Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-50 yhteensä 106 tulosta
Näyttää 1-50 yhteensä 106 tulosta

Joensuu

”Täällä ihmiset ovat ystävällisiä. Opiskelijahaalari päällä käytännössä kaikki on Joensuussa sallittua!” Nora/kauppatieteiden opiskelija

Joensuun koulutustarjonta

Koulutusta on tarjolla usealla eri koulutusasteella ja -alalla. Joensuu markkinoi itseään yliopistokaupunkina, sillä sieltä löytyy suosittu Itä-Suomen yliopisto, josta löytyy filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta. Yliopiston lisäksi korkeakoulutusta Joensuussa tarjoavat Karelia-ammattikorkeakoulu ja Humanistinen ammattikorkeakoulu.

Joensuun lukiokoulutusta järjestävät Joensuun kaupunki, Joensuun yliopiston normaalikoulu ja Itä-Suomen koulun säätiö. Joensuussa on myös konservatorio, Pohjois-Karjalan aikuisopisto, Joensuun seudun kansalaisopisto, Itä-Suomen Liikuntaopisto sekä Pohjois-Karjalan opisto, ammattiopisto Niittylahti. Myös Ylä-Savon ammattiopistolla on koulutusta Joensuussa.

» Katso täältä lisää Joensuun koulutustarjonnasta

Asuminen Joensuussa

Joensuun kaupungin omistama Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli tarjoaa opiskelija-asuntoja, mutta Ellin kautta voi olla vaikea saada yksiötä. Soluasuminen järjestyy helpommin kuin yksin asuminen, mutta tällä hetkellä Joensuussa on pulaa opiskelija-asunnoista.

Onneksi yliopisto auttaa opiskelijoita hädässä ja tarjoaa ensimmäisien kuukausien ajan hätämajoitusta niille, jotka eivät ole onnistuneet hankkimaan itselleen kattoa pään päälle. Kaupungin keskustan asunnot saattavat ylittää monen opiskelijabudjetin, mutta keskustan ulkopuolelta löytyy edullisempia vuokra-asuntoja kuin keskustasta.

Liikkuminen ja liikenne Joensuussa

Julkinen liikenne toimii hyvin, vaikka busseja kulkeekin vain muutama tunnissa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun julkiseen liikenteeseen tottuneella voi mennä hieman aikaa totutella Joensuun paikallisliikenteeseen.

Alle viiden kilometrin matkat taittuvat Joensuussa useimmiten polkupyörällä. Yliopistolla on esimerkiksi todella iso pyöräparkki. Pyöräillessä on kuitenkin oltava varuillaan.

 ”Sateella pyöräily on hengenvaarallista. Jos Joensuussa on sadekeli, vettä sataa äärettömän paljon. Esimerkiksi oma kämppikseni törmäsi kerran tolppaan ajaessaan kaatosateella. Tapauksen jälkeen päätimme kulkea kotimatkat kävellen.” Nora/kauppatieteiden opiskelija

Opiskelijaelämä Joensuussa

Joensuun opiskelijaelämä on vilkasta. Eri ainejärjestöt järjestävät joka viikko bileitä, joihin kaikki opiskelijat ovat tervetulleita. Ainejärjestöissä on myös usein hallitus, johon voi halutessaan hakea ja siten vaikuttaa oman ainejärjestönsä toimintaan entistä enemmän.

Kaikki opiskelijatoiminta ei keskity kuitenkaan pelkkien bileiden ympärille. Esimerkiksi yliopistoliikunta on täysin ilmaista ja myös monet urheilijaseurat tarjoavat palveluitaan opiskelijaystävällisillä hinnoilla.

”Joskus opiskelijaelämä voi tuntua myös todelliselta puurtamiselta, sillä esimeriksi yliopistolla ei ole tenttiviikkoa, vaan tentit järjestetään useimmiten perjantaisin. Lukukauden ensimmäinen tentti saattaa aloittaa jopa kuukauden kestävän tenttiputken, mikä tarkoittaa sitä, että joka viikko saa olla lukemassa uuteen tenttiin. Läsnäolopakkoa yliopiston luennoilla ei ole, joten opiskelu on melko itsenäistä. Kampuksella ja yliopiston kahvilalla tulee kuitenkin vietettyä paljon aikaa, sillä sieltä löytyy aina juttuseuraa ja yliopistolla on hauska pyöriä.”
Nora/kauppatieteiden opiskelija

 ”Yksi parhaimmista Joensuun tapahtumista on Ilosaarirock! Festari järjestetään keksikesällä, ja se on ehdottomasti hyvä tilaisuus tavata opiskelijakavereita loman aikana, sillä harva opiskelijoista jää viettämään muuten kesää Joensuuhun.” Nora/kauppatieteiden opiskelija

 

Joensuu

Lähteet

Nora/kauppatieteiden opiskelija (20 v.)

www.joensuunelli.fi
www.joensuuopas.com
www.koulutuspalvelukeskus.jns.fi
www.ncp.fi
www.uef.fi/tiedekunnat

Kuvat

Nora/kauppatieteiden opiskelija (20 v.)

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia