joensuu on Suomen kymmeneksi paras opiskelukaupunki! Selvityksemme mukaan kaupunki lukeutuu myös tänä vuonna Suomen kymmenen parhaimman opiskelijakaupungin joukkoon. Itä-Suomessa sijaitseva Joensuu toimii opiskelukaupunkina yli 13 000 korkeakouluopiskelijalle. 

Joensuu tunnetaan elämäniloisena kaupunkina, jossa uudet tulokkaat ja vierailijat otetaan lempeydellä vastaan. Kesäisin Joensuussa ilakoidaan Laulurinteellä yhden Suomen vanhimman rockfestivaalin tahdissa. Joensuusta on helppo lähteä vierailemaan naapurikuntiin ja tutustumaan Suomen kauniiseen luontoon.

Faktoja Joensuusta:

👥 Väkiluku: 77 266 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 2

🦋 Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha Botania löytyy Joensuusta.

   Löydä opiskelupaikka Joensuusta!  

 

Aloita tästä

Joensuun opiskelijaelämä on poikkitieteellistä ja hauskaa 

Joensuu on todellinen opiskelijakaupunki, sillä noin joka neljäs asukas on opiskelija. Kaupungista löytyy opiskelijoita niin yliopistosta kuin ammattikorkeakouluistakin. Tämä takaa vilkkaan opiskelijaelämän, sillä kaupunki nousee Opiskelijaelämä-parametrillä aivan kärkikahinoihin.

Selvityksemme avoimissa vastauksissa kehutaan myös kaupungin poikkitieteellisyyttä: opiskelijoita löytyy kymmeniltä eri opintolinjoilta. Ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten tavoitteena on tehdä opiskelijaelämästä parempaa, niin hauskoja tapahtumia järjestämällä kuin opiskelijoiden etua valvomalla.

Joensuussa sijaitsee yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista 

Itä-Suomen yliopisto (UEF) on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista, ja se järjestää opetusta yli 100 pääaineessa. Yliopiston sijainti on ihanteellinen, sillä kampus sijaitsee aivan keskustan tuntumassa.  

Joensuussa viihtyville meillä on hyviä uutisia myös jatko-opintojen suhteen: Joensuun korkeakouluista löytyy yhteensä 45 eri jatko-opiskelututkintoa – ja siksi kaupunki sijoittuukin jatko-opintojen parametrin kärkeen.

Asumista edullisempaan hintaan 

Joensuu sijoittuu kärkikahinoihin myös edullisella opiskelija-asumisella mitattuna. Kaupungissa toimiva Joensuun Elli tarjoaa opiskelijoille yksiöitä, soluja ja perheille asuntoja edulliseen hintaan.

 

“Joensuu on sopivan kokoinen opiskelukaupunki: ei liian iso eikä liian pieni.” 

“Joensuussa on aktiivinen opiskelijaelämä ja monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja sekä harrastusmahdollisuuksia. Joensuu on sopivan kokoinen kaupunki ja korkeakoulujen kampukset ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä.” 

“Joensuusta löytyy hyvät opiskelu mahdollisuudet ja kaupunkina se on todella kaunis (lähellä luontoa).” 

“Joensuussa on paljon opiskelijoita. Joensuu ei kaupunkina ole liian iso, joten täällä on hyvä meininki ja hyvä elää. Vapaa-ajalle löytyy tekemistä ja luonto on ihanaa ja puhdasta.” 

 

 – Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Joensuussa:

Itä-Suomen yliopisto

Karelia-ammattikorkeakoulu

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Joensuu.fi, Tilastokeskus, UEF, Karelia-ammattikorkeakoulu, KotimaaTutuksi.fi, Business Joensuu, Joensuun Elli

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset