Palkka ja tietoa ammatista Äänitarkkailija

Samankaltaiset ammatit: Aluekoordinaattori Äänittäjä Bloggaaja
Lisätietoa ammatista

Äänitarkkailijan tehtävänä on tarkkailla ääntä televisio- ja radiolähetyksissä. Äänitarkkailijat tekevät myös elokuvanauhoituksia ja siirtävät äänityksiä eri välineiltä toisille. Työssä vaaditaan teknisen osaamisen lisäksi ääni-ilmaisun hallintaa, hyvää kuuloa ja yhteistyötaitoja.

Lue lisää ammatista Äänitarkkailija

Äänitarkkailija tarkkailee televisio- ja radiolähetyksissä ääntä. Hän huolehtii siitä, että puheen, musiikin jne. voimakkuus ja laatu ovat oikealla tasolla. Studion ulkopuolella äänitarkkailijat tekevät mm. elokuvanauhoituksia ja siirtävät äänityksiä eri välineiltä toisille.

Äänitarkkailijan työ on monipuolista. Työssä on hallittava äänilaitteisto ja tallennus sekä ääni-ilmaisu ja musiikki. Television ja filmin äänitarkkailijoiden on tunnettava myös kuvallista ilmaisua voidakseen ymmärtää kuvan ja äänen suhdetta toisiinsa.

Äänitarkkailija työskentelee yhdessä toimittajan sekä muun ohjelmatiimin kanssa, ulkolähetyspaikoilla myös muiden ihmisten kanssa. Työssään hän käyttää äänilaitteistoja ja -ohjelmistoja sekä tallennusvälineitä kuten mikrofoneja ja nauhureita.

Työympäristö vaihtelee tehtävien mukaan studiosta lähetyspaikoille, joten työhön kuuluu myös matkustamista. Äänitarkkailua tehdään myös äänitysstudioissa, konserteissa, festivaaleilla, teatteriesityksissä jne. Työajat vaihtelevat.

 

Lue lisää ammatista Äänitarkkailija

Radio- ja televisioyhtiöt, elokuva- ja videotuotantoyhtiöt.

Lue lisää ammatista Äänitarkkailija

Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa voi suorittaa elokuva- ja lavastustaiteen osastolla taiteen maisterin tai taiteen kandidaatin tutkinnon elokuvaäänitystä ja äänisuunnittelua opiskellen.

Teatterikorkeakoulussa voi suorittaa teatteritaiteen maisterin ja kandidaatin tutkinnot valo- ja äänisuunnittelussa.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon, medianomi (AMK) elokuvan ja television opintoihin suuntautuen.

Toisella asteella voi suorittaa audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon, media-assistentti. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto ja audiovisuaalisen viestinnän erikoisammattitutkinto.




Lue lisää ammatista Äänitarkkailija
Mainokset