🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Dramaturgit työskentelevät teattereiden ja television palveluksessa taiteellisissa tehtävissä, joihin kuuluu ohjelmiston suunnittelua ja näytelmien muokkaamista. Joskus dramaturgit kirjoittavat itsekin käsikirjoituksia. Työtä tehdään yhdessä ohjaajien ja näytelmäkirjailijoiden kanssa. Dramaturgilta edellytetään kirjallista lahjakkuutta, teatterin

Lue lisää ammatista Dramaturgi

Dramaturgi on taiteilija, joka työskentelee teatterissa, radiossa tai televisiossa, toisinaan myös dramaturgian opettajana eri alojen oppilaitoksissa. Teattereissa dramaturgit osallistuvat ohjelmiston ja muun taiteellisen työn suunnitteluun teatterin johtajan tai ohjaajan kanssa.

Vakiintuneissa ammattiteattereissa dramaturgin tehtäviin kuuluu seurata

Lue lisää ammatista Dramaturgi

Dramaturgeja työskentelee teattereissa, radiossa, televisiossa ja toisinaan myös dramaturgian opettajina eri alojen oppilaitoksissa. Työtä on jonkin verran tarjolla myös teatterialan järjestöissä.

Teatterit työllistävät yleensä vain yhden dramaturgin, joten työpaikkoja on rajoitetusti. Teatterit käyttävät myös vierailevia dramaturgeja.

Nykyään suurin osa

Lue lisää ammatista Dramaturgi

Dramaturgiaa voi opiskella Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Alempi korkeakoulututkinto on teatteritaiteen kandidaatti, ylempi teatteritaiteen maisteri.

Kirjoituskursseja järjestetään esimerkiksi työväen-, kansalais- sekä kansanopistojen toimesta.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset