🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Farmaseutti on lääkkeiden ja lääkehoitojen asiantuntija. Farmaseutit työskentelevät pääasiassa yksityisissä apteekeissa asiantuntija- ja asiakaspalvelutehtävissä. Farmaseutilta edellytetään vankkaa tietoa lääkeaineista ja niiden vaikutuksista. Ammatissa tarvitaan myös asiakaspalvelutaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta.

Farmaseutin työ apteekissa on pääasiassa asiakaspalvelutyötä. Tehtäviin kuuluu neuvoa asiakkaita lääkkeiden käytössä ja opastaa heitä myös itsehoitovalmisteiden käytössä.

Farmaseutti arvioi asiantuntemuksellaan lääkehoidon tarkoituksenmukaisuutta ja tehokkuutta sekä hoidon tarvetta. Hän arvioi, että tuote on oikeassa suhteessa tarpeeseen ja huolehtii siitä,

Lue lisää ammatista Farmaseutti

Suurin osa farmaseuteista työskentelee yksityisissä apteekeissa. Muita työpaikkoja ovat sairaala-apteekit ja terveyskeskusten lääkekeskukset sekä lääketeollisuuden ja lääketukkukaupan yritykset.

Farmaseutteja työskentelee jonkin verran myös hallintotehtävissä ja muissa lääkealan tehtävissä esimerkiksi Kansaneläkelaitoksessa, Lääkealan turvallisuus- ja

Lue lisää ammatista Farmaseutti

Farmaseutin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto. Sen voi suorittaa Helsingin ja Itä-Suomen (Kuopion kampus) yliopistoissa sekä Åbo Akademissa.

Farmaseutit voivat erikoistua sairaalafarmasiaan ja teollisuusfarmasiaan.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Farmaseutti tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 182 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
3 178 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 216 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Farmaseutti

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 182 EUR
  • 3 178 EUR
  • 3 216 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset