🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Tampere on Suomen toiseksi paras opiskelukaupunki 2024🥈

Selvitimme Suomen kymmenen parasta opiskelukaupunkia vuonna 2024. Tampere kaappasi hopeasijan.

TOP 10 Opiskelukaupungit 2024: Tampere

Onnea Tampere – Suomen toiseksi paras korkeakoulukaupunki vuosimallia 2024! 

Tampere nostaa viime vuoden sijoitustaan peräti kahdella pykälällä ja häviää vain niukasti ykkösijan tämän vuoden voittajalle Helsingille. Järvien ympäröimä Pirkanmaan ylpeys loistaa selvityksen eri mittareilla tasavahvana suorittajana. 

Tampere tunnetaan muun muuassa upeasta keikkakulttuuristaan, tuoreesta jääkiekon Suomen mestarijoukkue Tapparasta sekä ikiomasta huvipuistostaan Särkänniemestä. Tampere on Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki ja koti noin kolmellekymmenelletuhannelle korkeakouluopiskelijalle. 

Tampereen suurimpia opiskelijatapahtumia ovat Hämeenkadun Appro, Särkän Märkä sekä Hervannasssa järjestettävät Akateemisen kyykän MM-kilpailut.


🏙️

Väkiluku

255 050

🏫

Korkeakoulujen määrä

3

💡

Tiesitkö tätä?

Näsinneula on Suomen korkein rakennus (168 m).


Tampereen korkeakouluissa viihdytään

Tampere kohoaa kymmenen parhaimman joukkoon opiskelijoiden tyytyväisyydessä. Yliopiston lisäksi Tampeereelta löytyy myös ammattikorkeakoulu, joka saa yhdet parhaimmista opiskelijatyytyväisyyden arvosanoista.

Tampereella viihtyvien on helppo jäädä kaupunkiin opiskelemaan jatkotutkintoja, sillä kaupungissa on selvityksen toiseksi parhaimmat mahdollisuudet suorittaa maisteri- ja YAMK-tutkintoja. 

Asumisvaihtoehtoja myös opiskelijakukkarolle

Viime vuoden tapaan Tampereella on tarjota mukavasti erilaisia asuntoja opiskelijoille. Asuntoja tarjoaa opiskelijaystävälliseen tapaan muun muuassa POAS ja TOAS. Hyvien yhteyksien vuoksi asuinpaikalla ei ole niin väliä, joten asuntoa voi pohtia oman kukkaronsa mukaan. Kukapa ei haluaisi päästä huristelemaan Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen ratikalla?

Kulttuurikaupunki vetää puoleensa

Edullinen asuminen voi mahdollistaa monipuolisemman vapaa-ajan, johon Tampere tarjoaa monipuolisia rientoja ja vaihtoehtoja. Kaupungissa järjestetään runsaasti tapahtumia ja myös huokeamman hintaisia kulttuuritapahtumia, joita opiskelijat voivat hyödyntää. Kaupungissa on järjestetty mm. vuoden 2024 UMK-finaali sekä vuoden 2023 ja 2022 jääkiekon MM-kisat.

Kaupunki tarjoaa vaihtoehtoja myös rauhallisemmasta menosta tykästyneille opiskelijoille. Valikoimassa on mukava määrä museoita ja teatteriesityksiä. Tampereella sijaitsevat mm. Sara Hildénin taidemuseo, Museokeskus Vapriikki sekä Tampereen Komediateatteri.

Tampereella pääset harrastamaan liikuntaa niin ulkona kuin sisälläkin toiveidesi mukaan. Kaupungista löytyy myös useita eri retkeilykohteita, kuten vaikkapa Tammerkosken tai Pyynikin luontopolut. Reippailun lomassa voi napata vaikkapa Pyynikin Munkkikahvilan maankuulun munkin.


Tampereesta sanottua 💬

"Etelässä eli lähellä kaikkea. Ei liikaa ihmisiä. Hyvät palvelut ja julkinen liikenne."

"Ratikalla pääsee helposti tapahtumiin, hyvät ulkoilumaastot, tekniikan ala on Hervannassa keskitetty yhdeksi suureksi kampukseksi."

"Tampere on sopivan iso kaupunki, joka on kuitenkin onnistunut säilyttämään kodikkaan tunnelmansa."

"Kehittyvä kaupunki, kenties opiskelijaystävällisempi Helsinkiin verrattuna jos hintoja katsoo. Ilmapiiri vastaanottavaisempi."

"Täällä opiskelijayhteisö on yhtenäinen, etenkin tekniikan opiskelijoiden puolella näkee tämän! Kun puhutaan teekkari kulttuurista, se kiteytyy yhteisöön!"


Korkeakoulut Tampereella:

Poliisiammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen yliopisto


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset