Opiskelu Joensuussa

Itäsuomalaisen iloinen opiskelijakaupunki

Joensuussa voi opiskella melkein mitä vain musiikista ja fysiikasta oikeustieteisiin ja kulttuurintutkimukseen. Kaupungissa opiskelijalla on hyvä olla.
Näyttää 1-20 koulutusta 112 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 112 tuloksesta
1
2
3
4
...
6

Joensuu

”Täällä ihmiset ovat ystävällisiä. Opiskelijahaalari päällä käytännössä kaikki on Joensuussa sallittua!”

– Nora, kauppatieteiden opiskelija

Joensuusta löytyy itäsuomalaista iloa ja rempseyttä

Reilun 76 000 asukkaan Joensuu on Suomen 12. suurin kaupunki. Kaupunki sijaitsee Itä-Suomen läänissä Pohjois-Karjalassa.

Joensuu tunnetaan opiskelijakaupunkina – joka kolmas vastaantulija on opiskelija. Joensuussa voi opiskella melkein mitä vain musiikista ja fysiikasta oikeustieteisiin ja kulttuurintutkimukseen. Joensuussa on aivan omanlaisensa opiskelijakaupungin fiilis!

Joensuun koulutustarjonta

Koulutusta on tarjolla usealla eri koulutusasteella ja -alalla. Kaupungissa on viisi päivälukiota ja aikuislukio.

Joensuu markkinoi itseään yliopistokaupunkina, sillä sieltä löytyy suosittu Itä-Suomen yliopisto, josta löytyy filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta. Yliopiston lisäksi korkeakoulutusta Joensuussa tarjoavat Karelia-ammattikorkeakoulu ja Humanistinen ammattikorkeakoulu.

Ammatillista koulutusta järjestää Riveria ja Ylä-Savon ammattiopisto. Lisäksi kaupungissa toimii konservatorio, Joensuun hierojakoulu sekä Itä-Suomen Liikuntaopisto ISLO.

Asuminen Joensuussa

Joensuun kaupungin omistama Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli tarjoaa opiskelija-asuntoja, mutta Ellin kautta voi olla vaikea saada yksiötä. Soluasuminen järjestyy helpommin kuin yksin asuminen. Syksyisin opiskelija-asunnoista on pulaa, mutta tilanne helpottuu loka-marraskuun tienoolla.

Onneksi yliopisto auttaa opiskelijoita hädässä ja tarjoaa ensimmäisien kuukausien ajan hätämajoitusta niille, jotka eivät ole onnistuneet hankkimaan itselleen kattoa pään päälle. Kaupungin keskustan asunnot saattavat ylittää monen opiskelijabudjetin, mutta keskustan ulkopuolelta löytyy edullisempia vuokra-asuntoja kuin keskustasta.

Liikkuminen ja liikenne Joensuussa

Julkinen liikenne toimii hyvin, vaikka busseja kulkeekin vain muutama tunnissa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun julkiseen liikenteeseen tottuneella voi mennä hieman aikaa totutella Joensuun paikallisliikenteeseen.

Alle viiden kilometrin matkat taittuvat Joensuussa useimmiten polkupyörällä. Yliopistolla on esimerkiksi todella iso pyöräparkki.

Opiskelijaelämä Joensuussa

Joensuun opiskelijaelämä on vilkasta. Eri ainejärjestöt järjestävät joka viikko bileitä, joihin kaikki opiskelijat ovat tervetulleita. Ainejärjestöillä on omat hallituksensa, johon voi halutessaan hakea ja päästä vaikuttamaan oman ainejärjestönsä toimintaan.

Kaikki opiskelijatoiminta ei keskity pelkkien bileiden ympärille. Esimerkiksi yliopistoliikunta on täysin ilmaista ja myös monet urheilijaseurat tarjoavat palveluitaan opiskelijaystävällisillä hinnoilla.

”Joskus opiskelijaelämä voi tuntua myös todelliselta puurtamiselta, sillä esimeriksi yliopistolla ei ole tenttiviikkoa, vaan tentit järjestetään useimmiten perjantaisin. Lukukauden ensimmäinen tentti saattaa aloittaa jopa kuukauden kestävän tenttiputken, mikä tarkoittaa sitä, että joka viikko saa olla lukemassa uuteen tenttiin. Läsnäolopakkoa yliopiston luennoilla ei ole, joten opiskelu on melko itsenäistä. Kampuksella ja yliopiston kahvilalla tulee kuitenkin vietettyä paljon aikaa, sillä sieltä löytyy aina juttuseuraa ja yliopistolla on hauska pyöriä.”

 ”Yksi parhaimmista Joensuun tapahtumista on Ilosaarirock! Festari järjestetään keskikesällä, ja se on ehdottomasti hyvä tilaisuus tavata opiskelijakavereita loman aikana, sillä harva opiskelijoista jää viettämään muuten kesää Joensuuhun.”

– Nora, kauppatieteiden opiskelija

 

Joensuu

Lähteet: joensuunelli.fi, joensuu.fi, visitkarelia.fi

Kuvat: Nora, kauppatieteiden opiskelija 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!