🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Kuvanveistäjä

Samankaltaiset ammatit: Äänimestari Äänenjohtaja Dramaturgi

Kuvanveistäjät ovat taiteilijoita, jotka perinteisesti valmistavat kolmiulotteisia taideteoksia, mutta nykyään kuvanveisto voi olla paljon muutakin. Kuvanveistäjän työ vaatii muun muassa ilmaisunhalua, luovuutta ja uskallusta. Kuvanveistäjät työskentelevät vapaina taiteilijoina. Monet kuvanveistäjät hankkivat lisätuloja tekemällä esimerkiksi opetustyötä.

Lue lisää ammatista Kuvanveistäjä

Kuvanveistäjä on perinteisesti tarkastellen taiteilija, joka valmistaa kolmiulotteisia taideteoksia. Klassisia kuvanveiston materiaaleja ovat esimerkiksi pronssi, marmori ja graniitti.

Perustekniikoita on tavallaan kaksi, raaka-aineen lisääminen tai vähentäminen. Lisäämisessä on kyse muovailusta, kuten esimerkiksi tehtäessä mallia valettavaa pronssiveistosta

Lue lisää ammatista Kuvanveistäjä

Kuvanveistäjät toimivat vapaina taiteilijoina. Monet kuvanveistäjät tekevät sivutyönä esimerkiksi opetustyötä tai muita töitä.

 

Suurin osa nykyisistä kuvataiteilijoista on valmistunut jostain taidekoulusta, vaikka koulutus ei olekaan mikään ehdoton edellytys alalla toimimiselle. Moni taiteilija on opiskellut useassakin oppilaitoksessa ja hankkinut itselleen erilaista lisäkoulutusta, enenevässä määrin myös ulkomailla.

Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa voi opiskella kuvanveistoa.

Lue lisää ammatista Kuvanveistäjä
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset